Σήμερα που βρέχει, λέω να προσθέσουμε λίγη μαγεία στο σπίτι, με τα παιδιά μας και να φτιάξουμε μαζί τους, κέικ βγαλμένα από παραμύθι...θα μοιραστώ, ακόμα, μαζί σας μία υπέροχη συνταγή για κέικ μαρμπρέ
από τον μοναδικό Στέλιο Παρλιάρο!
Μια γλυκιά νεραϊδα, μου αποκάλυψε οτι υπάρχουν φόρμες που έχουν το σχήμα ονειρεμένου κάστρου και με την κατάλληλη διακόσμηση, μετά το ψήσιμο θα μοιάζουν οτι έχουν βγει από παραμύθι...Ξεκινάμε, λοιπόν, το ταξίδι μας στη χώρα των γεύσεων! Ακολουθήστε μας, το όνειρο είναι κοντά!
Fairy tale Cottage Cake Tin - Platinum Series - by Nordic Ware
Δεν είναι υπέροχα;
Και τέλος, μία υπέροχη συνταγή για κέικ μαρμπρέ από τον μοναδικό Στέλιο Παρλιάρο!
Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 1 ώρα
Υλικά (για 15 μερίδες):
250 γρ. αλεύρι, ανακατεμένο
με 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ, κοσκινισμένα
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων
5 κρόκοι+5 ασπράδια αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
100 γρ. γάλα
ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
με 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ, κοσκινισμένα
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων
5 κρόκοι+5 ασπράδια αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
100 γρ. γάλα
ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
Διαδικασία:
Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα το βούτυρο με 150 γρ. από
τη μετρημένη ζάχαρη. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους εναλλάξ με
ποσότητες από το μείγμα αλευριού - μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε το γάλα και το ξύσμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. «Χτυπάμε»
στον κάδο του μίξερ με το σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια με την
υπόλοιπη ζάχαρη (50 γρ.) σε μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα
που έχουμε φτιάξει ανακατεύοντας απαλάμέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Χωρίζουμε το μείγμα του κέικ στα δύο.Στο ένα ενσωματώνουμε τη λιωμένη
κουβερτούρα. Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε τη μισή δόση
από το λευκό μείγμα, συνεχίζουμε με τη μισή δόση από το σοκολατένιο
μείγμα κ.ο.κ. Ψήνουμε το κέικ για 1 ώρα. Το βγάζουμε από το φούρνο,
αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.
πηγή:kathimerini.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου