Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Οι εργαζόμενες μαμάδες νιώθουν ενοχές που είναι μακριά από το παιδί τους. Έτσι κι αλλιώς όλες δεν νιώθουμε;


φωτογραφία από 
Σύμφωνα με μία έρευνα στο αμερικάνικο περιοδικό Εργαζόμενη Μητέρα, ένα  57% των εργαζόμενων μαμάδων νιώθουν, κάθε μέρα,  ενοχές που βρίσκονται πολλές ώρες μακρυά από το παιδί τους και ένα 31% τουλάχιστον, μια φορά την εβδομάδα. 
Αυτό σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει οτι όλες οι μαμάδες αισθάνονται ενοχές που δεν μπορούν να αφιερώσουν αρκετό χρόνο στο παιδί τους. Δεν εκπλήσσομαι με αυτά τα ευρήματα. 
Για να είμαι ειλικρινής πιστεύω οτι το περιοδικό αυτό, θα παρουσίαζε παρόμοια αποτελέσματα εάν πραγματοποιούσε την έρευνα σε μη εργαζόμενες μαμάδες...Τις περισσότερες φορές, άσχετα με το εάν οι μαμάδες εργάζονται ή όχι αισθάνονται ένοχες που δεν αφιερώνουν πολύ χρόνο για παιχνίδι με το παιδί τους. 
 Γιατί; Εάν εργάζονται έξω από το σπίτι, νιώθουν ένοχες που δεν έχουν χρόνο να αφιερώσουν στο παιδί τους. Εάν μένουν σπίτι, αισθάνονται ένοχες που δεν αποτελούν ίσως, καλό παράδειγμα για τα παιδιά τους, αφού δεν εργάζονται και δεν συνεισφέρουν οικονομικά και συγρόνως, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, έχουν ενοχές που δεν αφιερώνουν χρόνο   στον εαυτό τους. 
Κι όσο για τις μαμάδες που δουλεύουν στο σπίτι ίσως κι αυτές να αισθάνονται ένοχες γιατί ναι μεν εργάζονται, αλλά δεν έχουν πολύ χρόνο για τις δουλειές του σπιτιού και για παιχνίδι.Φανταστείτε τι νιώθουν αυτές που δουλέυουν και έξω από το σπίτι και μέσα σε αυτό και θέλουν να είναι καλές σε όλα...Χαοτικό!
Νομίζω, ωστόσο, οτι το αίσθημα της ενοχής μπορεί να αποτελέσει έναν πολύ δημιουργικό μοχλό μέσα μας... εάν καταφέρουμε να το χειριστούμε σωστά. Εάν πάλι μας κατακλύσει, τότε, τα πράγματα γινονται εκετός ελέγχου...Το πρόβλημα είναι να μην θέλει μια μαμά να είναι τέλεια σε όλα.Α-δύ-να-τον!!!Καλύτερα, απλώς, αρκετά καλή κι ευτυχισμένη... Καθίστε ένα λεπτό να σκεφτείτε μέσα σας όλα αυτά....
 Τελικά  νιώθετε ενοχές που δουλεύετε ή δεν δουλεύετε; Περιμένω στα σχόλια την δική σας άποψη!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα Ζέφη και συγχαρητήρια για τις υπέροχες ιδέες που μοιράζεσαι μαζί μας!
    Το blog σου είναι πολύ ενδιαφέρον και πολύ μπροστά για τα ελληνικά δεδομένα.
    Με το θέμα που ανοίγεις παραπάνω έχεις δίκιο με αυτό που λες ότι είναι αδύνατον να είμαστε τέλειες και νομίζω ότι αυτό είναι το κλειδί για μη γίνουμε υστερικές!
    Δουλεύω προς το παρόν από το σπίτι χαλαρά γιατί είμαι στην αρχή ενός project και προσπαθώ να μην έχω τυχόν τύψεις (γιατί οι τύψεις είναι κάτι που μας έχουν καλλιεργήσει από τα παλιά) και να σκέφτομαι ότι αυτό που κάνω με κάνει καλύτερη μαμά γιατί απλά είναι αληθινό και προς μία κατευθυνση ανάπτυξης και αλληλεγγύης προς τον σύντροφό μου αλλά και προς τους άλλους γύρω μου!
    καλή εβδομάδα και μιά μεγάλη αγκαλιά
    Εβίτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...