Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Πώς να μεταμορφώσω το παιδικό δωμάτιο σε χώρα παραμυθιού!


Τα έπιπλα ΙΚΕΑ τα γνωρίζουμε όλοι.  Σε κάποιους αρέσουν σε άλλους όχι. 
Θα σας δείξω πώς μπορείτε εύκολα και οικονομικά να μεταμορφώσετε αυτά τα παιδικά έπιπλα ή να πάρετε ιδέες γι' αυτά που ήδη έχετε και μεταμορφώσετε το παιδικό δωμάτιο σε χώρα της φαντασίας!
Αυτό το κρεβάτι μπορεί με δυο- τρεις εύκολες κινήσεις να γίνει σπιτάκι με παραμύθια. 
Σε όλα, άλλωστε, τα παιδιά αρέσει να κρύβονται και να ζουν στην χώρα του ονείρου.
Θα χρειαστείτε μία κουρτίνα, μία μικρή καρέκλα ή πολύχρωμα μαξιλαράκια κι ένα κουτί για τα παραμύθια! Και το ταξίδι αρχίζει! Εκεί, το μικρό σας θα ονειρεύεται πώς κολυμπάει στην χώρα του Ποτέ, πώς παίζει με την Αλίκη των Θαυμάτων, πώς ζει σε ένα μαγικό δάσος στο ζαχαρόσπιτό του. 
Aυτό είναι ένα πραγματικό πριγκιπικό κρεβατάκι! Μετατράπηκε σε ροζ παλάτι! Μην μου πείτε πως δεν είναι  έξυπνο και πανέμορφο; Ένα τέτοιο θέλουμε κι εμείς να φτιάξουμε για την κόρη μας! 
Όλοι μας θέλουμε να φτιάξουμε ένα όμορφο δωμάτιο για τα παιδιά μας. Έναν χώρο ζεστό που να παίζουν, να διαβάζουν, να ονειρεύονται! Ρίχνοντας μια ματιά στις τιμές των κρεβατιών καταλαβαίνεις ότι πολλά είναι είναι πανάκριβα. 
Το ίδιο κρεβάτι μπορείτε να το διακοσμήσετε όπως θέλετε! Στο εξωτερικό, ήδη, πολλοί οι γονείς με τα παιδιά τους επιλέγουν ένα  κρεβάτι και στη συνέχεια το μεταμορφώσουν  με όπλο την αγάπη και την φαντασία τους. Τι πιο όμορφο και διασκεδαστικό να μας βοηθήσει το παιδί μας σε όλο αυτό;
Ζητήστε την γνώμη του παιδιού σας! Οι ιδέες τους είναι υπέροχες! Σίγουρα, πάντως, δεν θα θυμίζει σε τίποτα αυτό που αγοράσατε!
από
Μια άλλη  ιδέα που το παιδί σας θα εκτιμήσει  πολύ είναι να κρεμάσετε στον τοίχο  ράβδους και να εκθέσετε τα έργα τέχνης του! Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα  στον κόσμο από το να σε αναγνωρίζουν!
από
Και φυσικά, θεωρώ πώς είναι εξαιρετικά σημαντικό να μετατρέψετε μια γωνιά του σπιτιού σας σε χώρο δημιουργίας και τέχνης!
από
Σ'  αυτόν τον χώρο  υπάρχουν όλα τα υλικά που θα δώσετε στο παιδί σας, για να φτιάξει μικρούς υπέροχους κόσμους!
από
Δείτε αυτό το βρεφικό δωμάτιο δεν είναι υπέροχο; Τα ράφια που πάνω τους στηρίζονται  βιβλία, είναι ράφια κουζίνας! Αυτό το έχω κάνει κι εγώ στο παιδικό δωμάτιο της κόρης μου.
Ακόμα και ένα ξύλινο τραπεζάκι με καρέκλες μπορείτε να μεταμορφώσετε εάν ζωγραφίσετε πάνω του το αγαπημένο σας  θέμα!
 Ή θα έλεγα, ίσως καλύτερα, να αφήσετε  το παιδί σας να ζωγραφίσει!
 από
Είναι όμορφο να δημιουργούμε! Παιχνίδια της φαντασίας και το παιδικό δωμάτιο μεταμορφώνεται σε χώρα παραμυθιού! "Καλή" έμπνευση!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :) 


2 σχόλια:

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...