Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Η πρώτη μέρα του παιδιού μου στο σχολείο!


Η μεγάλη μέρα σε λιγότερο από κάποιες ώρες φτάνει! Θα είναι η πρώτη μέρα της κόρης μου στην α δημοτικού, όπως και σε πολλά παιδάκια. Έχω μεγάλη χαρά κι αγωνία. Ανοίγει τα φτερά της να πετάξει...
Σαν χθες, ήταν που το είχαμε  μωρό!
Σήμερα, ανοίγει τα φτερά του να πετάξει! Φροντίστε να κοιμηθείτε, νωρίς....για να ξυπνήσετε γλυκά με ένα υπέροχο πρωινό.
Να ζήσετε την κάθε στιγμή της πρώτης του μέρας στο σχολείο! Περνάνε όλα τόσο γρήγορα...σαν μια στιγμή.
Η μέρα σας να ξεκινήσει με χαμόγελα και πολλές φωτογραφίες!
Κι εάν κλάψει; Κι εάν δεν θέλει να μείνει; Ένα όμορφο κόλπο! Ζωγραφίστε μια υπέροχη κόκκινη  καρδούλα στο χεράκι του παιδιού σας! Θα νιώθει την αγάπη σας μαζί του! 
Μην ξεχνάτε, ένα απλό γλυκό κέρασμα και μόνο,  μπορεί να τα κάνει ευτυχισμένα! Μαγικό να είσαι παιδί! 
Το ποτάμι του χρόνου κυλάει...κι αύριο, κι ο μικρός Σεπτέμβρης μου, θα πάει πρώτη φορά σχολείο. Δεν θα είμαι μαζί της...Θα είμαι μαζί με τα δικά μου παιδιά. Μου έλειψαν πολύ.
"Να περάσεις όμορφα, παιδί μου. Η ζωή είναι χαρά! Ήρθες στον κόσμο, σαν το πιο χαρούμενο νέο που άκουσα ποτέ, για να την φωτίσεις! Να είσαι καλή με όλους και να χαμογελάς πολύ"!
 "To κλειδί της ζωής είναι η ευτυχία. Κι εάν κάποτε σε ρωτήσουν τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις...θέλω να ξέρεις να τους πεις, οτι θέλεις να είσαι, απλά,  ευτυχισμένη"...κι ας σου πουν οτι είσαι εκτός θέματος...
Τα παιδιά ξέρουν να χορεύουν στην ζωή...Να γίνεις μεγάλη και να το θυμάσαι"...

Με φώναξες πολλές φορές πριν κοιμηθείς...μου είπες πώς είσαι χαρούμενη...πώς έφτιαξες ένα ραβδάκι για το φθινόπωρο που μπαίνει και αύριο θα είναι όλα καλά στο σχολείο...μου ζήτησες αγκαλιά και μου είπες οτι θα σου λείψω...κι ότι όταν γυρίσεις θα μου φέρεις λουλούδια που θα μαζέψεις και θα έχεις στο χεράκι σου, την καρδούλα μου.
Καλή αρχή, μέσα από την καρδιά μου, σε όλα τα παιδάκια, τις μαμάδες, τους μπαμπάδες και τους δασκάλους! Θα είμαστε δίπλα σας σ' αυτό το ταξίδι...θα κάνουμε ότι καλύτερο για σας"!

8 σχόλια:

  1. Καλή αρχή! Κι εμένα η κόρη μου θα πάει α δημοτικού! Μαρία, Πάτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πάρα πολύ γλυκό και υπέροχο το άρθρο σου,μου αρέσει πάρα πολύ,Εμείς θα πάμε στο νηπιαγωγείο φέτος και αυτό με την καρδούλα στο χεράκι θα το κάνουμε σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζεφη μου,
    καλη αρχη
    καλη σχολικη χρονια
    στο κοριτσακι σου!!
    Και η δικη μου κορη θα παει για πρωτη φορα σχολειο αυριο!!Νηπιαγωγειο!
    Εχω ακριβως τα ιδια συναισθηματα με σενα:χαρα κι αγωνια!
    Ειμαι αισιοδοξη πως ολα θα πανε καλα!
    Καλη διαθεση να υπαρχει και χρυση τομη βρισκεται για ν αντιμετωπιστει οποιοδηποτε εμποδιο.
    Καλη,δημιουργικη,σχολικη χρονια και σε σενα Ζεφη!
    εισαι τοσο γλυκος ανθρωπος,που ειμαι σιγουρη πως εισαι απ τις αγαπημενες δασκαλες των παιδιων!
    Φιλια Γωγω :)

    υ.γ. το κειμενο στην σημερινη σου αναρτηση εξαιρετικο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή αρχή μέσα από την καρδιά μου...Καλή αρχή στα παιδιά μας, τώρα που είναι όλα πιο δύσκολα και έχουμε αγωνία και φόβο για το μέλλον...στα μάτια τους είναι το φως...Μια φίλη μου είπε "ποια είσαι"; "Πώς βλέπεις τελικά τον κόσμο""Χαρούμενα ή απαισιόδοξα"; ...
    Είμαι απλά, σαν όλους...Υπάρχουν στιγμές που φοβάμαι, κι απογοητεύομαι κι άλλες που ελπίζω...όταν ακούω γέλια παιδικά. Ελάτε να ζωγραφίσουμε παρέα την ζωή με χαρούμενα χρώματα, να διώξουμε τον φόβο...Τα παιδιά μας, αύριο, με τις χαρούμενες φωνές τους, τραγουδούν την ζωή και την ελπίδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με συγκίνησες...τοσο γλυκιά λόγια, τόσο αληθινά!
    "To κλειδί της ζωής είναι η ευτυχία. Κι εάν κάποτε σε ρωτήσουν τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις...θέλω να ξέρεις να τους πεις, οτι θέλεις να είσαι, απλά, ευτυχισμένη"...κι ας σου πουν οτι είσαι εκτός θέματος...
    Εγώ είναι ακόμα νορίς να τα ζήσω αυτά, η κορούλα μου είναι μόλις 2,5 χρονών.Εισαι πολύ γλυκός άνθρωπος, ζηλεύω τα παιδιά στη τάξη σου! Εχουμε τόσο ανάγκη από σωστούς εκπαιδευτικούς. Δεν σε γνωρίζω, αλλά δεν μπορεί να μην είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Evita μου σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Δεν ξέρω εάν τα αξίζω...Να χαίρεσαι την κορούλα σου! Να την καμαρώσεις ευτυχισμένη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή χρονιά και καλή αρχή στο μικρούλι που θα κάνει το πρώτο βήμα!
    Οι μαμάδες πάντα θυμόμαστε τέτοιες στιγμές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπορει να ειναι παλια η δημοσιευση του ποστ αλλα με αγγιξε τοσο πολυ και με συγκινησε να σαι καλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...