Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Mια κοντινή απόδραση παιχνιδιού και χαράς για το παιδί, την μαμά και τον μπαμπά που αξίζει!

Το χωριό Στενή Ευβοίας, σε υψόμετρο 500 μέτρα, απέχει από την Αθήνα μόλις 108 χιλιόμετρα και ένας απ’ τους πολλούς και αγαπημένους προορισμούς αλλά επειδή είναι κοντινός για όσους μένουν στην Αθήνα είναι ιδανικός για όσους τον επισκεφτούν με τα παιδιά τους.Ο τόπος προσφέρεται για βόλτες με τα παιδιά μας στα σοκάκια του χωριού, όπου ο επισκέπτης μπορεί να αναγνωρίσει πολλά από τα παραδοσιακά στοιχεία του παρελθόντος, αλλά και να ξαναθυμηθεί από τις ασχολίες των κατοίκων του.

Όσοι από εσάς , αποφασίσετε να το επισκεφτείτε, σίγουρα θα φάτε καλά. Η κόρη μου, η Αντριάνα, όταν πλησιάζαμε στο χωριό, άρχισε να μυρίζει τα ψητά από τις ταβέρνες και φώναζε «Κάτι γαργαλάει την μύτη μου»! «Λιγουρεύομαι κρέας»! «Τρελαίνομαι για αρνάκι»!

Οι ψησταριές του χωριού προσφέρονται για φαγητό - δείξτε την υπομονή σας καθώς τα ψητά στα κάρβουνα (κοντοσούβλι – κοκορέτσι) θέλουν τον χρόνο τους. Στο μεταξύ απασχολείστε τα παιδιά σας με ανέκδοτα για το χωριό που θα βρείτε εδώ. http://www.dirfys.gr/anekdota.html

Εάν είστε τυχεροί και επισκεφτείτε το χωριό με χιόνια όπως εμείς,  θα παίξετε με τα παιδιά σας χιονοπόλεμο!

Όσοι από εσάς έχετε προτάσεις με τους δικούς σας ταξιδιωτικούς προορισμούς για την Ελλάδα μας ή το εξωτερικό κατάλληλους κατά την κρίση σας για παιδιά, μπορείτε να γράψετε ένα σύντομο κείμενο με την εμπειρία σας και να μου το  στείλετε στο mail 
να το αναρτήσω στο Παίζουμε μαζί. Μην ξεχάσετε να βάλετε στο θέμα ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΑ.


Ένα ταξίδι θέλει προετοιμασία! 
 

Παίζω με το παιδί μου φτιάχνοντας κατασκευές από χαρτιά!


Ένας πολύ ευχάριστος και δημιουργικός τρόπος να περάσουμε χρόνο με το παιδί μας είναι να παίξουμε μαζί του, δημιουργώντας χάρτινες κατασκευές. 
Από το creative park της Canon κατεβάσαμε χάρτινα σχέδια, τα τυπώσαμε, τα κόψαμε και τα κολλήσαμε σε χαρτόνια.Και τι δεν φτιάξαμε! Aπό ζώα όλων των ειδών, έναν παπαγάλο
ένα σκυλάκι
 ένα καγκουρό
μια μαμά καμηλοπάρδαλη με το παιδί της
 έναν τάρανδο
μέχρι ένα λούνα πάρκ στην πόλη
ένα αεροπλάνο για τις δικές μας πτήσεις φαντασίας στη χώρα του παιχνιδιού
 το δικό μας ποταμόπλοιο.
Mέχρι το δικό μας κουκλοθέατρο για να παίζουμε παραμύθια!Για τα μεγαλύτερα παιδιά υπάρχουν κατασκευές για τις επιστήμες και τα μνημεία του κόσμου!
Μια όμορφη ιδέα να περάσουμε το χρόνο με το παιδί μας! Για τα μικρότερα και για τα μεγαλύτερα παιδιά που θέλουν να παίζουν με τους γονείς τους!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :) 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...