Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με το παιδί σας το Σαββατοκύριακο!


Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με το παιδί σας το Σαββατοκύριακο.Φτιάξτε με το παιδί σας ένα χωριό από ουράνιο τόξο! Από εδώ μπορείτε να το κατεβάσετε.
 Ή φτιάξτε μία πόλη από χαρτί. Ζητήστε από το παιδί σας να κινηθεί στην πόλη, με αυτόν τον τρόπο θα μάθει να προσανατολίζεται, ακολουθώντας οδηγίες.
Μιλήστε του για τις υπηρεσίες και τα καταστήματα, παίξτε υποθετικούς ρόλους. Ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι που θα το βοηθήσει στην καλλιέργεια της φαντασίας, του λόγου και της μαθηματικής σκέψης. 
Χρησιμοποιήστε ένα παλιό σας ντουλάπι διαφορετικά! Μετατρέψτε το σε κουκλόσπιτο. Είναι μια απλή αλλά εξαιρετική ιδέα!
Τοποθετήστε μέσα τα έπιπλα και τις κούκλες. Ένα είναι σίγουρο! Το παιδί σας θα κατενθουσιαστεί. Αυτό θα είναι το δικό σας μυστικό! 
Φυτέψτε με το παιδί σας φακές σε διάφανα ποτηράκια. Μιλήστε του για το πώς αναπτύσσεται ένα φυτό. Βάλτε στα ποτηράκια  ματάκια και στόμα. Όταν βγουν οι φακές πάρτε κορδέλες και πιάστε τα μαλλιά κοτσιδάκια! 
Μετατρέψτε μία πλαστική λεκάνη σε καράβι. Ταξιδέψτε με την φαντασία σας σε ωκεανούς και ανακαλύψτε τον κόσμο! Αυτό, είναι ένα παιχνίδι που κάθε παιδί λατρεύει! 
Φτιάξτε αεροπλάνα από τα σαμπουάν που τελείωσαν. Πετάξτε, παίζοντας με το παιδί σας, στους αιθέρες! 
Φτιάξτε με το παιδί σας μοντέρνα έργα τέχνης! Είναι υπέροχο να δημιουργείς. Θα χρειαστείτε μερικά κομματάκια χαρτόνι και κόλλα. 
Ένας όμορφος τρόπος να φωτίσετε την μέρα σας! Δεν συμφωνείτε; Και το πιο σημαντικό είναι εύκολο!
Φτιάξτε κέικ από πλαστελίνη για τα αρκουδάκια σας. Καλό Σαββατοκύριακο. Καλό παιχνίδι! 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


3 σχόλια:

  1. Πραγματικά υπέροχα όλα! Μοναδικό το Παίζουμε μαζί! Από τότε που το ανακάλυψα, βρήκα έναν θησαυρό! Γιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι φοβερές οι προτάσεις και οι ιδέες! Μας δίνουν τον ενθουσιασμό και τη διάθεση να τα κάνουμε όλα! Συγχαρητήρια Ζέφη! Κωνσταντίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...