Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ιδέες για ένα αξέχαστο Πάσχα με τα παιδιά σας!


Ξέρω ότι το Πάσχα πλησιάζει και ψάχνετε ιδέες για να  περάσετε όμορφα με την οικογένειά σας. Το αξίζετε!  Μέρες αγάπης και χαράς να έρθετε πιο κοντά, να περάσετε χρόνο γεμάτο παιχνίδι και ξεγνοιασιά. Πώς σας φαίνεται  η ιδέα να φτιάξετε με το παιδί σας αυγά πολύχρωμα, με στρώσεις από ζελέ; 
Αυγά - ουράνιο τόξο. Μου αρέσουν πολύ! Και γίνονται, εύκολα, εάν έχετε θήκες αυγών και βάζετε στο ψυγείο, σταδιακά μία μία στρώση με χρωματιστό ζελέ. 
Σερβίρονται σαν δροσερό και ξεχωριστό γλυκό, στο πασχαλινό σας τραπέζι.  Για να φτιάξετε τα αυγά σας με τον τρόπο αυτό, θα χρειαστείτε, αυτές τις θήκες αυτές που θα βρείτε  στο Amazon, κάνοντας κλικ εδώ. Εναλλακτικά, μπορείτε να τις γεμίσετε με σοκολάτα και να φτιάξετε σοκολατένια αυγά. Ένα είναι σίγουρο, θα σας φανούν χρήσιμες, οι θήκες, αυτές.
Κι εάν θέλετε να κάνετε με το παιδί σας κάτι διαφορετικό, δοκιμάστε να φυτέψετε μέσα στα αυγά σας. Κι όμως, γίνεται! Και είναι πολύ διασκεδαστικό. Μια δοκιμή, θα σας πείσει.
Βάλτε τους χώμα και φυτέψτε μέσα τους λουλουδάκια. Είναι μια καταπληκτική ιδέα που θα κρατήσει τα παιδιά σας, πολύ ώρα, δημιουργικά, απασχολημένα. Η δημιουργικότητα στο απόγειό της! 

Και, βέβαια, ποιος ήξερε ότι τα πλαστικά, πασχαλινά αυγά μπορούν να έχουν τόσες πολλές χρήσεις; Κολλήστε το ένα πάνω στο άλλο και βάψτε τα με ακρυλικά χρώματα. Δοκιμάστε, ακόμα, να φτιάξετε ένα στεφανάκι για την πόρτα σας. Καταπληκτικές ιδέες!
Κι εάν έχετε ένα χάρτινο φωτιστικό, με λίγα κομματάκια χαρτόνι μπορείτε να φτιάξετε ένα υπέροχο φαναράκι - κουνέλι. 
Ένα είναι σίγουρο! Το παιδί σας θα το κρατήσει με χαρά στον Επιτάφιο. Με πόσο απλά πράγματα γίνεται ένα παιδί χαρούμενο !
Βάψατε όπως πάντα τα αυγά σας;Ωραία! Μπορείτε, ακόμα, να κολλήσετε πάνω τους καραμελάκια! Σίγουρα, είναι διαφορετική διακόσμηση από τις συνηθισμένες. Μπορείτε να το κάνετε με γλάσο. Θα αρέσει πολύ στο παιδί σας!
Την επόμενη φορά που θα θέλετε να παίξετε με το παιδί σας αρκούν δύο αυγά βρασμένα, μερικά κομματάκια σουσάμι και ένα κομματάκι καρότο! Κι η μαμά με τα πουλάκια στην φωλιά τους, είναι έτοιμα! Καλή όρεξη για παιχνίδι! Καλό Πάσχα!



Εάν θέλετε να αγοράσετε τις θήκες για τα αυγά μέσω Amazon διαβάστε αυτό το άρθρο εδώ.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


1 σχόλιο:

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...