Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Κατασκευές με κούτες!


Η κόρη μου φτιάχνει συχνά κατασκευές από κούτες με τον μπαμπά της. Η Αντριάνα όπου δει κούτες φωνάζει τον μπαμπά της για να φτιάξουν κάτι καινούργιο.
Είναι κάτι που τους αρέσει τόσο πολύ να κάνουν παρέα. Αυτήν την φορά σκέφτομαι να φτιάξω   κάτι μαζί της και να του το κάνουμε δώρο. Χρησιμοποιώντας υλικά και συσκευασίες από κούτες που θα βρείτε γύρω σας, σας δίνετε η δυνατότητα να αφιερώσετε στο το παιδί σας ατέλειωτες δυνατότητες με δημιουργικό παιχνίδι.
 

Μπορείτε να φτιάξετε ένα συναρπαστικό παιχνίδι αντιστοίχησης για να μάθετε στο παιδί σας τα σχέδια και τα χρώματα. 

Να πάρετε μία συσκευασία από ταχυφαγείο και να την μετατρέψετε σε ένα κουκλόσπιτο που μεταφέρεται παντού.  
Να φτιάξετε μία γιγάντια θήκη για νήμα και να μυήσετε το παιδί σας στο μαγικό κόσμο της ραπτικής. Η θήκη για το νήμα είναι χρήσιμη εάν φτιάξετε και έναν λαβύρινθο από πέτρες και ζητήσετε από το παιδί σας να βρει τον δρόμο πίσω.
Μπορείτε, ακόμα, να φτιάξετε παρέα ένα πλοίο των Βίκινγκς. Το δώρο θα αρέσει πολύ στον μπαμπά σας. 
το πλοίο των Βίκινγκς
Για την συναρμολόγηση ίσως χρειαστείτε ένα σετ της makedo που θα βρείτε εδώ. Με αυτό το σετ η συναρμολόγηση γίνεται παιχνίδι. Το έχουμε δοκιμάσει. Ένα είναι σίγουρο, θα μπορείτε να φτιάξετε τα πάντα. Για να το βρείτε Κάντε κλικ Εδώ.

Μπορείτε, ακόμα, να φτιάξετε ένα καράβι που αιωρείται και να διακοσμήσετε μία γωνιά στο παιδικό δωμάτιο! Θα αρέσει πολύ στο παιδί σας. 
Και βέβαια μια όμορφη ιδέα είναι να φτιάξετε μία φάρμα με ζώα. Τα ζωάκια σας θα είναι κι αυτά από χαρτόνι. Και το παιχνίδι αρχίζει. 
Δοκιμάστε να φτιάξετε με το παιδί σας ένα σκούτερ από χαρτόνι. Είναι διασκεδαστικό. 
Ή ένα χάρτινο αυτοκινητάκι! 
Ένα υποβρύχιο! Το παιδί με τον μπαμπά θα φτιάξουν, παρέα του κόσμου τα παραμύθια.
Μπορείτε, ακόμα, να κάνετε δώρο στον μπαμπά σας ένα χωριό από χαρτόκουτα.Είναι σίγουρα ένα μοναδικό δώρο για την γιορτή του.
Ή ένα κουτί από λουλούδια. 
Ότι και να κάνετε με το παιδί σας  για τον  μπαμπά θα του αρέσει πολύ γιατί θα είναι ένα δώρο φτιαγμένο από εσάς και το παιδί του. 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


3 σχόλια:

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...