Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Φτιάξτε με το παιδί σας τα δικά σας παζλ!


Τα σχολεία έκλεισαν. Για να περάσετε όμορφα το παιδί σας οπλιστείτε με υπομονή. Πολύ υπομονή! Και μην ξεχνάτε τα πάντα είναι θέμα οργάνωσης. Εάν είστε από τους τυχερούς που έχετε τρόπο να πάτε διακοπές, όλα καλά . Εάν όχι,  οργανωθείτε! Τα παιδιά μας λατρεύουν τα παζλ. Φτιάξτε τα δικά σας. 
Αυτό το παιχνίδι που θα βρείτε εδώ είναι, απλά, καταπληκτικό! Μεταφέρεται παντού μαζί σας. Βάζετε όποια ζωγραφιά ή φωτογραφία και την μετατρέπει σε παζλ. Εσείς επιλέγετε σε πόσα κομμάτια θα κοπεί. Μου αρέσει τόσο πολύ. Θα το πάρω στην κόρη μου. Ώρα για παιχνίδι!
Και βέβαια, ψάχνοντας βρήκα ότι υπάρχουν και σετ με λευκά κομμάτια παζλ για να ζωγραφίσει το παιδί μας τα δικά του μικρά έργα τέχνης όπως αυτό που θα βρείτε εδώ. Είναι σε καλή τιμή και το παιδί μας θα μείνει δημιουργικά απασχολημένο. 
Αλλά και αυτό το παιχνίδι που βρήκα εδώ είναι σε πολύ καλή τιμή και είναι απλά καταπληκτικό. Περιέχει κομμάτια παζλ  λευκά που πάνω τους μπορείτε να γράψετε και να σβήσετε ξανά και ξανά. 

Συζητήστε με το παιδί σας για το τι θέμα θέλει να φτιάξει. Εάν είναι μικρό μπορείτε να το ενθαρρύνεται να φτιάξει σχήματα. Κύκλο, τρίγωνο, τετράγωνο. Βοηθάει στην εξάσκηση της λεπτής κινητικότητας. Ζητήστε του να το κάνει με διαφορετικά χρώματα. Θα το βοηθήσει να τα μάθει. Αφού, ολοκληρώσει το παζλ, χαλάστε το και φτιάξτε το παρέα. Θα του αρέσει πολύ!

Δώστε του ένα χαρτί με τα γράμματα και ζητήστε του να τα αντιγράψει πάνω στα κομμάτια του παζλ.  Εάν είναι μεγαλύτερο κάντε το με λέξεις ή με προτάσεις. Ένας πολύ όμορφος τρόπος να το μάθετε να διαβάζει και να γράφει. 

Φτιάξτε κάτι εσείς όταν λείπει από το σπίτι και όταν γυρίσει ζητήστε του να το συναρμολογήσει. Καλό παιχνίδι!


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

1 σχόλιο:

  1. Αυτή την συσκευή παζλ την έχουμε κι εμείς αλλά δεν ξέρω από που μπορούμε να προμηθευτούμε τα αυτοκόλλητα χαρτόνια,είναι αυτά πού κολλάμε επάνω τους τισ φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...