Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Τα μάρμαρα αυτά είναι ελληνικά! Στηρίζουμε, σήμερα, όλοι, την εκστρατεία Bring Them Back!


Γεννήθηκα κάτω από τον ίσκιο της Ακρόπολης. Από μικρή μου άρεσε πολύ να πηγαίνω, εκεί, βόλτα με τον μπαμπά μου. Κοίταζε τα μάρμαρα και μου 'λεγε..."να θυμάσαι είναι ότι πιο σπουδαίο έχουμε".
Και τώρα πάμε συχνά με την κόρη μου. Την παίρνω απ' το χεράκι και ανεβαίνουμε τον ιερό βράχο και στο μουσείο της Ακρόπολης. Αλλά κάτι λείπει.  Ο Μακρυγιάννης είχε πει"Γι' αυτά τα μάρμαρα πολεμήσαμε".
Λέω στην κόρη μου την ιστορία με τον Έλγιν. Και βλέπω πώς εάν και μόνο 4 και κάτι, καταλαβαίνει. Φέτος, οι Ολυμπιακοί Αγώνες γίνονται στο Λονδίνο και αυτό που νιώθω σαν Ελληνίδα να φωνάξω είναι φέρτε τα  μάρμαρα πίσω. Είναι ελληνικά. 
Αυτά είναι η Ελλάδα μας, ο πολιτισμός μας. Μας ανήκουν! Στηρίζουμε όλοι την εκστρατεία Bring Them Back κάνουμε κλικ εδώ και παίρνουμε, σήμερα, μέρος, στην εκστρατεία για να γυρίσουν τα μάρμαρα στην Ελλάδα! Στηρίζουμε όλοι τον πολιτισμό μας. Εμείς χαρίσαμε τα φώτα  στην ανθρωπότητα, διδάξαμε, την φιλοσοφία, την δημοκρατία, την ευγενή άμιλλα. 

Στο Βρετανικό Μουσείο φιλοξενούνται χιλιάδες κομμάτια ελληνικών αρχαιοτήτων. Η καμπάνια μας δε ζητάει την επιστροφή όλων αυτών. Ζητάμε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα για να επανενωθεί το Μνημείο.
Eμείς οι χρήστες του διαδικτύου έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να κινητοποιήσουμε την παγκόσμια κοινή γνώμη. Ο σκοπός μας μπορεί να επιτευχθεί με αυτό τον τρόπο.Πιστεύετε ότι είναι δίκαιο; Αν ναι, Βοηθήστε να γίνει πραγματικότητα.


Στο δρόμο ξεχάσαμε πολλά αλλά είναι ώρα να πάμε μπροστά...να φέρουμε στην ζωή μας πάλι, αξίες... Χθες η κόρη μου έγραψε με τα λίγα γραμματάκια που ξέρει Ελλάδα σ' αγαπώ! Βλέπω τα μάτια των παιδιών μας και βλέπω την ελπίδα. Το παιχνίδι αρχίζει. Ας παίξουμε δίκαια! Bring them back! 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...