Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ecole Maternelle Pajol - Paris Ένα υπέροχο νηπιαγωγείο στα χρώματα του ουράνιο τόξου στο Παρίσι!



Ποιο από τα παιδιά μας δεν θα ήθελε να πηγαίνει σ' αυτό το νηπιαγωγείο; Κι όμως! Το σχολείο αυτό, βαμμένο στα χρώματα του ουράνιο τόξου, υπάρχει, και είναι το  Ecole Maternelle Pajol Kindergarten στο Παρίσι.


Το σχολείο στεγάζεται σ'ένα κτίριο του 1940 το οποίο ανακαινίστηκε από την αρχιτεκτονική εταιρεία Palatre et Leclere. Στην ανακαίνιση αυτή, σεβάστηκαν στην όψη του κτιρίου δίνοντάς του υπέροχα χρώματα. Είναι μαγικό να το κοιτάζεις! Είναι σαν οι τοίχοι να παίρνουν ζωή με το χρώμα. Οι μαθητές σ' αυτό το σχολείο πρέπει να είναι πολύ ευτυχισμένοι!

Ένας χώρος με υψηλή αισθητική αξία μας γεμίζει χαρά και ευεξία. Ζητούμενο στους χώρους που τα παιδιά περνούν την μισή μέρα τους είναι η αισθητική, η φαντασία, το όνειρο...

Μα είναι υπέροχο! Τα χρώματα φωτίζουν, αυτό το το σχολείο! Και όλα γίνονται, εκεί, παιχνίδι. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από αυτήν της ανακάλυψης!

Μακάρι, τα σχολεία για τα παιδιά μας να ήταν έτσι! Με χρώματα και χαρά. Φτιαγμένα με φαντασία. Με λίγη τέχνη η ζωή μας θα ήταν πιο όμορφη! 


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

1 σχόλιο:

  1. Σε καποιο αλλο blog μια κοπελα ειχε ζητησει να της πουμε τι δουλεια θα θελαμε να κανουμε σε μια εικονικη bloggoχωρα.Ειχα πει να εχω ενα σχολειο γεματο χρωματα.Τελικα οντως υπαρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...