Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

TinasCraft! Μια υπέροχη σελίδα με παιχνίδια και κατασκευές για παιδάκια προσχολικής ηλικίας.


Τα  παιδιά μας, σήμερα, μεγαλώνουν πολύ διαφορετικά από εμάς. Πολλές φίλες μαμάδες με ρωτούν εάν αφήνω την κόρη μου που είναι τέσσερα και κάτι στον υπολογιστή. Πρώτα απ' όλα βλέπει εμένα και τον μπαμπά της. Είμαι δασκάλα και το διδακτορικό μου ήταν πάνω στις Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση. Κι ύστερα εάν απαγορεύσεις κάτι το κάνεις πιο περιζήτητο. 
Αυτήν την στιγμή, στην χώρα μας υπάρχει μία εξαιρετική σελίδα για παιδιά προσχολικής ηλικίας που το περιεχόμενο της είναι πραγματικά, ποιοτικό και τα μαθαίνει κάτι ουσιαστικό και χρήσιμο το TinasCraft.com

Το θέμα είναι αυτό που δίνεις στο παιδί σου να έχει ποιότητα. Να είναι ουσιαστικό, να το μαθαίνει πράγματα και να το κάνει καλύτερο. 
Μου αρέσει να ενημερώνομαι για ότι πρωτοποριακό συμβαίνει και να δίνω την ευκαιρία στο παιδί μου να ασχολείται με αυτό. Η κόρη μου παίζει εκεί και μαθαίνει! Η πλατφόρμα έχει φτιαχτεί σε δύο γλώσσες ελληνικά ή αγγλικά. Εσείς επιλέγετε την γλώσσα. 
Είναι μια πραγματικά υπέροχη σελίδα για παιδάκια προσχολικής ηλικίας! Το TinasCraft.com καινοτομεί εισάγοντας την κλασική γνώση σε νηπιακό επίπεδο.Είναι το πρώτο ηλεκτρονικό νηπιαγωγείο στην χώρα μας. Έχει ευχάριστη εικονογράφηση, ποιοτικό υλικό για να μάθει το παιδί μας, Μαθηματικά, Περιβάλλον, Μουσική, Παραμύθια. 
Εκεί, ακόμα θα βρείτε και πολλές προτάσεις για  κατασκευές που μπορεί το παιδί σας να κάνει μόνο του ή μαζί σας! Και όλα γίνονται παιχνίδι.

Οι οδηγίες δίνονται αναλυτικά βήμα προς βήμα.
Μπαίνω, βλέπω τι υπάρχει και πόση ώρα θέλω για να το φτιάξουμε.
Κατεβάζω τα υλικά που μου δίνει το TinasCraft.
Το σημαντικό είναι ότι  βρίσκω όλα εύκολα, τα τυπώνω και τα δίνω στο παιδί μου. 
 Οπότε όλα γίνονται παιχνίδι!
Όταν η κόρη μου παίζει εκεί, ξέρω ότι κάνει κάτι δημιουργικό, ότι μαθαίνει κάτι χρήσιμο που θα την βοηθήσει να γίνει καλή στο σχολείο. 
Για να έχετε κι εσείς πρόσβαση στο υλικό του TinasCraft.com που συνεχώς ανανεώνεται κάνετε εγγραφή. Είναι πολύ εύκολη. Κοστίζει 6.9 ευρώ τον μήνα και 59 ευρώ για έναν ολόκληρο χρόνο για εμάς τους γονείς. 
Νομίζω η τιμή τους είναι πολύ καλή εάν σκεφτούμε πόσα χρήματα χαλάμε για να παίρνουμε παιχνίδια που τις περισσότερες φορές αποδεικνύεται ότι δεν είχαν την ποιότητα που θέλαμε.  Υπάρχει, ακόμα, η δυνατότητα να γραφτούν και μαθητές σχολείων. Υπάρχουν πακέτα για σχολεία με πολύ καλή τιμή. 
Με την εγγραφή μας έχουμε πρόσβαση σε σε απεριόριστες ασκήσεις, πλήρη εγκυκλοπαίδεια για το περιβάλλον και τη μουσική, συνοδευτικές χειροτεχνίες για όλα τα γνωστικά αντικείμενα, παρακολούθηση της προόδου των παιδιών μας, διατήρηση ημερολογίου δραστηριότητας, επιβράβευση του παιδιού με βραβεία και ηχητική υποβοήθηση σε όλα τα κείμενα, αφού τα παιδάκια είναι μικρά και δεν ξέρουν, ακόμα, να διαβάζουν. 


Θεωρώ καλό τα παιδιά μας να ασχολούνται με τους υπολογιστές αλλά με μέτρο και σ'ένα οργανωμένο διδακτικό πλαίσιο που να προάγει την κριτική σκέψη, την δημιουργικότητα και την φαντασία των παιδιών μας και να τα πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα.

Κοιτάω την κόρη μου πόσο της αρέσει να παίζει, εκεί. Να μαθαίνει μαθηματικά, για το περιβάλλον, μουσική, τέχνη. Τα κάνει όλα μόνη της. Αισθάνομαι ασφαλής και τα καταφέρνει ακόμα και χωρίς την βοήθειά μου. Κάποιες φορές, όταν μπαίνουμε στην εγκυκλοπαίδεια και κοιτάμε εικόνες και βίντεο μου αρέσει που μου κάνει ερωτήσεις και της εξηγώ πράγματα ή της αφηγούμαι ιστορίες με ζώα. Λατρεύω το TinasCraft.com. Είμαι σίγουρη ότι τα μικρά σας θα το λατρέψουν!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

4 σχόλια:

  1. Δεν θα έδινα χρήματα μηνιαία ενώ στο διαδίκτυο υπάρχουν ένα σωρό σελίδες με παιχνίδια και κατασκευές κλπ κλπ εντελώς δωρεάν
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ΄ευχαριστούμε για τις υπέροχες ιδέες που μοιράζεσαι μαζί μας! Τάνια, Πάτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεωρώ πώς πραγματικά καλές σελίδες λίγες είναι... Αυτή πάντως είναι πολύ καλή και αρέσει πολύ και στην κόρη μου. Μακάρι στην χώρα μας να είχαμε περισσότερες σελίδες με ποιοτικό περιεχόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή kathycallie,

    Το σημαντικό στοιχείο του TinasCraft είναι ότι παρέχει μία ενιαία εκπαιδευτική λογική για το παιδί στην προσχολική ηλικία, ενώ παράλληλα ο γονιός και ο δάσκαλος μπορεί να ελέγχει τη δραστηριότητά του βγάζοντας πολύτιμα συμπεράσματα, ενώ το παιδί περιηγείται με ασφάλεια.

    Αυτή θεωρούμε ότι είναι η προστιθέμενη αξία της υπηρεσίας μας σε σχέση με τις άλλες σελίδες με παιχνίδια και κατασκευές που υπάρχoυν στο διαδίκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...