Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Το πρώτο γραφείο του παιδιού. Πώς να φτιάξετε έναν υπέροχο χώρο για διάβασμα!


Μέχρι την ηλικία των 6 ετών τα παιδιά δεν χρειάζονται γραφείο για διάβασμα, αλλά μια επιφάνεια που θα μπορεί να φιλοξενήσει όλες τις δραστηριότητες, το παιχνίδι, την ζωγραφική.



Μετά την ηλικία των έξι το παιδί μας αρχίζει το σχολείο και αρχίζει το διάβασμα. Το παιδί μας θα  χρειαστεί έναν όμορφο χώρο για να διαβάζει...το δικό του γραφείο.
Το γραφείο εκτός του ότι πρέπει να προσφέρει πολλά και δημιουργικά ερεθίσματα, είναι επίσης και ένας τόπος ηρεμίας και συγκέντρωσης για το παιδί, μια ήσυχη γωνιά που θα μπορεί να διαβάζει με όρεξη τα μαθήματά του. Μπορείτε να φτιάξετε μια πολύ όμορφη γωνιά για να διαβάζει το παιδί σας.



Για παράδειγμα μπορείτε να μετατρέψετε κάποια παλιά έπιπλα σε καινούργια βάφοντάς τα, σε έντονο χρώμα π.χ. κίτρινο που αρέσει στα παιδιά και οξύνει τον νου. 
γραφείο για τρία παιδιά
Και βέβαια εάν το παιδικό δωμάτιο μοιράζονται τρία παιδάκια μπορείτε να φτιάξετε ένα υπέροχο γραφείο για τρεις και στον τοίχο να φτιάξετε μία ταπετσαρία με τις φωτογραφίες των μικρών σας. 
Ένας μαυροπίνακας είναι πάντα χρήσιμος εάν και για κάποιους γονείς όχι πολύ πρακτικός καθώς αφήνει κάτω σκόνη η κιμωλία. Πάντως σε κάθε περίπτωση είναι  μια υπέροχη γωνιά μάθησης και δημιουργίας για το παιδί μας. 
Η κούνια που κάποτε ήταν μωράκι και κοιμόταν σ΄αυτήν εύκολα μεταμορφώνεται σε γραφείο! Ωραία ιδέα.
γραφείο - κούνια
Υφασμάτινες τσέπες με θήκες πάνω από το γραφείο, είναι χρήσιμες και μέσα τους το μικρό μας θα αποθηκεύσει τα χρήσιμα και πολύτιμα. 
γραφείο με θήκες
Αυτό το γραφείο έχει βαφτεί με μπογιά μαυροπίνακα για να γράφει πάνω το παιδί. 
γραφείο με μπογιά μαυροπίνακα
Αυτό είναι ένα παιδικό γραφείο που αξιοποιεί τον χώρο στο περβάζι του παραθύρου. 
γραφείο στο περβάζι
γραφείο με φτερά αγγέλου
Και τέλος ένα γραφείο για μεγαλύτερα  παιδιά που μου αρέσει πολύ! Ίσως, κι εγώ ένα τέτοιο θα ήθελα να έχω. 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...