Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Μια τεράστια «Μονόπολη» στους δρόμους της πόλης!


Πώς θα σας φαίνονταν εάν μία ολόκληρη πλατεία στην πόλη μεταμορφώνονταν σε γιγάντιο επιτραπέζιο παιχνίδι; Η πλατεία Logan Square στο κέντρο του Σικάγο μεταμορφώθηκε σε μια τεράστια  «Μονόπολη», δίνοντας μια άλλη διάσταση στους δρόμους, πολύ πέρα από τα συνηθισμένα. 


Το γνωστό σε όλους επιτραπέζιο παιχνίδι πήρε τεράστιες διαστάσεις και μπήκε στους δρόμους της πόλης, προσκαλώντας τους περαστικούς σε ένα παιχνίδι χωρίς τέλος, και μάλιστα με αρκετό σασπένς και δράση! 


«Οι δρόμοι στο Σικάγο στερούνται έμπνευσης, υποστηρίζοντας απλώς ένα μουντό αστικό τοπίο. Η καθημερινότητα γίνεται πιο μονότονη, χωρίς δημιουργικότητα, χωρίς χρώμα.  


Η τέχνη του δρόμου έρχεται για να καλύψει με αξιώσεις αυτό το κενό», λέει ο ανώνυμος καλλιτέχνης του δρόμου και αμέσως πιάνει δουλειά. 
Οι δρόμοι χρωματίζονται και διαμορφώνονται σύμφωνα με τους κανόνες της «Μονόπολης», ζάρια τοποθετούνται σε διάφορα σημεία και στοίβες καρτών («Αποφάσεις» και «Εντολές») βιδώνονται στα πεζοδρόμια. 
Πραγματική πρόταση ή ένα αστείο; Ή μήπως μορφή τέχνης; Ό,τι κι αν συμβαίνει, ένα είναι σίγουρο! Η πόλη αλλάζει όψη και από βαρετή γίνεται ξαφνικά δημιουργική και ευχάριστη! 

Εάν βάζαμε κι εμείς ένα επιτραπέζιο ποιο νομίζετε ότι θα ήταν αυτό; Ο γκρινιάρης; Πιάστε κόκκινο!  :) 

photos via thisiscolossal


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...