Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Σοκολάτα πίνακας! Ένα γλυκό δώρο για το σχολείο.


Θέλετε να φτιάξετε ένα γλυκό δώρο για να το πάρει το παιδί σας στο σχολείο; Φτιάξτε σοκολάτα πίνακα! Απολαυστικό κέρασμα για μικρούς και μεγάλους!
 Φτιάχνετε την σοκολάτα, αφού κρυώσει την κόβετε σε κομματάκια, χαράσσετε με οδοντογλυφίδα αριθμούς και γράμματα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη! Τέλεια ιδέα. 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε τις σοκολάτες σας, όπως της κάνω κι εγώ  είναι: 300 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα, ½ κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού, χυμός από ½ πορτοκάλι, 80 γραμ. ζάχαρη αρωματισμένη με βανίλια, 50 ml κρέμα γάλακτος, 2 κρόκους,50 γραμμ. βούτυρο


Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα. Βάζουμε το μίγμα σε κατσαρολάκι πάνω σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς (χωρίς να το αφήσουμε να βράσει) μέχρι να γίνει μια παχύρευστη κρέμα. Ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Καλύπτουμε το εσωτερικό ενός μικρού ταψιού με αλουμινόχαρτο ή λαδόχαρτο και ρίχνουμε από πάνω το μίγμα της σοκολάτας. Στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα να γίνει λεία. Αφήνουμε να σφίξει, το αναποδογυρίζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια. 
Στη συνέχεια παίρνουμε οδοντογλυφίδα και χαράσσουμε γράμματα ή αριθμούς. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και οι σοκολάτες - πίνακες έτοιμες! 
Καθαρίζετε την επιφάνεια του πίνακα. Και όλα έτοιμα! Δεν νομίζω κανείς να μπορεί ν΄αντισταθεί σ'έναν τόσο γλυκό πειρασμό. 
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...