Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Μια μυρμηγκοφωλιά! Ένα υπέροχο εκπαιδευτικό παιχνίδι που οξύνει την παρατηρητικότητα!


Τα μυρμήγκια είναι μυστηριώδη και συνάμα συναρπαστικά πλάσματα. Είναι σίγουρο ότι θα τα μισήσουμε αν τα βρούμε κάπου μέσα στις κάλτσες μας ή αν τα δούμε να τσιμπολογάνε την πίτσα που από αμέλεια ή βαρεμάρα ξεχάσαμε να μαζέψουμε το προηγούμενο βράδυ.


Τα μυρμήγκια όμως δεν υπάρχουν στον κόσμο για να μας εκνευρίζουν, αντιθέτως είναι καταπληκτικά πλάσματα που αξίζουν το θαυμασμό μας και πρέπει να εκτιμάμε τα δυνατά τους σημεία.

Τα μυρμήγκια μπορούν να σηκώσουν μέχρι και 20 φορές το βάρος τους! Έχουν δύο στομάχια και τρία μάτια! Έχουν επίσης μυστηριώδεις δεξιότητες επικοινωνίας και εκπληκτικές ικανότητες να εργαστούν από κοινού για την επίτευξη ενός κοινού στόχου κάτι που δεν έχουμε όλοι οι άνθρωποι.
Δεν υπάρχει καταλληλότερο μέρος για τη μελέτη και την παρατήρησης των εντυπωσιακών αυτών πλασμάτων από τη μυρμηγκοφωλιά AntWorks. Το ειδικό gel που περιέχεται μέσα στη συσκευασία προέρχεται από ένα πείραμα της NASA (για τη μελέτη εντόμων σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας ή σε συνθήκες με μεγάλη επιτάχυνση) και αποτελεί τόσο τον οικότοπο των μυρμηγκιών, όσο και την τροφή τους. Το gel είναι διαφανές κάτι που σας επιτρέπει να τα παρακολουθήσετε καθώς θα δημιουργούν ένα απίστευτο δίκτυο σηράγγων.
Ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο να παρακολουθήσεις τα μικροσκοπικά αυτά πλάσματα εν ώρα εργασίας! Μήπως θεωρείτε τα μυρμήγκια «μάστιγα»; 
Ξανασκεφτείτε το. Όπως είχε πει και ο αρχαίος κινέζος στρατηγός Sun Tzu, «Γνωρίστε τον εχθρό!». Και ποιος καλύτερος τρόπος υπάρχει για να τον γνωρίσετε από αυτό το εντελώς κλειστό ενυδρείο.
Τα μυρμήγκια είναι ίσως τα πλέον πολυπληθή πλάσματα στον πλανήτη Γη, με τουλάχιστον δέκα χιλιάδες είδη και αμέτρητα τρισεκατομμύρια μέλη.
Ώρα να έρθουν οι κόσμοι σας πιο κοντά!


Είναι ένα, πραγματικά, υπέροχο, εκπαιδευτικό παιχνίδι που οξύνει την παρατηρητικότητα και καλλιεργεί την επιστημονική σκέψη του παιδιού μας.  Είναι  μια υπέροχη μυρμηγκοφωλιά. 
Και δεν είναι σαν όλες τις άλλες! Βάζετε μέσα το ζελέ και τα μυρμήγκια σας. Σε ένα εικοσιτετράωρο αρχίζουν να φτιάχνουν τις στοές τους.
Το βράδυ οι στοές φωτίζονται.  Μπορείτε να την βάλετε στο παιδικό δωμάτιο και το παιδί σας να κοιμάται παρατηρώντας τα μικρά, ακούραστα μυρμήγκια. Τέλεια ιδέα! Θα την βρείτε εδώ.

photos via amusingplanet
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...