Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Πώς να γιορτάσετε την παγκόσμια ημέρα των ζώων με το παιδί σας!


4 Οκτωβρίου γιορτάζουμε την παγκόσμια μέρα των ζώων. Ένας πολύ γλυκός τρόπος να φτιάξετε ζωάκια με το παιδί σας και να το κάνετε να τα αγαπήσει είναι οι καραμέλες. Απίθανη ιδέα! 
Ζωάκια μπορείτε να φτιάξετε χρησιμοποιώντας πλαστικά πιατάκια. Εύκολο και διασκεδαστικό! Το παιδί σας θα κατενθουσιαστεί. 

Κι εάν θέλετε μπορείτε, ακόμα, να φτιάξετε έναν υπέροχο κόσμο από ζώα. Θα αρέσει τόσο πολύ στο παιδί σας. θα Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα κομμάτι χαρτί, ψαλίδι, κόλλα και λίγα χρώματα. 
 Παίρνετε το χαρτί το διπλώνετε στην μέση και σχεδιάζετε το σχήμα του σώματος. Το κόβετε κι επειδή το χαρτί σας είναι τυλιγμένο βγαίνει και από τις δύο πλευρές και στέκεται. 
 Προσθέτετε λεπτομέρειες, το κεφάλι και την ουρά του ζώου. Τα σχεδιάζετε στο χαρτί και τα κολλάτε αφού πρώτα τα έχετε χρωματίσει. Μ΄αυτόν τον τρόπο μπορείτε να φτιάξετε τα πάντα. Από έναν κροκόδειλο...

Μέχρι μία ζέβρα, μία καμηλοπάρδαλη, έναν ελέφαντα. Ύστερα, το παιχνίδι αρχίζει! Μιλήστε στο παιδί σας για τα ζώα που φτιάξατε. Διαβάστε του βιβλία που μιλάνε για την ζωή τους. 
 Παρακολουθήστε ταινίες και ντοκιμαντέρ από το διαδίκτυο και φτιάξτε ένα παραμύθι με θέμα πώς θα περνούσες μία μέρα στην ζωή σου εάν ήσουν ένα από αυτά τα ζωάκια. Μπορείτε, ακόμα, να μιλήσετε και για τα ζώα υπό εξαφάνιση και πώς εμείς μπορούμε να τα βοηθήσουμε. 
Ένα είναι σίγουρο. Θα τα αγαπήσει και θα περάσετε υπέροχα! Καλό παιχνίδι! (photos via se7en.org)
Μια πολύ ωραία ιδέα για να γιορτάσετε την μέρα είναι να φτιάξετε ένα πανεύκολο γλυκό παρέα με το παιδί σας. Την συνταγή θα βρείτε εδώ.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...