Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Οικολογικά παιχνίδια βγαλμένα από παραμύθι!

Δείτε αυτό το κάστρο, είναι σκέτη μαγεία! Η διαφορά  από όλα τα άλλα που ήδη γνωρίζετε ότι υπάρχουν, είναι ότι έχει φτιαχτεί εξ' ολοκλήρου από χαρτί. 
Ενδιαφέρον ακούγεται! Θα χωρούσε, άραγε στον κήπο ή στην τάξη μας; Θα ήταν πολύ όμορφο να παίξουμε φτιάχνοντάς το, να ανεβάζουμε, εκεί, παραστάσεις...
Δείτε πώς το διακόσμησαν τα παιδάκια αυτού του νηπιαγωγείου! Το πήραν σε λευκό χρώμα και με σύμμαχο την φαντασία και όπλο τα πινέλα, τα ψαλίδια, τα χαρτιά,  έγινε η δική τους γωνιά σκέψης και ονείρων! 
Και βέβαια, αυτό το κάστρο, είναι το τέλειο σκηνικό για ένα παιδικό πάρτι γενεθλίων. Θα το βρείτε εδώ
Αφήνω την φαντασία σας ελεύθερη πώς μπορείτε να το φτιάξετε. Σκεφτείτε, όμως, πόσο δημιουργική μπορεί να είναι αυτή η διαδικασία! 
Μου αρέσουν πολύ αυτά τα παιχνίδια γιατί είναι και οικολογικά αλλά και με την δική μας επέμβαση μπορούν να γίνουν μοναδικά! 
Σαν αυτήν, την ινδιάνικη σκηνή που θα βρείτε εδώ! Εάν επιλέξετε το άσπρο χρώμα δεν φαντάζεστε πόσο υπέροχο στολισμό μπορείτε να της κάνετε! Φαίνεται, πάντως,  πώς σ΄αυτό το σχολείο  απόλαυσαν πολύ την διαδικασία!
Όταν την ετοιμάσετε, κι είναι βράδυ αγκαλιά με το παιδί σας, θ' ανάψετε τα φωτάκια στο παιδικό δωμάτιο θα φτιάξετε, μαζί, τα πιο γλυκά παραμύθια για καληνύχτα!
Δείτε κι αυτό το μικρό κάστρο! Μέσα του μπορούν ζωντανέψουν όλα τα παραμύθια, οικολογικά και όχι μόνο! Στις πολεμίστρες του θα σταθούν όλο περηφάνια οι γενναίοι ιππότες σας! 
Εάν θέλετε κι εσείς να μυήσετε με έναν τρόπο μαγικό, το παιδί σας στην προστασία του περιβάλλοντος,  θα το βρείτε εδώ.
Εάν, πάλι τα όνειρά σας φτάνουν πολύ ψηλά, δοκιμάστε να ταξιδέψετε, εναλλακτικά,  μέχρι τον αστερισμό των παραμυθιών! 
Με ένα διαστημόπλοιο, φανταστικό, θα φτάσετε γρήγορα! Δείτε πώς μπορείτε να το διακοσμήσετε ! Μοναδικές επισκευές σας, τα όνειρα! 
Τι πιο απολαυστικό από το παιχνίδι με το παιδί μας; 
Τώρα που το σκέφτομαι ένα διαστημόπλοιο είναι το πιο ιδανικό μέσο για να φτιάξουμε παραμύθια επιστημονικής φαντασίας! Θα το βρείτε εδώ.
Και βέβαια, κάθε παιδάκι θέλει να κρύβεται στο ζεστό του σπιτάκι! Να κάθεται μέσα σ' αυτό και να ονειρεύεται! 
Και το ωραίο μ' αυτό το χάρτινο σπιτάκι που θα βρείτε εδώ είναι ότι μπορείτε να το διακοσμήσετε όπως θέλετε! Δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από τα παιχνίδια ρόλων. 
Βέβαια, είδα ότι υπάρχει σε διάφορα χρώματα. Το καλό  είναι ότι χωράει και δύο παιδάκια μαζί.Δείτε πώς διακόσμησαν τα σπιτάκια τους αυτά τα παιδάκια! 
Έφτιαξαν  τζάκι για να διαβάζουν γύρω του παραμύθια!
 Τι όμορφη ιδέα! Μέχρι και γούνινο χαλάκι άπλωσαν για να κοιμούνται κάτω! 
Αυτό,το σπιτάκι μπορεί να έγινε με την βοήθεια μιας μαμάς! Είναι, όμως, κι αυτό πανέμορφο!
Και σ' αυτό, χώρεσαν όλες οι οικιακές συσκευές! Μήπως είναι το σπιτάκι από τα τρία γουρουνάκια; 
Είναι όλα τους υπέροχα, οικολογικά παιχνίδια, οξύνουν την σκέψη και την δημιουργικότητα, σε κάνουν να ταξιδεύεις, μαγικά, στην χώρα των ονείρων! 

Διαβάστε, αυτό το άρθρο, κάνοντας κλικ εδώ, εάν θέλετε να πάρετε πληροφορίες σχετικά με το πως μπορείτε να τα αγοράσετε.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

Παιχνίδια για παιδάκια προσχολικής ηλικίας!


flickr
Υπάρχουν πολλές και εξαιρετικές ιδέες για παιχνίδι για παιδάκια προσχολικής ηλικίας. Αυτό το παιχνίδι παίζεται ως εξής: παίρνουμε ένα μεγάλο κουτί. Μέσα του τοποθετούμε μικρότερα. Δίνουμε κάθε φορά στο παιδί μας ένα αντικείμενο και του ζητάμε να βρει που ταιριάζει. Με αυτόν τον τρόπο το παιδί μας μαθαίνει να ταξινομεί. 
Μπορούμε, ακόμα, να του ζητήσουμε να συναρμολογήσει κάτι, αφού πρώτα έχουμε βγάλει φωτογραφίες στη σειρά που θα το βοηθήσουν! 
preschoolfun
Ενώ παίζουμε με  τα κατσαρολικά της κουζίνας ρωτάμε το μικρό μας να βρει που θα μαγειρέψουμε κάθε φαγητό. Π.χ. το αυγό στο τηγάνι το τηγανίζουμε...κ.τ.λ. Με αυτόν τον τρόπο εμπλουτίζεται το λεξιλόγιο του παιδιού μας! 
preschoolfun
Εάν έχουμε έναν δίσκο με αριθμούς ζητάμε από το παιδί μας να βάλει τόσα παιχνιδάκια όσα λέει ο αριθμός! Ένα όμορφο παιχνίδι μαθηματικών που θα κρατήσει ώρα το παιδί μας απασχολημένο! 
lakeshorelearning
Ένας καλός τρόπος να μάθουμε στο παιδί μας τα χρώματα είναι να του ζητήσουμε να τα βρει και να τα αντιστοιχήσει με παιχνιδάκια του! 
Επίσης, μπορούμε να μαζέψουμε  παιχνίδια, κοχύλια, χάντρες και ότι άλλο  σκεφτούμε και να φτιάξουμε πίτες από πλαστελίνη για τις κούκλες μας! 
picklebums
Και, βέβαια, μια πολύ καλή ιδέα για δημιουργικό παιχνίδι είναι να συγκεντρώσουμε κομματάκια από χαρτιά ή ότι άλλο έχουμε και να φτιάξουμε ένα υπέροχο κολάζ. Ύστερα, από όλα αυτά το απόγευμα με το παιδί  μας θα είναι συναρπαστικό! Καλό παιχνίδι! 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...