Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Η Μαλάλα διεκδικεί το δικαίωμα όλων των παιδιών του κόσμου στην εκπαίδευση.


Θυμάστε τη Μαλάλα Γιουσαφσάι; Είναι το 16χρονο σήμερα κορίτσι από το Πακιστάν που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τους Ταλιμπάν τον Οκτώβρη του 2012. Η Μαλάλα βρίσκεται μέσα στα 100 πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο σύμφωνα με την λίστα του περιοδικού Time.

12 Ιουλίου, ανήμερα στα γενέθλιά της θα μιλήσει δημόσια στη Νέα Υόρκη, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Γκόρντον Μπράουν, ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για την παγκόσμια εκπαίδευση. 
Ο αριθμός των παιδιών που δεν πηγαίνουν σχολείο σοκάρει...ή τουλάχιστον θα έπρεπε σε έναν κόσμο "πολιτισμένων". 51 εκατομμύρια είναι και βρίσκονται παντού. Σ΄ολόκληρο τον πλανήτη.
Η Μαλάλα είναι σπουδαία διεκδικεί το δικαίωμα όλων των παιδιών του κόσμου στην εκπαίδευση. H Μαλάλα μας λέει ότι μέρα με τη μέρα είναι καλύτερα λόγω των προσευχών του κόσμου και ότι ο Θεός της έδωσε μια νέα δεύτερη ζωή. 
Δεν νομίζω πώς έχω να πω πολλά. Δεν ξέρω σε ποιο Θεό πιστεύετε. Και νομίζω πώς δεν έχει σημασία. Γιατί ο δικός της Θεός είναι η αγάπη. Μεγαλώνω κι εγώ μια κόρη σε δύσκολους καιρούς. Νιώθω οργή για όσα συμβαίνουν γύρω μου κάποιες φορές φόβο.
Είμαστε πλούσιοι ή φτωχοί; Έχουμε τα πάντα ή τίποτα; Επισκεφτείτε αυτήν την σελίδα Global Rich List και θα πάρετε την δική σας απάντηση. Τα παιδιά λένε είναι το μέλλον. Απέναντι, σ'όλα αυτά που συμβαίνουν νομίζω πώς μόνο η εκπαίδευση θα βγάλει τους λαούς από το σκοτάδι.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη φτώχεια από την άγνοια. Την ιστορία αυτή την έγραψα για όλους εμάς που φοβόμαστε και νομίζουμε πώς χάνουμε τον κόσμο με την πρώτη δυσκολία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...