Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Βιβλία για τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα είναι μαγικά γιατί ακριβώς τα παιδιά μας αλλά και εμείς έχουμε περισσότερο χρόνο για παιχνίδι και διάβασμα. Αυτές τις μέρες διαβάζουμε με την κόρη μου κάποια βιβλία που είναι απλά υπέροχα. Κεντρίζουν την φαντασία της, μας κάνουν να ταξιδεύουμε. Θα τα βρείτε από τις εκδόσεις Ίκαρος.
Καράβια που δεν φοβήθηκαν . Πώς κατάφερε το μισό καράβι, ο Αδρίας, να εμψυχώσει τα καράβια τα ολόκληρα; Ως που μπορεί να φτάσει το ατρόμητο δρακοκάραβο του Λέιφ; Τί λέει το βιβλίο που έγραψε το καράβι του Πυθέα; Πώς τα κατάφερε το Πιλάρ, ένα καράβι από χαρτί, να κυνηγά υποβρύχια; Η Πάραλος, το ιερό καράβι της Αθήνας, πώς άντεξε για επιβάτη της το φόβο τον ίδιο; Ποιος άνεμος, αόρατος, φυσάει ως σήμερα τα πανιά του Cutty Sark;
Τα καράβια είναι γεμάτα περιέργεια, σαλπάρουν για θάλασσες άγνωστες, ανεξερεύνητες και γυρίζουν πάντα φορτωμένα ιστορίες, έτοιμα να τις αφηγηθούν σ'όποιον θέλει να ακούσει, να μάθει, να ταξιδέψει μαζί τους.

Υπάρχει στ΄αλήθεια ο Ιπτάμενος Ολλανδός, το καράβι φάντασμα; Το καράβι γλέντι, η Αργώ, βρήκε το Χρυσόμαλλο Δέρας; Χωράει η σκούνα Ισπανιόλα τους πειρατές όλου του κόσμου; Πώς το μικρό καράβι του Βερν μεγάλωσε κι έγινε ατμόπλοιο; Γιατί κυνηγά το Πίκουοτ τη μεγάλη άσπρη φάλαινα; Τί είδε το καράβι του Λουκιανού που πήγε στο φεγγάρι;
Τα καράβια είναι γεμάτα περιέργεια, σαλπάρουν για θάλασσες άγνωστες, ανεξερεύνητες και γυρίζουν πάντα φορτωμένα ιστορίες, έτοιμα να τις αφηγηθούν σ'όποιον θέλει να ακούσει, να μάθει, να ταξιδέψει μαζί τους. (Συγγραγείς: Αγγελίδου, Παπαθεοδούλου Αντώνης)

Διασκεδάστε με το λαμπερό, γεμάτο χρώματα βιβλίο! Διαβάστε την ιστορία και μετά ανοίξτε το! Το κάστρο των ιπποτών ξεδιπλώνεται μπροστά σας και γίνεται ένα τρισδιάστατο παιχνίδι με φιγούρες που αναμετρώνται, διασκεδάζουν και εξερευνούν! Και τέλος ένα εξαιρετικό βιβλίο για εμάς...τα μεγάλα παιδιά.
Τα φλογοβόλα. Η Rachel Kushne, με τη μεταλλική πρόζα της, μια πρόζα ακριβείας, στην οποία ισορροπεί αριστοτεχνικά η καλπάζουσα φαντασία με τη γείωση στην πραγματικότητα, μας ταξιδεύει στην Αμερική και στην Ιταλία της ηλεκτρικής δεκαετίας του 1970, αλλά και στα γεγονότα που οδήγησαν στον κόσμο όπως τον ξέρουμε σήμερα, στις παραμονές του Πρώτου αλλά και στην καρδιά του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Μια νέα κοπέλα, η Ρίνο, παθιασμένη με το σκι, με την ταχύτητα, με τις μοτοσικλέτες, με την τέχνη, βρίσκεται στην καρδιά των γεγονότων, στα παλμικά πεδία των απανωτών επαναστάσεων, των αδιάκοπων, έστω και σπασμωδικών, αναζητήσεων. Διψάει για ζωή, για έρωτα, για εμπειρίες, με μοτοσικλέτες ή με μολότοφ, σε αίθουσες τέχνης της πρωτοπορίας στη Νέα Υόρκη ή σε οδομαχίες στους εξεγερμένους δρόμους της Ρώμης. Θα το βρείτε εδώ.
Η Ρίνο, ως προσωποποίηση της φλεγόμενης νιότης, δε θέλει να είναι οπαδός ή παθητικός θεατής της ζωής, αλλά να ορίζει εκείνη τα γεγονότα.Το μυθιστόρημα "Τα φλογοβόλα" ήταν υποψήφιο για το National Book Award και το Folio Prize, ενώ επιλέχθηκε ως το καλύτερο βιβλίο του 2013 από τους New York Times αλλά και τη Wall Street Journal, τους Los Angeles Times, το The New Yorker, το Time.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...