Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Γράμμα στην μαμά μου

Αχ μαμά, με γέννησες στα 22 παιδί ήσουν ακόμα. Μεγάλωσα με πολύ αγάπη, αλλά και εξαιρετική προστασία. Μου έμαθες να πιστεύω στα όνειρά μου και να παλεύω γι΄αυτά. Είχες όμως υπερβολικές απαιτήσεις από εμένα. Ότι έκανα έπρεπε να το κάνω τέλεια αλλιώς...δεν ήταν αρκετό. Αυτό, υπήρχαν πολλές στιγμές που με ματαίωνε.
Μεγαλώνοντας είχα όλα τα χαρακτηριστικά ενός παιδιού που μεγαλώνει μόνο του. Μάθαινα να έχω εξαιρετικές επιδόσεις σ’ ότι κι αν έκανα, να μην ικανοποιούμαι εύκολα, να θέλω πάντα κάτι καλύτερο. Γινόμουν τελειομανής και έχανα την ουσία, να χαίρομαι με τα απλά και μικρά πράγματα στην ζωή.
Κι αυτό, απλά γιατί εάν έπεφτα ήσουν πάντα εκεί για να με πιάσεις. Έτσι μάθαινα να μην στέκομαι πάντα στα πόδια μου. Όταν έγινα μαμά ήταν πολύ δύσκολο για μένα γιατί απλά άρχισα να κάνω ότι είχα μάθει από σένα. Έγινα κι εγώ υπερπροστατευτική, αυτό που ποτέ δεν ήθελα να γίνω. Για καιρό αναρωτιόμουν εάν μπορώ να ξεφύγω.
Βλέποντας όμως τα λάθη μου, μανούλα,  θέλω να μάθω στο δικό μου παιδί πώς να στέκεται στα πόδια του κι αυτό ξέρεις δεν είναι πολύ εύκολο.  Η κόρη μου είναι από την φύση της ένα δυνατό και ανεξάρτητο παιδάκι γεμάτο χαρά που βλέπει τα πάντα αισιόδοξα, ενώ εγώ έχω τους φόβους και τις ανασφάλειες μου. 
 
Μαθαίνω μαζί της, μαμά, ότι η ζωή δεν είναι άσπρο και μαύρο,η ζωή έχει χρώματα. Είμαι λιγότερο "καταπιεστική" μαμά από σένα.Σε ένα κόσμο φτιαγμένο με αταξία εγώ ένα μικρό τίποτα θέλω να βάλω σε όλα τάξη. Αυτό είναι παράλογο. Θέλω το παιδί μου να γίνει χαρούμενο.  Δεν είμαι σίγουρη  ότι έχω νικήσει τους φόβους μου  αλλά έχω αρχίσει να ζω μαζί τους και να μην τους φοβάμαι...
 
Είναι για μένα το παιδί μου ο κόσμος όλος. Αλλά πιστεύω πώς δεν αγαπάς περισσότερο το παιδί σου αν φοβάσαι τα πάντα. Κι αυτό δεν είναι εύκολο. Έχεις αγωνιστεί τόσο πολύ και με τόσο δύσκολα πράγματα κατά τη διάρκεια της ζωής σου και τώρα...
Μεγαλώνω μαμά, το νιώθω κάθε μέρα πιο πολύ... Κι αρχίζω να αγαπώ τον εαυτό μου, πιστεύω σε μένα πιο πολύ από ποτέ. Πιστεύω στην οικογένειά μου, μαμά. Είμαι δυνατή. Θέλω κι η κόρη μου όταν μεγαλώσει να μάθει ν' αγαπάει τον εαυτό της και να στηρίζεται στα πόδια της.
Ευχαριστώ που ήσουν δίπλα μου γιατί μένα δεν υπάρχει τέλεια μαμά, όλα αυτά είναι ένας μεγάλος μύθος. Είσαι υπέροχη με τα λάθη σου...και να ξέρεις κανείς δεν μπορεί να σ' αγαπήσει όσο εγώ γιατί είμαι η κόρη σου.

Διακοσμήστε το σπίτι και την βεράντα σας με πανέμορφα φωτάκια!Θέλετε να διακοσμήσετε υπέροχα μια γωνιά στο σπίτι σας, τον κήπο ή την βεράντα σας; Δείτε αυτά τα καταπληκτικά φωτάκια. Θα φωτίσουν και θα αναδείξουν τον χώρο σας.  Περιττό να σας πως πως μου αρέσουν πολύ.  Θα τα βρείτε εδώ.


Διαβάστε κι αυτό το άρθρο κάνοντας κλικ εδώ, εάν θέλετε να πάρετε πληροφορίες σχετικά με το πως μπορείτε να αγοράσετε τα προϊόντα.Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...