Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ζώντας με αυτισμό

Δύο φιλμ για τον αυτισμό. Στο πρώτο θα δείτε πώς μπορείτε να αναγνωρίσετε τα πρόωρα σημάδια του αυτισμού. 

Η  δεύτερη ταινία αποτελεί ένα στιγμιότυπο από την καθημερινότητα του Βασίλη, ενός φοιτητή που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού και παλεύει με τις φοβίες και τις εμμονές του. Παλεύει,να σταθεί σε μια κοινωνία που δεν χαρίζεται στην διαφορετικότητα. Δίπλα του, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο, οι φίλοι του. Τα υπόλοιπα κομμάτια του πάζλ. 

6 σχόλια:

  1. Tο δεύτερο βίντεο είναι υποτιμητικό για τους αυτιστικούς και τα στοιχεία που περιέχει είναι πέρα για πέρα ψευδή. Οι άνθρωποι που το δημιούργησαν είναι εμφανές ότι δεν έχουν ιδέα για τον αυτισμό και δε γνωρίζουν προσωπικά αυτιστικούς ανθρώπους. Ο αυτισμός δεν είναι αυτή η εικόνα που περνάει το βίντεο. Κρίμα που αναπαράγεται έτσι ελαφρά τη καρδία από πολλούς ανυποψίαστους χρήστες του διαδικτύου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πρόθεση δημοσίευσης είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας γύρω από τον αυτισμό και την αποδοχή του. Εάν θεωρείτε ότι η εικόνα που περνάει το βίντεο δεν είναι αυτή που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα νομίζω πώς πρέπει να δοκιμάσετε να επικοινωνήσετε με τους δημιουργούς του και με όσους είχαν την επιστημονική επιμέλεια της παραγωγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχουν προσπαθήσει να επικοινωνήσουν ενήλικες αυτιστικοί και τους αγνόησαν. Υπάρχουν καταγεγραμμένες οι συνομιλίες τους στο διαδίκτυο. Από εκεί και πέρα, μόνο όποιος το αναπαράγει μπορεί να σταματήσει αυτή την ψευδή διάδοση πληροφορίας για τον αυτισμό. Δικός σας είναι ο χώρος εδώ, οπότε δεν μπορώ να σας πω τι να αναρτάτε. Είναι, όμως, στο χέρι σας να μη συνδράμετε στη διάδοση στερεοτύπων για τον αυτισμό. Και ειδικά σε αυτή την περίπτωση που είναι παρατραβηγμένα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστούμε πολύ για τα σχόλιά σας και τις πληροφορίες που μας δώσατε, κάτι που δεν γνωρίζαμε.

    Εναπόκειται, λοιπόν, στην τελική κρίση του καθενός από εμάς στην αξιολόγηση του περιεχομένου της ταινίας και στο κατά πώς η τανία περνάει τα σωστά μηνύματα για τη ζωή ενός συνανθρώπου μας με αυτισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλος, θα ήθελα να προσθέσω ότι το θέμα - άσχετα και πέρα από το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ταινίας που θα συνεχίσει να υπάρχει γιατί ελπίζουμε τελικά να γίνει αφορμή να ακουστούν πολλές θέσεις- είναι να προβληματιστούμε και να μάθουμε περισσότερα σαν άτομα και σαν κοινωνία για τον αυτισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το τελευταίο που είπατε είναι ευχή όλων μας. Κι εγώ ευχαριστώ που είστε ανοιχτή στο να ακούσετε και την άλλη άποψη για τον αυτισμό, την οποία δεν ακούμε συχνά στη χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...