Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Για δυο μωρά λυκάκια από τις εκδόσεις Βάρφης

Μόλις χθες έφτασε στα χέρια μας ένα εξαιρετικό βιβλίο της φίλης του Παίζουμε μαζί Μαρίας Πετκανοπούλου που έχει τον τίτλο"Για δυο μωρά λυκάκια". Η κόρη μου το πήρε στα χέρια της και της άρεσε τόσο πολύ που το τελείωσε αμέσως και μετά άρχισε να μου διηγείται την ιστορία. Αξίζει πραγματικά να το πάρετε στα παιδιά σας. Η εικονογράφησή του είναι καταπληκτική! Το βιβίο θα βρείτε από τις εκδόσεις Βάρφης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο. Ένας παππούς στην τάξη του εγγονού του αφηγείται ένα παραμύθι. Είναι το παραμύθι της ζωής του ή η ζωή του που έγινε παραμύθι; Η συγγραφέας, μας παρασύρει να ακολουθήσουμε ένα μικρό αγοράκι από τα μονοπάτια των προβληματισμών του στα μονοπάτια του δάσους. Για το Μάνο τα άγρια ζώα δεν είναι παιχνίδι, είναι κομμάτι της πολύτιμης φύσης και κανένας δεν έχει δικαίωμα να το καταστρέφει για να διασκεδάσει. Να αφήνει μόνα τους δυο παιδιά και ας είναι και λυκάκια.
Με αφορμή ένα τυχαίο άκουσμα, την επιτυχία ενός κυνηγού στο κυνήγι μιας λύκαινας, η συγγραφέας στήνει ένα παραμύθι όπου οι μυθοπλασμένοι ήρωες μάς μυούν στον κόσμο της πραγματικότητας. Διαβάζοντάς το οι ενήλικοι αναγνώστες μπορούν να αναστοχαστούν και τα παιδιά να προβληματιστούν για τη στάση του ανθρώπου απέναντι στα ζώα και στο οικοσύστημα. 
Ένα παραμύθι με αφήγηση γενναιόδωρη σε συναισθήματα, η οποία ανοίγει διάλογο με πολλά θέματα, εικονογραφημένο από την Άννα Καρνή με εικόνες πολύχρωμες ολοσέλιδες, εικόνες που δείχνουν και εικόνες που αποσιωπούν, βλέμματα που μαγνητίζουν και σε παρασύρουν στο μεγάλο δάσος.
Η συγγραφέας Μαρία Πετκανοπούλου, βραβευμένη με το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα Παιδικής Λογοτεχνίας από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, τον Απρίλιο του 2011, είναι νηπιαγωγός και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας στην κατεύθυνση «Διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας». Το βιβλίο «ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΩΡΑ ΛΥΚΑΚΙΑ» είναι το τρίτο της βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...