Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Θησέας, Ο Βασιλιάς Της Αθήνας. Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε με τα παιδιά σας


Το ParaMana Puppet Theatre, ύστερα από δυο μήνες περιοδείας στις Κυκλάδες και τη Βόρεια Ελλάδα, επιστρέφει στη βάση του και παρουσιάζει την καινούρια του παραγωγή «Θησέας, ο βασιλιάς της Αθήνας» στο black box, του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για τρεις παραστάσεις. Μια παράσταση που φυσικά θα είμαστε εκεί για να την παρακολουθήσουμε με την κόρη μου που λατρεύει την αρχαία ελληνική μυθολογία. (δείτε το βίντεο)

Η παράσταση διηγείται μερικά από τα εντυπωσιακά κατορθώματα του Θησέα, αναδεικνύοντας έναν από τους πιο σημαντικούς ήρωες της ελληνικής μυθολογίας. Η αναπαράσταση των επεισοδίων πραγματοποιείται με έμμεση αναφορά στις παραστάσεις των αρχαίων αγγείων και στις ζωοφόρους αρχαίων ναών, όπου φιλοτεχνήθηκαν για πρώτη φορά οι περιπέτειες του Θησέα ενώ τώρα σχεδιάζονται και προβάλλονται πάνω σε σύγχρονα υλικά, όπως το βινύλιο.
Χρησιμοποιώντας πρωτότυπες τεχνικές του Σύγχρονου Θεάτρου Σκιάς και Αντικειμένων, το ParaMana Puppet Theatre μετατρέπει τη θεατρική αίθουσα σε γιγάντια οθόνη. Οι σκιές, άλλες φορές τεράστιες και άλλες φορές μικρότερες, πλανώνται πάνω από τα κεφάλια των θεατών, άλλοτε δίπλα τους και ύστερα πάλι, μπροστά τους διατηρώντας την προσοχή και το ενδιαφέρον αμείωτο.
Σε συνεργασία με το μουσικό, πολύ-οργανίστα, συνθέτη και performer Γιώργο Κατσάνο, ήχο-γεννήτριες και piano, harmonium analog synthesizers, sampler, vibrandoneon, music boxes, toys βρίσκονται επί σκηνής και συνοδεύουν ζωντανά την παράσταση.
Μετά την παράσταση, μικροί και μεγάλοι έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα μυστικά και τις τεχνοτροπίες του ParaMana, αλλά και να περιηγηθούν στο μουσικό κόσμο του Γιώργου Κατσάνου.
Η αναπαράσταση όλων των επεισοδίων πραγματοποιείται με έμμεση αναφορά στις παραστάσεις των αρχαίων αγγείων και στις ζωοφόρους αρχαίων ναών όπου φιλοτεχνήθηκαν για πρώτη φορά οι περιπέτειες του Θησέα και που τώρα σχεδιάζονται και αναπαράγονται πάνω σε σύγχρονα υλικά όπως το βινύλιο. 
Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία όλης της Ελλάδας.
Στοιχεία Επικοινωνίας: καθημερινά από τις 09:30 το πρωί έως τις 14:00 στο 210 9216996 ή στο 210 7563950 και στο 697 3364350 όλες τις ώρες της ημέρας.
Διάρκεια: 50 λεπτά
Πληροφορίες εκδήλωσης
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος , +302103418550 , http://www.mcf.gr
4, 5 & 6 Ιανουαρίου στις 17:30
Διάρκεια: 45′
Ηλικίες: 4 – 12 ετών
Είσοδος 8 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...