Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Μια συναρπαστική ματιά σε διαφορετικά νηπιαγωγεία του κόσμου!


Οι μικροί μαθητές περνούν τη μέρα τους στο σχολείο με διαφορετικό τρόπο ανάλογα τη χώρα όπου ζουν… Για παράδειγμα στην Κίνα μαθαίνουν πώς να κάνουν ζυμαρικά, στη Γερμανία περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους μαζεύοντας φράουλες ενώ στη Βραζιλία παρακολουθούν ποδόσφαιρο. Ανοίγοντας την πόρτα της τάξης οι δραστηριότητες ποικίλλουν ανάλογα με τα ήθη, τα έθιμα και τις ανάγκες της χώρας…
Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να φτιάχνουν ζυμαρικά για τον εορτασμό του χειμερινού ηλιοστασίου.
Γερμανία
Τα παιδιά μαζεύουν φράουλες κατά τη διάρκεια της συγκομιδής.
Ιαπωνία
Περίπου 250 γράμματα γραμμένα από παιδιά της Δομινικανής Δημοκρατίας παραδόθηκαν σε ένα νηπιαγωγείο στην πόλη Φουκουσίμα, ως μέρος ενός έργου της UNICEF για να φτιάξουν τη διάθεση των παιδιών από τις περιοχές που επλήγησαν από το σεισμό και το τσουνάμι τις 11ης Μαρτίου.
Βραζιλία
Στη Βραζιλία όλα τα παιδιά μεγαλώνουν ως μεγάλοι οπαδοί του ποδοσφαίρου. Αυτός είναι ο λόγος που οι νηπιαγωγοί συχνά κανονίζουν ώστε τα παιδιά να δουν τους παίκτες. Στη φωτογραφία παρακολουθούν ένα παιχνίδι ενάντια της Γερμανίας.
Γαλλία
Στη Γαλλία, τα νήπια περνούν πολλές ώρες ζωγραφίζοντας.
Καναδάς
Στον Καναδά, οι δάσκαλοι ενθαρρύνουν τα παιδιά να περνούν όσο περισσότερο χρόνο μπορούν έξω. Τα παιδιά της φωτογραφίας παίζουν τους υπερήρωες σε ένα από τα νηπιαγωγεία του Τορόντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...