Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Πώς να φυτέψετε ανανάΒήμα Πρώτο, Επιλογή 
Ο ευκολότερος τρόπος είναι φυσικά να αγοράσουμε έναν από το super market, όμως μη πάρετε το πρώτο που θα βρείτε μπροστά σας. Ο ανανάς που θα πάρετε πρέπει να πληρή δύο προυποθέσεις:
Να μην έχει στη βάση των φύλλων μικρά γκρίζα σημάδια, τα οποία είναι κοκκοειδή έντομα.
Να είναι αρκετά ώριμος. Ο "καλός" ανανάς πρέπει να έχει φύλλα τα οποία δε βγαίνουν εύκολα!
Βήμα Δεύτερο, Κοπή
Παρτέ τον ανανά σπίτι σας και κόψτε τον όπως φαίνετε στη φωτογραφία παρακάτω. Φροντίστε να αφήσετε γύρω στα 5 εκατοστά σάρκας. Μπορείτε να φάτε ότι περισσέψει!
Βήμα Τρίτο, Προετοιμασία Εδάφους
Αν είναι χειμώνας καλό είναι να φυτέψετε τον ανανά σε μια μεγάλη γλάστρα μέσα στο σπίτι. Αν έχει ζέστη μπορείτε να τον φυτέψετε κατευθείαν έξω στο χώμα. Ανοίξτε μια τρύπα στο έδαφος με ένα φτυάρι, και φυτέψτε τον ανανά όπως φαίνεται παρακάτω:
Βήμα Τέταρτο, Πότισμα
Αφού τον φυτέψε, ποτίστε τον κατευθείαν με λίγο νερό! Μετά το αρχικό πότισμα, το φυτό σας δε θα χρειάζεται σχεδόν καθόλου νερό.. To pότισμα μια φορά την εβδομάδα είναι απλά, υπεραρκετό!
Βήμα Πέμπτο, Αναμονή
Τα φυτά ανανά μεγαλώνουν αργά. Πολύ αργά για την ακρίβεια, και θα χρειαστεί να περάσουν περίπου 3 χρόνια πριν αρχίσει το δεντράκι σας να παράγει καρπούς.
Βήμα Έκτο, Συγκομιδή
Μετά από 3 χρόνια το φυτό σας θα αρχίσει να παράγει καρπούς, τους οποίους μπορείτε να συγκομίσετε όταν φτάσουν αυτό το μέγεθος:LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...