Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Χριστούγεννα: Για 25 χρόνια τραβούσε το ίδιο βίντεο! Δείτε το εντυπωσιακό αποτέλεσμα

Χριστούγεννα: Για 25 χρόνια τραβούσε το ίδιο βίντεο! Δείτε το εντυπωσιακό αποτέλεσμα
Όλα ξεκίνησαν στα μέσα της δεκαετίας του ’80, όταν ο Pat Confalone, πατέρας του Nick Confalone άρχισε να βιντεοσκοπεί τον ίδιο και την αδερφή του να κατεβαίνουν τις σκάλες για το πρωινό των Χριστουγέννων.
Ο πατέρας συνέχισε την παράδοση, καθώς για τα επόμενα 25 χρόνια συνέχιζε να τραβάει σε βίντεο τα παιδιά του να κατεβαίνουν τις σκάλες. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε ένα βίντεο, στο οποίο χωρούν 25 χρόνια της ίδιας παράδοσης.
Το βίντεο ξεκινάει με σκηνές της δεκαετίας του ’80 και τελειώνει με αυτές του 2009. Τώρα, μπορεί ο Pat Confalone να μην συνεχίζει αυτή την παράδοση, αλλά ο Nick κάνει το ίδιο με τον γιο του Leo.

«Κατακτώντας τους Ουρανούς. Ένα όνειρο της ανθρωπότητας»


«Κατακτώντας τους Ουρανούς. Ένα όνειρο της ανθρωπότητας» Μια μαγική ταινία που είδαμε στον θόλο και την λατρέψαμε. Ωδή στον λυρισμό, η ιστορία των πτήσεων από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας. Αξίζει να την δείτε με τα παιδιά σας στον Ελληνικό Κόσμο, τώρα τις γιορτές. 

Η ταινία που έλαβε το Βραβείο σκηνοθεσίας στο FullDome Festival τον Ιούνιο του 2013, περιγράφει το μυστήριο της κατάκτησης των ουρανών από τον άνθρωπο, μέσα από την οπτική του Λεονάρντο ντα Βίντσι, των αδελφών Ράιτ και άλλων εφευρετών.
Οι θεατές παρακολουθούν τις πιο σημαντικές προσπάθειες του ανθρώπου να πετάξει και ανακαλύπτουν πώς αυτό το άπιαστο όνειρο της ανθρωπότητας έγινε πραγματικότητα!
Πρόκειται για μια «ποιητική» προβολή σχετικά με την ιστορία και την εξέλιξη της πτήσης δια μέσου των αιώνων. Με ιδιαίτερα καινοτόμο τρόπο η ταινία παρουσιάζει τους σταθμούς στην πορεία της ανθρωπότητας για την κατάκτηση των ουρανών τόσο από άποψη τεχνολογικών ανακαλύψεων όσο και από την πλευρά των κοσμοθεωριών και των αντιλήψεων σχετικά με τις πτήσεις.
Τα πλούσια τρισδιάστατα γραφικά, η ξεχωριστή μουσική που γράφτηκε ειδικά για την παράσταση και η λυρική αφήγηση δημιουργούν μια εντυπωσιακή ταινία που αφήνει στους θεατές ένα μήνυμα: να είστε ανοικτοί σε νέες ιδέες και να ακολουθείτε τα όνειρά σας!
Διάρκεια: 35 λεπτά 
Εισιτήρια: ενηλίκων 8 ευρώ, παιδιών 6 ευρώ
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος 
Τηλ. 212 254 0000

Επιτραπέζιο παιχνίδιTop 10! Ένα εκπληκτικό επιτραπέζιο από την AS

Ξέρετε το Top 10; Σας το συστήνουμε ανεπιφύλαχτα.Ένα εκπληκτικό επιτραπέζιο από την AS. Εμείς παίζουμε μαζί του, μαθαίνουμε γελώντας και διασκεδάζουμε πολύ! Θα το βρείτε από την AS εδώ καθώς και σε όλα τα ελληνικά καταστήματα παιχνιδιών.
Είναι ένα παιχνίδι λεκτικών εκρήξεων, γρήγορο και πολύ,πολύ, διασκεδαστικό. Οι παίκτες χωρίζονται σε δύο ομάδες και έχουν ένα λεπτό για να δώσουν παραδείγματα του θέματος που τους δόθηκε, το οποίο μπορεί να είναι από το «Δέκα μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας μέχρι «Τι μπορεί να έχει σε μία τσάντα μια γυναίκα»
Η ομάδα παίρνει πόντο για κάθε απάντηση που βρίσκει από τις δέκα που περιέχει η κάρτα. Η ομάδα με τους περισσότερους πόντους κερδίζει! Αξίζει να το παίξετε με τα παιδιά και τους φίλους σας. Εμείς το λατρεύουμε!«Τουταγχαμών-Ταξίδι στην αιωνιότητα»-Οι θησαυροί του Φαραώ στον «Ελληνικό Κόσμο»

Image result for «Τουταγχαμών-Ταξίδι στην αιωνιότητα»-Οι θησαυροί του Φαραώ στον «Ελληνικό Κόσμο»
Η έκθεση «Τουταγχαμών-Ταξίδι στην αιωνιότητα» δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του «Ελληνικού Κόσμου» να ταξιδέψουν χιλιάδες χρόνια πριν, να πάρουν μέρος στην ανασκαφή του σπουδαίου Βρετανού αρχαιoλόγου Howard Carter και να νιώσουν τη συγκίνηση και τον θαυμασμό από το πλήθος και τη λάμψη των εκατοντάδων αρχαιολογικών ευρημάτων που συνόδευσαν τον νεαρό Φαραώ στη μετά θάνατον ζωή. 


Εμείς πήγαμε σήμερα, στην έκθεση «Τουταγχαμών-Ταξίδι στην αιωνιότητα» στον Ελληνικό Κόσμο και πραγματικά μαγευτήκαμε από την ξενάγηση. 
Αξίζει να δώσετε σε σας και στα παιδιά σας την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά αυτό το σπουδαίο έργο. Θα μάθετε όσα πολλά εσείς και τα παιδιά σας. Η ξενάγηση είναι εξαιρετική! Θα νιώσετε σαν να ταξιδεύετε στην αρχαία Αίγυπτο. 
Τα πιστά αντίγραφα των ανεκτίμητων θησαυρών από τον τάφο του Τουταγχαμών, που παρουσιάζονται στην έκθεση και που κατασκευάστηκαν από έμπειρους τεχνίτες, υπό την επίβλεψη αρχαιολόγων, προσφέρουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στον αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό.
Οι περιβόητες αιγυπτιακές σφίγγες, αγάλματα διάσημων βασιλιάδων, του ίδιου του Τουταγχαμών, του πατέρα του Ακενατών, της Νεφερτίτης (συζύγου του Ακενατών, αλλά όχι και μητέρας του Τουταγχαμών), ο διάσημος «Τάφος της Μάγια», της παραμάνας του και η «στήλη της Ροζέτα», η οποία αποτέλεσε το κλειδί για την αποκρυπτογράφηση των ιερογλυφικών, η αναπαράσταση του βασιλικού τάφου του Τουταγχαμών, αποτελούν την εισαγωγή στην έκθεση.
Οι μούμιες του Τουταγχαμών και των παιδιών του, ο χρυσός του θρόνος, η περίφημη ταφική μάσκα, οι εντυπωσιακές χρυσές σαρκοφάγοι, αρχαίες αιγυπτιακές λάρνακες, περίτεχνα αγάλματα αρχαίων Αιγύπτιων θεών, αναπαραστάσεις με ιερογλυφικά, ακριβή αντίγραφα των ευρημάτων που ανακάλυψε το 1922 ο Βρετανός αρχαιολόγος Howard Carter στον πρώτο βασιλικό τάφο που βρέθηκε ασύλητος, είναι μερικά μόνο από τα εντυπωσιακά εκθέματα.
Τα εντυπωσιακά ρεαλιστικά αντίγραφα της έκθεσης κατασκευάστηκαν με εξαιρετική λεπτομέρεια και μελέτη στην Αίγυπτο από έμπειρους τεχνίτες και αποτελούν ακριβή αντίγραφα από τα πρωτότυπα έργα τέχνης, που βρίσκονται στο Αιγυπτιακό Μουσείο του Καΐρου και του Λούξορ, στο Βρετανικό Μουσείο, εντός του βασιλικού Τάφου και σε άλλα μεγάλα μουσεία του κόσμου. Προσφέρουν, λοιπόν, μία σαφή εικόνα του μεγαλείου του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού.
Η ιστορία του βασιλιά Τουταγχαμών παρέμεινε άγνωστη για χιλιάδες χρόνια, μέχρι την ανακάλυψη του τάφου του το 1922 από τον Howard Carter. Το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος τάφος που ανακαλύφθηκε ασύλητος, καθώς και τα χιλιάδες αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας που βρέθηκαν μέσα σε αυτόν, μετέτρεψαν τον Τουταγχαμών σε έναν από τους διασημότερους Φαραώ της Αιγύπτου.

 Ο χρυσός βασιλικός θρόνος, μια χρυσή άμαξα, η νεκρική μάσκα, η σαρκοφάγος του, έπιπλα και όπλα, όλα χρυσά ή επίχρυσα, που ανακαλύφθηκαν μαζί με τη μούμια του νεαρού βασιλιά προσέφεραν πολύτιμα στοιχεία για τη μελέτη της εποχής.
Ο Τουταγχαμών βασίλευσε περίπου 9 χρόνια (1333-1323 π.Χ.), καθώς πέθανε σε ηλικία μόλις 18 χρόνων, χωρίς να είναι ξεκάθαρα τα αίτια του θανάτου του. Ο τάφος του βρίσκεται στην περίφημη «Κοιλάδα των Βασιλέων». Λόγω του ξαφνικού του θανάτου λέγεται ότι θάφτηκε σε θάλαμο που προοριζόταν για τον βεζίρη του. Ο θάνατος πολλών μελών της ομάδας του Κάρτερ λίγο μετά την ανακάλυψη του τάφου ενέπνευσε τον περίφημο θρύλο της «Κατάρας του Τουταγχαμών» και έδωσε τροφή σε άπειρα δημοσιεύματα, ακόμα και σε χολιγουντιανές ταινίες φαντασίας.
Image result for Ο Τουτ και το μυστήριο του σκαραβαίου
Τα μυστήρια της αρχαίας Αιγύπτου!
Εκπαιδευτικά προγράμματα & προβολές
Και για τους μικρούς φίλους, η ομάδα των μουσειοπαιδαγωγών του «Ελληνικού Κόσμου» θα πραγματοποιεί στο πλαίσιο της έκθεσης, σε ημέρες και ώρες που θα ανακοινωθούν, εκπαιδευτικά προγράμματα, στα οποία τα παιδιά θα ανακαλύψουν στοιχεία του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού, καθώς και οργανωμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για σχολικές ομάδες όλων των βαθμίδων. Τέλος, η έκθεση πλαισιώνεται με προβολές και πολυμεσικές εφαρμογές.

Image result for Ο Τουτ και το μυστήριο του σκαραβαίου

Πληροφορίες
Image result for ΤΟΥΤΑΓΧΑΜΩΝ - Ταξίδι στην Αιωνιότητα ΞΕΝΆΓΗΣΗ
«Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ.: 212 254 0000, www.hellenic-cosmos.gr
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη-Πέμπτη 09:00-13:30, Παρασκευή 09:00-20:00, Σάββατο 11:00-16:00, Κυριακή 10:00-18:00, Δευτέρα κλειστά.
Τιμές εισιτηρίων: Ενηλίκων: 7€, παιδικό: 5€. Εορταστικό ωράριο λειτουργίας
Φωτογραφία του χρήστη Ελληνικός Κόσμος - Hellenic Cosmos.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...