Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Ζογκ

Ζογκ. Ένα νέο, καταπληκτικό βιβλίο από τις εκδόσεις Ίκαρος. Το δίδυμο Donaldson-Scheffler, επανέρχεται με ένα παραμύθι για έναν δράκο, έναν ιππότη κι ένα κορίτσι, στο οποίο οι ομοιοκαταληξίες και η εικονογράφηση ενώνονται με τρόπο καταπληκτικό.
Image result for /scheffler-axel
Το βιβλίο θα  βρείτε εδώ. O Ζογκ είναι το πιο καλόκαρδο δρακάκι του δρακοσχολείου. Είναι, όμως, και λίγο απρόσεκτος και κάθε φορά που μαθαίνει να βρυχάται, να πετάει ή να βγάζει φωτιές, κάτι του συμβαίνει. 
Image result for /scheffler-axel zog
Όμως, ποιο είναι αυτό το κορίτσι που βρίσκεται πάντοτε εκεί για να του συμπαρασταθεί; Θα μπορέσει να τον βοηθήσει στη δυσκολότερη δοκιμασία: να πιάσει δηλαδή μια πριγκίπισσα;
Related image

Παρά τα παθήματά του, ο Ζογκ με την επιμονή του θα γίνει ο πιο αγαπητός ήρωας μιας απίθανης ιστορίας! 
Related image
Από τους δύο δημιουργούς κυκλοφορεί ακόμη το βιβλίο Ο γάμος των δύο σκιάχτρων, και Ο Ξυλαράκης, ενώ από τον Axel Scheffler κυκλοφορεί η επιτυχημένη σειρά βιβλίων Τικ και Τέλα.
Related image

Υπέροχο μπισκοτογλυκό ψυγείου με φράουλες

Υπέροχο μπισκοτογλυκό ψυγείου με φράουλες
Μια συνταγή για ένα υπέροχο, λαχταριστό μπισκοτογλυκό με πτι μπερ και φρέσκες φράουλες. Αφράτο, μυρωδάτο και δροσερό για σας τους αγαπημένους σας και τους επισκέπτες σας. Απολαύστε το!!!
52547ca2dbfa3f2cac00f6d0._w.540_s.fit_
Υλικά συνταγής
900 γρ. φράουλες σε φέτες
3 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. βανίλια σκόνη
28 μπισκότα τύπου πτι μπερ
σιρόπι σοκολάτας για το γαρνίρισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής
Χτυπήστε τα 3 φλ. κρέμας γάλακτος στο μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να στέκεται. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για 2′ μέχρι να ενσωματωθούν.
Στρώνετε μια μικρή ποσότητα του μείγματος σαντιγί σε ένα πυρέξ 20 X 30 εκ. περίπου και απλώνετε από πάνω μια στρώση μπισκότα. Βάζετε ακόμα μια μικρή στρώση σαντιγί και μετά μια στρώση από τις κομμένες σε φέτες φράουλες. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να έχετε τέσσερα στρώματα μπισκότων. 
Χτυπάτε το υπόλοιπο 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και καλύπτετε το γλυκό σας. Το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαλακώσουν τα μπισκότα. Το περιχύνετε προαιρετικά με σιρόπι σοκολάτας και το απολαμβάνετε.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...