Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό με πλούσιες δράσεις & ελεύθερη είσοδο 28-30 Σεπτεμβρίου 2018

Image result for εθνικό αρχαιολογικό μουσείο
Ο εορτασμός για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στα ελληνικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για το 2018 έχει τον γενικό τίτλο «ΠOΛ(ε)ΙΣ».
Image result for εθνικό αρχαιολογικό μουσείο
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό με τις παρακάτω δράσεις:
Related image
1. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ταξιδεύοντας στην Αθήνα τον 5ο αι.π.Χ»για μαθητές Δ΄ έως Στ΄ Τάξης Δημοτικού την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 10:00 π.μ. Οι μαθητές μέσω της έρευνας στον εκθεσιακό χώρο και βιωματικών δραστηριοτήτων θα ανακαλύψουν την καθημερινή ζωή στην αρχαία Αθήνα με ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο λειτουργίας της Αθηναϊκής Δημοκρατίας. Τέλος θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι. Διάρκεια: 2 ώρες.
Image result for εθνικό αρχαιολογικό μουσείο
2. Θεματική σπονδυλωτή περιήγηση για ενήλικες με τίτλο «ΠΟΛ(ε)ΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ» από αρχαιολόγους του Μουσείου την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 11:00 π.μ. Κατά την περιήγηση θα παρουσιαστούν όψεις της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής των πολιτών, εμπλουτισμένες με στοιχεία ενσωμάτωσης, απόρριψης καθώς και εκδηλώσεις κοινωνικής συνοχής. Διάρκεια: 2 ώρες. Δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 213214 4800.
Image result for εθνικό αρχαιολογικό μουσείο
3. «Βρέθηκαν στην Αθήνα: ιστορίες της πόλης μέσα από τα αρχαία της». Θεματική περιήγηση για ενήλικες από αρχαιολόγους του μουσείου την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 17:00, με θέμα τις πολιτισμικές διαστρωματώσεις της Αθήνας και τις μνήμες που οι αρχαιότητες του μουσείου αποκαλύπτουν για τη διαχρονική ζωή στην πόλη. Διάρκεια: 2 ώρες. Δήλωση συμμετοχής στo τηλέφωνο 213214 4800.
Image result for εθνικό αρχαιολογικό μουσείο
Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη. Η συμμετοχή στις εκπαιδευτικές δράσεις την Παρασκευή 28/9 είναι δωρεάν.
Image result for εθνικό αρχαιολογικό μουσείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...