Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΙ ΑΣΠΑΣΙΑ - ΜΙΚΡΑ ΓΑΤΙΚΑ 1


Αποτέλεσμα εικόνας για περικλης και ασπασια βιβλιο
Πίσω από κάθε σπουδαίο άντρα κρύβεται μια γάτα. Μια χαρισματική γάτα. Από αρχαιοτάτων χρόνων. Ήρθε η ώρα να ανοίξουν οι ιστορικοί τα βιβλία τους, να αποκαλύψουν τις πηγές τους και να μας συστήσουν τις σπάνιες αυτές προσωπικότητες. Και πρώτα απ' όλα την Ασπασία τη μοναδική, τη σύντροφο ζωής και πιστή σύμβουλο του πολιτικού, στρατηγού και ρήτορα Περικλή. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου) Στην ίδια σειρά θα κυκλοφορήσει προσεχώς- Αντώνιος και Κλεοπάτρα (Μικρά Γατικά, βιβλίο 2) Το βιβλίο θα βρείτε από τις εκδόσεις Πατάκη εδώ.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΙΠΙΝΗ ΑΡΓΥΡΩ
H Αργυρώ Πιπίνη είναι ηθοποιός και συγγραφέας βιβλίων για παιδιά. Έχει σπουδάσει στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Σχολής και στις σχολές θέατρου Π. Κατσέλη και Βεάκη. Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια (Exploring Character, Exploring Shakespeare, Σύγχρονο Γερμανικό Θέατρο, studio Τσέχωφ). Διδάσκει υποκριτική (ελισαβετιανό θέατρο, ψυχολογικό ρεαλισμό, κλασική κωμωδία) επί 14 χρόνια σε διάφορες σχολές. Έχει ανεβάσει παραστάσεις με τους μαθητές της στα πλαίσια των σπουδών τους και έχει οδηγήσει τους τριτοετείς σπουδαστές της σχολής Βεάκη (το 2000) στις εξετάσεις τους με το θέαμα: "Παίζοντας Σαίξπηρ και Παίζοντας με τον Σαίξπηρ". Ως ηθοποιός έχει δουλέψει στο θέατρο με πολλούς σκηνοθέτες, όπως η Μάγια Λυμπεροπούλου, η Ρούλα Πατεράκη, ο Βίκτωρ Αρδίττης, ο Νίκος Χαραλάμπους, ο Χριστόφορος Χριστοφής και άλλοι, παίζοντας κυρίως ρόλους κλασικού ρεπερτορίου. Κυκλοφορούν βιβλία της για παιδιά. Eπίσης ασχολείται με τη μετάφραση παιδικών και εφηβικών βιβλίων, κειμένων για το θέατρο, καθώς και με τη διασκευή κλασικών κειμένων.
Περιεχόμενα
1. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αθήνα
2. Τα άγουρα χρόνια
3. Ασπασία και Ασπασία
4. Ασπασία, έχεις ταλέντο
5. Έργα και ημέρες
6. Αριστοφάνους, Γαλαί
Αυτό το ήξερες;


Εκδότης ΠΑΤΑΚΗΣ
Σειρά ΚΟΛΟΜΠΡΙ
Χρονολογία Έκδοσης Δεκέμβριος 2018
Αριθμός σελίδων 64
Διαστάσεις 19x14
Προτεινόμενες ηλικίες 6-9 ετών
Επιμέλεια ΓΟΥΝΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ
Εικονογράφηση ΚΑΜΠΕΡΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...