Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Τρία νέα, υπέροχα, παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Άγκυρα για την Επανάσταση του 1821και την αξία να ζούμε γενναία στην ζωή μας!

 

Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση του 1821• Περιέχει 4 φιγούρες και μία αφίσα

Έχει φτάσει η ώρα που οι  Έλληνες θα κηρύξουν την επανάστασή τους για να αποτινάξουν τον ζυγό των Οθωμανών μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς.

Ο Καραγκιόζης έχει αναλάβει να παραδώσει το λάβαρο της Eπανάστασης στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας. Εκεί θα βρίσκεται ο ιεράρ­χης Παλαιών Πατρών Γερμανός που θα ευλογήσει την κήρυξη της Επανάστασης και θα ορκίσει τους  Έλληνες καπεταναίους να αγωνιστούν με πίστη και τιμή για την ελευθερία της πατρίδας τους. 

Οι Τούρκοι όμως έχουν πληροφορηθεί τις ενέργειες των Ελλήνων και θα προσπαθήσουν να τους σταματήσουν. Μόλις όμως το μαθαίνουν ο Καρα­γκιό­ζης και οι φίλοι του θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να τους εμποδίσουν με τον δικό τους, όπως πάντα, τρόπο.  Άραγε θα τα καταφέρουν;

 

Το Θέατρο Σκιών έχει τόσο βαθιές ρίζες στη λαϊκή μας παράδοση που δεν έχει πάψει να συγκινεί ακόμα και σήμερα.

Ο Καραγκιόζης, ο κεντρικός του ήρωας, είναι ένας χαρακτήρας λαϊκός, αληθινός και ασυμβίβαστος. Μιλά έξω από τα δόντια, σατιρίζει τη φτώχεια του και λέει ό,τι σκέφτεται με έναν τρόπο μοναδικό και ανεπανάληπτο. Ωστόσο, κάθε περιπέτεια του Καραγκιόζη, καθώς και των υπόλοιπων ηρώων του Θεάτρου Σκιών, μας περνάει το μήνυμα ότι το χιούμορ είναι απαραίτητο στοιχείο στη ζωή μας για να διατηρούμε την αισιοδοξία μας και να αντιμετωπίζουμε με περισσότερη δύναμη τις δυσκολίες που τυχαίνουν σε όλους μας.


Συγγραφέας: Σπυρόπουλος Κώστας

Εικονογράφηση: Μελάχρης Άκης

Το βιβλίο θα βρείτε από τις εκδόσεις Άγκυρα, εδώ


Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ● Τα παιδικά και τα ηρωικά του χρόνια

«Κολοκοτρώνα! Κολοκοτρώνα!» έτσι λέγανε τα τουρκάκια, στα βάθη της Ασίας και το αίμα τους πάγωνε.

Με αυτή τη φράση ξεκινά το έργο του «Ο Γέρος του Μοριά», ο Σπύρος Μελάς, θέλοντας να τονίσει την εντύπωση που προκαλούσε και μόνο το άκουσμα του ονόματος του μεγάλου μας ήρωα στους αντιπάλους του.

Οι Έλληνες τον αποκαλούσαν «Καπετάνιο» ή «Γέρο», με το θάρρος που τους έδινε η αγάπη, ο σεβασμός και η τρυφερότητα μαζί, για τον άνθρωπο που γέμιζε τις καρδιές τους με κουράγιο και κράτησε άσβηστη τη φλόγα της ελπίδας με τη μνημειώδη φράση του: «Ο Θεός υπόγραψε την ελευθερία της Ελλάδας, και δεν παίρνει την υπογραφή του πίσω».

Μία σειρά για μερικούς από τους σημαντικότερους ήρωες της ελληνικής επανάστασης του 1821. Μέσα από τις μυθιστορηματικές αφηγήσεις των συγγραφέων αναδύεται το ιστορικό ανάγλυφο  μίας από τις σημαντικότερες περιόδους της ιστορίας μας. Από την ώρα που πολλές περιοχές του τόπου μας βρέθηκαν κάτω από τον ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας (1453), οι Έλληνες δεν έπαψαν στιγμή να αγωνίζονται και να λαχταρούν τη λευτεριά τους κρατώντας, μέσα στα 400 χρόνια σκλαβιάς, ζωντανές τις παραδόσεις, τη γλώσσα και την πίστη τους. Ο αγώνας και οι θυσίες τους κέντρισαν το ενδιαφέρον όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και ολόκληρου του κόσμου δημιουργώντας ένα οικουμενικό κίνημα συμπαράστασης.

Η ιστορική γνώση είναι απαραίτητη για κάθε άνθρωπο. Το σημαντικό όμως είναι να διδάσκεται στις νεότερες γενιές με τέτοιο τρόπο ώστε να ενεργοποιεί το συναίσθημα και το ενδιαφέρον τους. Η γνώση και η εμπειρία του παρελθόντος αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για να στηρίξει ο καθένας το παρόν του και να εξελίξει εποικοδομητικά το μέλλον του.

Συγγραφέας: Λούφα-Τζοάννου Θεοδώρα

Εικονογράφηση:Λουκιανός Μιχάλης

Το βιβλίο θα βρείτε από τις εκδόσεις Άγκυρα εδώ.


Όταν είσαι γενναίος

Κάποιες μέρες, όταν όλα γύρω σου σε φοβίζουν, πρέπει να είσαι γενναίος.
 

Όταν πρέπει να χαιρετίσεις έναν γείτονα που δεν γνωρίζεις. Όταν ανησυχείς αν θα κάνεις νέους φίλους. Όταν πρέπει να περάσεις μέσα από μία μεγάλη και πολύβουη πόλη. Όταν μπροστά σου βρίσκεται ένας σκοτεινός δρόμος Σε τέτοιες στιγμές  μπορεί να αισθανθείς μικρός, ανήμπορος και μόνος. Τότε θα πρέπει να πάρεις μια βαθιά ανάσα, να κοιτάξεις μέσα σου και να βρεις το θάρρος που χρειάζεσαι. Εάν κλείσεις τα μάτια θα το δεις. Το φως του θα λάμπει στο σκοτάδι. Ίσως στη αρχή να είναι πολύ μικρό. Όμως μπορείς να το κάνεις να γίνει φλόγα που θα φωτίσει την καρδιά σου, θα δυναμώσει τα χέρια σου και θα φθάσει μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σου...

 

Ένα θαυμάσιο βιβλίο για το πόσο σημαντικό είναι να τολμάμε να αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας  και έτσι να γινόμαστε πιο δυνατοί!

Συγγραφέας: Miller Pat Zietlow

Εικονογράφηση:Wheeler Eliza

Το βιβλίο θα βρείτε από τις εκδόσεις Άγκυρα εδώ.

Καλή ανάγνωση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...