Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Επιστροφή από τις διακοπές....


Τέλος εποχής. Το φθινόπωρο ημερολογιακά τουλάχιστον, μπαίνει σε λίγες μέρες. Οι βαλίτσες μου, όμως, είναι εκεί κοντά στην πόρτα, λες και περιμένουν να πάνε διακοπές ξανά.  Θα σας πω κάτι περίεργο... η Αντριάνα έχει αρχίσει να με ρωτάει σε πόσες μέρες έρχονται τα Χριστούγενννα και χθες που ξύπνησε με ρώτησε εάν σήμερα είναι γιορτή. Της είπα "όχι".Και μου απάντησε "έλα μανούλα κάθε μέρα είναι γιορτή εάν θέλεις"...
Επιστροφή από τις διακοπές και η ψυχολογία μας αρχίζει να πέφτει πολύ. Έρευνες που έχουν κατά καιρούς γίνει αποκαλύπτουν οτι η ψυχική μας κατάσταση αρχίζει να μεταβάλλεται ήδη από την πρώτη εβδομάδα προσαρμογής μας στη ρουτίνα. Ενώ από την δεύτερη εβδομάδα είναι σαν να μην είχαμε φύγει ποτέ! Τόσο καλά!
Δύσκολη περίοδος για όλους μας! Γεμάτοι νοσταλγία για τις χαρές και τις ομορφιές του καλοκαιριού που αφήσαμε, προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στην πεζή πραγματικότητα της καθημερινότητας. 
Κι η σκέψη οτι μας περιμένει ένας ακόμα πιο δύσκολος χειμώνας, μας ρίχνει ακόμα πιο πολύ την ψυχολογία. Μήπως δεν λέει να σας αφήσεικι εσάς η νοσταλγία του καλοκαιριού ; Μήπως μας έχει πιάσει το σύνδρομο μετά τις διακοπές; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του; Έλλειψη διάθεσης, χαμηλή ενεργητικότητα,  υπερφαγία, αφαγία, μελαγχολία. Συμπτώματα που χαρακτηρίζουν την ήπια κατάθλιψη, χωρίς όμως μεγάλη διάρκεια.
Το καλύτερο φάρμακο στην πεσμένη ψυχολογία.Νέα σχέδια για μικρές αποδράσεις ή στιγμές χαλάρωσης...
Θα μοιραστώ μαζί σας πώς βλέπω τα πράγματα. "Όλα θα είναι καλά στο τέλος. Εάν δεν είναι καλά, τότε δεν ήρθε το τέλος"...Κάθε μέρα είναι γιορτή εάν θέλουμε. Η ευτυχία είναι απόφαση.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :) 

1 σχόλιο:

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...