Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Πώς να μάθω το παιδί μου καλή συμπεριφορά!



Ξέρω καλά, ως μαμά ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να προσπαθείς να μάθεις στο παιδί σου να συμπεριφέρεται σωστά, αλλά κι ότι πολλές φορές σαν γονείς, καλό είναι να αποφεύγουμε τις "μετωπικές" συγκρούσεις γιατί δεν οδηγεί, όλο αυτό, κάπου. Και μερικές φορές, αυτά που κάνουν τα παιδιά μας, είναι πολύ αστεία! Έχει, τύχει να περπατάω στο δρόμο να τα σκέφτομαι και να γελάω, μόνη μου.

 Άλλες, πάλι φορές τα πράγματα δεν είναι καθόλου αστεία. Νομίζω ότι το να μάθουμε τα παιδιά μας καλή συμπεριφορά, θέλει, μάλλον, τρόπο. To ζητούμενο είναι πώς να τον βρούμε. Υπάρχουν, άραγε, εξυπνες ιδέες για να κάνουν τα παιδιά σας, αυτό που ζητάτε, χωρίς να γκρινιάζουν; Γιατί, όταν αρχίζει η γκρίνια, αρχίζει το παιχνίδι να χάνεται...

 Ας πούμε ότι  γυρνάτε από το σχολείο και ζητάτε από το παιδί σας να πλύνει τα χεράκια του στον νιπτήρα πριν να φάει. Αλλά, εκείνο, αρνείται.Γιατί δεν δοκιμάζετε να βάλετε μέσα στην θήκη του υγρού σαπουνιού μερικά παιχνίδια μέσα; Το πλύσιμο των χεριών θα γίνει πιο συναρπαστικό! Καλά, μέσα στο σπίτι, αλλά όταν βγαίνουμε έξω; Εκεί, τι γίνεται; 
Μπορώ να σας βεβαιώσω πως τις προάλλες που βγήκαμε, έξω με την κόρη μου και τα ξαδέλφάκια της, να φάμε, είχε υποδειγματική συμπεριφορά! Η θεία της χαιρόταν και την θαύμαζε! Είχε, όμως ένα μαγικό  πορτοφόλι!  Πηγαίνετε σ'ενα εστιατόριο...μέχρι το φαγητό σας να σερβιριστεί, ναι, μπορείτε όλοι να περάσετε όμορφα! Πώς; Μια έξυπνη ιδέα! Πάρτε μαζί σας, το παλιό σας πορτοφόλι. Γεμίστε το με κάρτες που έχετε διπλές, (η κόρη μου κάθε φορά που πηγαίνουμε κάπου παίρνει μαζί της, αρκετές) με φωτογραφίες, αυτοκόλλητα, μερικά χαρτιά, ένα στιλό και ψεύτικα χαρτονομίσματα. Το παιχνίδι, αρχίζει, κι εσείς θα απολάυσετε τα πάντα! 
Φτιάχνετε το φαγητό και τα παιδιά σας δεν μπορούν να περιμένουν, μέχρι να γίνει! Η γκρίνια αρχίζει. Μια έξυπνη ιδέα να κρατήσετε τα μεγαλύτερα παιδιά σας απασχολημένα είναι να φτιάξουν πολύχρωμα σπιτάκια ή σκηνές  από τα κουτιά και τις συσκευασίες των φαγητών που περίσσεψαν! Θα περάσετε, όλοι, πολύ καλά! Και μην μου πείτε τι θα γίνει μετά...εννοώ πώς θα μαζέψετε το χάος... γι' αυτό χρειάζεται άλλο μαγικό. Θα σας γράψω, γι΄αυτό, σύντομα. Τελικά, η  καλή συμπεριφορά θέλει τρόπο...αλλά και κόπο. Καλή δύναμη!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


You.gr Εδώ θα βρεις προϊόντα τεχνολογίας σε χαμηλές τιμές. Αγόρασε online! Κάντε Click Εδώ

2 σχόλια:

  1. Το να μεγαλώνεις ένα παιδί είναι το πιο όμορφο και δύσκολο πράγμα στον κόσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουφ!!! Ποσο δικιο εχεις... Καθε μερα με το που μπαινουμε σπιτι εγω και οι 3 μικρες μου αρχιζει ο μπελλας! Λες και στο πλατυσκαλο μας υπαρχει κατι και μετο που μπαινουν μεσα αρχιζουν γκρινια και "θελω εκεινο", "θελω τ'αλλο".
    Ουτε ρουχα προλαβαινω να αλλαξω ουτε να ετοιμασω κατι...νομιζω οτι το εχουν κανει συστημα οι 2μεγαλες,γιατι οταν δεν γκρινιαζει η μια, θα γκρινιαζει η αλλη!
    Γιαυτο προσπαθω να τους δωσω ενα προγραμμα πριν μπουμε σπιτι. Το κακο ειναι που πολλες φορες μολις διαβουν το κατωφλι...ξεχνανε ΚΑΙ το προγραμμα και ολα και τρεχω να προλαβω 6 χερακια που πετανε τσαντες και μπουφαν και τρεχουν στο ψυγειο!!!
    Καμια ιδεα κανεις??? :ο/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...