Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Η Δροσοσταλίδα από τις εκδόσεις Ίκαρος. Ένα υπέροχο παιδικό βιβλίο που αξίζει να διαβάσετε!



Αυτόν τον καιρό η κόρη μου έχει ξετρελαθεί με το βιβλίο "Δροσοσταλίδα" από τις εκδόσεις Ίκαρος. Ένα μαγικό παιδικό βιβλίο για παιδιά που μιλάει για την ομορφιά της ζωής. Η “Δροσοσταλίδα” είναι μια τρυφερή ιστορία για μικρά και μεγάλα παιδιά. 

Η ηρωίδα του παραμυθιού περιπλανιέται στα σύννεφα, στα ποτάμια, στα λουλούδια, στις λίμνες, ψάχνοντας απάντηση στο ερώτημά της: Μήπως ξέρεις το όνομά μου; Και αυτό που μετά από μεγάλη περιπλάνηση μμαθαίνει είναι ότι λέγεται Ζωή...γιατί σ' όλο το ταξίδι της αυτό χαρίζει γύρω της, ζωή! 

Η "δροσοσταλίδα", το εικονογραφημένο παραμύθι του Αντώνη Δημητρακόπουλου έχει την ονειρική εικονογράφηση της Έρσης Σπαθοπούλου. Αξίζει να το διαβάσετε στο παιδί σας. Θα το μαγέψει... Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια μικρή ψιχάλα. Μια τοοόσο δα μικρή δροσοσταλίδα. Δεν είχε ηλικία γιατί έτσι κι αλλιώς οι δροσοσταλίδες δεν έχουν ηλικία, είναι αιώνιες...Σπίτι μου είναι τα σύννεφα, τα ποταμιά, οι λίμνες, η θάλασσα, έλεγε και ξανάλεγε με περηφάνια χορεύοντας πάνω σ’ ένα μικρό κατάλευκο σύννεφο.
Κάποια μέρα την είδε ένας αετός καθώς περνούσε από κει, να χορεύει χαρούμενη και της χαμογέλασε.Η δροσοσταλίδα σταμάτησε το χορό της και πλησιάζοντας στην άκρη του σύννεφου τον ρώτησε διστακτικά.-Μήπως ξέρεις τ όνομά μου?-Όχι, απάντησε ο αετός και μ’ ένα δυνατό τίναγμα των φτερών του απομακρύνθηκε συνεχίζοντας την πορεία του στον ουρανό.
Μετά από λίγο φύσηξε ένας δυνατός άνεμος και πήρε το σύννεφο μακριά, στέλνοντας το στη χώρα της Βροχής.Μόλις έφτασαν εκεί η δροσοσταλίδα είδε τις αδελφές της να αφήνουν τα χέρια τους από το σύννεφο και να πέφτουν με γέλια και φωνές προς τη γη. Μια και δυο έκανε κι αυτή το ίδιο. Άφησε τα χέρια της από το σύννεφο κι άρχισε να πέφτει, να πέφτει, να πέφτει…ώσπου ανταμώθηκε με το ποτάμι.

"Μαμά, ξανά, πες το μου, ξανά"!  Η κόρη μου θέλει να της το διαβάζω ξανά και ξανά. Τα παιδιά έχουν έναν μαγικό τρόπο να μας τα λένε, όλα καλύτερα. Ένα είναι σίγουρο! Της άρεσε πολύ. Θα το βρείτε στις εκδόσεις  από τις εκδόσεις Ίκαρος.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...