Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Ένα κουτάβι νιώθει μοναξιά. Ένα υπέροχο παραμύθι από τον Ευγένιο Τριβιζά!


Πιστεύω πώς το καλύτερο δώρο για τα παιδιά είναι πάντα ένα βιβλίο.  Χθες το βράδυ  διάβασα στην κόρη μου το "ένα κουτάβι νιώθει μοναξιά" του Ευγένιου Τριβιζά και το λατρέψαμε κι οι δύο. Θα το βρείτε εδώΈνα μοναχικό κουτάβι ζει σε ένα σπίτι ερημικό με σαλόνια εκατό, κανταϊφο-κουρτίνες και χιλιάδες λιχουδιές φίσκα στις κουζίνες. 
Έχει αμυγδαλωτά, έχει κόκαλα λαχταριστά και ντολμαδάκια με κιμά, δεν είναι όμως καθόλου, μα καθόλου ευτυχισμένο, επειδή νιώθει μοναξιά. 
Η μοναξιά του όσο πάει μεγαλώνει, θεριεύει και φουντώνει, ώσπου μια μέρα το μοναχικό κουτάβι συναντάει σε ένα λεμονοδάσος μια πασχαλίτσα, ένα παπάκι, μια αλεπουδίτσα, ένα καγκουρό και μια νυφίτσα και τους λέει θαρραλέα: «Θέλετε να κάνουμε παρέα;». 
Το τι ακολουθεί σε θαλασσινές σπηλιές, σε κήπους με μπουκαμβίλιες, σε λίμνες γιασεμιών και σε τροπικές παραλίες δεν περιγράφεται!Όλα τα Παραμύθια Ντορεμύθια του Ευγένιου Τριβιζά κυκλοφορούν το 2012 από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σε νέες εμπλουτισμένες εκδόσεις με υπέροχα νέα εξώφυλλα από τον Αλέξη Κυριτσόπουλο.

Η κόρη μου λατρεύει αυτό το βιβλίο. Νομίζω πώς δεν υπάρχει παιδί που να μην το λατρεύει.  Θα το βρείτε εδώ.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...