Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Πώς να φτιάξετε ένα υπέροχο κηροπήγιο από καραμέλες!


Η ιδέα είναι απλή αλλά εξαιρετική. Μπορείτε να φτιάξετε ένα πολύ όμορφο κηροπήγιο με καραμέλες μπαστουνάκια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τις κολλήσετε μεταξύ τους και να τις δέσετε με μία όμορφη κορδέλα.  Δείτε βήμα προς βήμα πώς θα το κάνετε. 

Το κερί, ίσως να μην μείνει εάν έχετε παιδιά.  Αλλά, είναι όμορφο! Καλή επιτυχία! :)Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

Χριστουγεννιάτικα γεύματα που τα παιδιά μας θα λατρέψουν!


Είναι όλα  τους καταπληκτικά  χριστουγεννιάτικα μικρά γεύματα που θα δώσουν μεγάλη χαρά στο παιδί σας τόσο, όσο θα τα φτιάχνετε μαζί, όσο και θα τα τρώτε παρέα. Ένας υπέροχος τρόπος για να φάτε παίζοντας και μιλώντας για τα Χριστούγεννα. Απολαύστε τα, πάρτε ιδέες, μπείτε στην κουζίνα με το παιδί σας και σίγουρα τα δικά σας θα είναι τα καλύτερα. Καλή όρεξη για παιχνίδι! 


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

Το Πνεύμα των Χριστουγέννων…στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου


Το Πνεύμα των Χριστουγέννων…στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου. Αφηγηματικά εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και παρουσιάσεις βιβλίων, με θέματα εμπνευσμένα από τα Χριστούγεννα, συναποτελούν την εορταστική σειρά εκδηλώσεων που η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου αφιερώνει στους μικρούς της φίλους.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, απαραίτητη όμως προϋπόθεση είναι η δήλωση συμμετοχής (και έως εξαντλήσεως των διαθεσίμων θέσεων), στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης: 210 9469631 και 632.
Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 
Ώρες: 18:30–19:30
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Καλλιγραφώντας τα Χριστούγεννα με τον Μέγα Βασίλειο
Λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, θα μιλήσουμε για τον Μέγα Βασίλειο, θα γράψουμε όπως θα έγραφε κι εκείνος χρησιμοποιώντας τα υλικά αλλά και τους τρόπους γραφής της εποχής του και θα ανταλλάξουμε ευχές με τον τρόπο που θα το έκανε κι αυτός.
Θα χρησιμοποιήσουμε κάλαμο και φτερό, μελάνι και διακοσμητικά υλικά και στοιχεία, ώστε κάθε παιδί να δημιουργήσει το δικό του «ειλητάριο» (κείμενο σε κύλινδρο), σφραγισμένο με βουλοκέρι.
Για παιδιά Γ΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού
Το πρόγραμμα βασίζεται στο επιμορφωτικό πρόγραμμα της βιβλιοθήκης μας με τίτλο «Η ιστορία της γραφής» και γίνεται σε συνεργασία με την καλλιγράφο Μαρία Γενιτσαρίου.
Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 
Ώρες: 19:30–20:30
Παρουσίαση βιβλίου για παιδιά: «Ο Αστέρης το νεαρό αστέρι»
Ο συγγραφέας Κώστας Ζαφειρίου και η ηθοποιός Μαρία Παμούκη προσκαλούν τα παιδιά σ΄ έναν μεγάλο περίπατο στο Σύμπαν, γεμάτο παιχνίδια, περιπέτειες και μουσική.
Ξεναγός φυσικά, είναι ο ήρωας του βιβλίου –ο μικρός Αστέρης– το γαλαζωπό αστεράκι με την αθεράπευτη περιέργεια για κάθε τι διαστημικό!
Η παράσταση είναι βασισμένη στο βιβλίο του Κώστα Ζαφειρίου, «ο Αστέρης το νεαρό αστέρι», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντη και περιλαμβάνει μουσική, τραγούδια, θεατρικά παιχνίδια και αφήγηση.
Οι μικροί μας φίλοι θα συνοδεύσουν τον Αστέρη στην περιπέτειά του και θα γνωρίσουν το διάστημα, θα παίξουν, θα δοκιμάσουν τις γνώσεις τους, θα διασκεδάσουν, μα πάνω απ” όλα θα κάνουν μια όμορφη βόλτα στο Σύμπαν.
Ιδανική για παιδιά 5 ετών και άνω.
Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 
Ώρες: 17:30–19:30
Εργαστήριο Επινόησης ιστοριών για παιδιά: «Από την αφήγηση στα παιχνίδια ρόλων»
Εργαστήριο επινόησης ιστοριών για παιδιά Δημοτικού από 8 ετών και άνω. Τα παιδιά θα ακούσουν ιστορίες, θα επινοήσουν τις δικές τους, θα αφηγηθούν, θα ζωγραφίσουν, θα παίξουν με τους ήχους, αλλά και θα ζωντανέψουν τους ήρωές τους μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων.Το πρόγραμμα σχεδιάζει και υλοποιεί ο Γιώργος Ευγενικός.(Ο Γιώργος Ευγενικός είναι αφηγητής, ηθοποιός, πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, διευθυντής της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης και δάσκαλος αφήγησης και θεάτρου).
Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 
Ώρες: 20:00–21:00
Εργαστήριο Επινόησης ιστοριών για παιδιά: «Καλικαντζαράκια-Δεντρολιβανάκια»…Οι καλικάντζαροι έρχονται, κλείστε τις καμινάδες! Άραγε θα τα καταφέρουν να τρυπώσουν μέσα στο σπίτι; Είναι αλήθεια ότι οι καλικάντζαροι έφτιαξαν τους κουραμπιέδες;Βράσε ένα αυγό, τον καλικάντζαρο να βρω…Ιστορίες από τη λαϊκή παράδοση, που η αλήθεια τους και ο χρόνος μετέτρεψαν σε σοφία… με ήρωες σοφούς ανθρώπους αλλά και μικρά ζωάκια που ταξιδεύουν στη θάλασσα, στον ουρανό, τρυπώνουν σαν τα καλικαντζαράκια στις καμινάδες και υποδέχονται τον καινούργιο χρόνο μ’ όλη τη σοφία που τους έδωσε ο παλιός.Η παράσταση είναι επενδυμένη με παιδικά τραγούδια αλλά και παραδοσιακά κάλαντα.
Συντελεστές
Αφήγηση: Γιώργος Ευγενικός
Μουσική: Κωνσταντίνος Μπαλταζάνης (Κιθάρα, Τραγούδι)
Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 
Ώρες: 12:00–13:30
Παρουσίαση βιβλίου για παιδιά: «9 παραμύθια και μία Ξύλινη κουτάλα»
Όταν ένα παραμύθι τελειώνει, η ομάδα της Έρσης και της Ιωάννας Νιαώτη αναλαμβάνουν δράση. Μαζί με τα παιδιά εμπνέονται και «κεντούν» τη συνέχειά του… και την φτάνουν πέρα μακριά και ψηλά ως τα άστρα.
Και επειδή σ΄ αυτά τα παραμύθια η εξέλιξη της ιστορίας είναι άμεσα συνδεδεμένη με ένα φρούτο, με ένα λαχανικό, ένα όσπριο ή ένα ψάρι, οι εξιστορήσεις παντρεύονται με τις συνταγές που έγραψε –ειδικά για το βιβλίο αυτό– η Αργυρώ Μπαρμπαρήγου, αλλά και με διατροφικές πληροφορίες που βοηθούν στο «χτίσιμο» ενός γερού οργανισμού.
Η εκδήλωση στηρίζεται στο βιβλίο της Έρσης και της Ιωάννας Νιαώτη «9 παραμύθια και μία ξύλινη κουτάλα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.
Συντελεστές
Αφήγηση και δραματοποίηση παραμυθιού: Έρση Νιαώτη και Δημοσθένης Φίλιππας
Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 
Ώρες: 18:30–19:30
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Καλλιγραφώντας τα Χριστούγεννα με τον Μέγα Βασίλειο
Λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, θα μιλήσουμε για τον Μέγα Βασίλειο, θα γράψουμε όπως θα έγραφε κι εκείνος χρησιμοποιώντας τα υλικά αλλά και τους τρόπους γραφής της εποχής του και θα ανταλλάξουμε ευχές με τον τρόπο που θα το έκανε κι αυτός. Θα χρησιμοποιήσουμε κάλαμο και φτερό, μελάνι και διακοσμητικά υλικά και στοιχεία, ώστε κάθε παιδί να δημιουργήσει το δικό του «ειλητάριο» (κείμενο σε κύλινδρο), σφραγισμένο με βουλοκέρι.
Για παιδιά Γ΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού
Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου
Ώρες: 18:30–19:30
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Κυκλοφορώ με ασφάλεια… και τα Χριστούγεννα
«Κυκλοφορώ με ασφάλεια… και τα Χριστούγεννα» είναι ο τίτλος του εκπαιδευτικού προγράμματος που πραγματοποιείται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.
Τα παιδιά –με την καθοδήγηση παιδαγωγών– θα κατανοήσουν τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής και, συμμετέχοντας ενεργά, θα αντιληφθούν τη διαφορά μεταξύ δρόμου και πεζοδρομίου, θα τοποθετήσουν τις διαβάσεις, τα φανάρια και τα σήματα στα σωστά σημεία του δρόμου, και θα διασχίσουν σωστά έναν δρόμο. 
Ακολούθως, θα αναλάβουν ρόλους, θα βοηθήσουν τους συμμαθητές τους και θα βρουν απαντήσεις σε τυχόν απορίες τους. Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά αναπτύσσουν διάλογο γύρω από την κυκλοφοριακή αγωγή, καταλήγουν μόνα τους στις σωστές απαντήσεις και μαθαίνουν παίζοντας στο σχολείο τους σωστούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής.Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

You.gr Εδώ θα βρεις προϊόντα τεχνολογίας σε χαμηλές τιμές. Αγόρασε online! Κάντε Click Εδώ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...