Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Τα πασχαλινά κουλουράκια του Παίζουμε μαζί!


Πασχαλινά κουλουράκια φτιάξαμε με την κορούλα μου που είναι πέντε και μύρισε όλο το σπίτι μας Πάσχα. Δεν χόρταινα να την βλέπω, να τα πλάθει και να τα μυρίζει και να τα δοκιμάζει. Η συνταγή είναι της γιαγιάς μας και είναι χαρά που την μοιράζομαι μαζί σας.
Για να τα φτιάξετε θα χρειαστείτε: 1800 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 8 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 800 γραμμάρια ζάχαρη, 8 βανίλιες, 8 αυγά, 4 Lurpak.
Χτυπάτε  το βούτυρο καλά στο μίξερ, μέχρι ν' ασπρίσει. Προσθέτετε την ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες, το αλεύρι (1800 γραμμάρια, ίσως και λίγο παραπάνω, θα το δείτε με το μάτι, μέχρι να δέσει)  και το μπέικιν πάουντερ. Αφήνετε την ζύμη, να ησυχάσει λίγο και αρχίζετε να πλάθετε. 
Πριν τα βάλετε στο φούρνο τα αλείφετε με αυγό. Ψήνονται για 20 λεπτά στους 165 βαθμούς  στον αέρα κάτω. Όπως βλέπετε δεν θα μείνουν και πολλά. Καλή επιτυχία! Καλή Ανάσταση σε όλους! 

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

5 σχόλια:

  1. Ως εδώ μοσχοβόλησαν.... μιαμ μιαμ μιαμ!!! Θα φτιάω κι εώ με το γιο μου.... καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα σας,μια διευκρίνηση θα ήθελα,ότσαν λέτε 4 lurpac ποιο ακριβώς lurpac το μεγάλο ή το μικρό πακέτο;ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλό Πάσχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Των 250 γραμμαρίων. Καλή επιτυχία! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μου κόβονται μολις τα πλαθω τι πρέπει να κάνω???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι. Καλή επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πασχαλινές κατασκευές για παιδιά

Ήρθε η ώρα για φανταστικές παιδικές κατασκευές που θα γεμίσουν δημιουργικά και τον χρόνο των παιδιών σας! 15 παιδικές πασχαλινές κατασκευές ...