Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Πάσχα στην πόλη για παιδιά!


Αναπολώντας τις πασχαλιάτικες προετοιμασίες της παιδικής  ηλικίας, εάν κι εσείς αναρωτιέστε πώς θα περάσετε δημιουργικό χρόνο σε ανοιξιάτικο φόντο με τα παιδιά σας,  τα παραμύθια, τα κουλούρια της Λαμπρής και τις λαμπάδες, τις φέρνουν και τα μουσεία.
Φτιάχνουμε πασχαλινά στολίδια στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης Με τη βοήθεια ειδικών σε θέματα τέχνης, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με διάφορα υλικά και να φτιάξουν τις δικές τους δημιουργίες. Τα εικαστικά εργαστήρια είναι για παιδιά νηπιαγωγείου μέχρι και έκτης δημοτικού. Πότε; Από Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου, 10.00-12.00  Πού; Μουσείο Ελληνικής παιδικής τέχνης , Κόδρου 9 Πλάκα, Τ 210 3312621  Πόσο; 8 ευρώ 
Εργαστήρια στο Μουσείο Συναισθημάτων 
Η μόνιμη έκθεση του μουσείου "Ποιος είμαι εγώ" θα παραμείνει ανοιχτή τις ημέρες του Πάσχα, ώστε να την επισκεφθούν τα παιδιά και να ανακαλύψουν τα έργα και στη συνέχεια να λάβουν μέρον στο εργαστήριο με θέμα "Πασχαλινά Παραμυθοκαμώματα"  Πότε ; 28, 29 , 30 Απριλίου , 2,7,8,9,10 Μαίου 10.00-13.00  Πού; Μουσείο Συναισθημάτων, Καρατζά 7 Φιλοπάππου 210 9218329 
Πόσο; είσοδος 4 ευρώ 
Δημιουργικές δραστηριότητες στο Μουσείο Μπενάκη
Περιμένοντας τον ερχομό του Πάσχα και με αφορμή την άνοιξη που έχει ήδη φθάσει, το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει δύο εκδηλώσεις για παιδιά. Την Κυριακή 21 Απριλίου από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι η έκθεση «Όλα γεννιούνται από την αρχή, φύση και άνθρωπος μαζί» θα παρουσιάσει στα παιδιά αρχαία και βυζαντινά σύμβολα της αναγέννησης της φύσης και του ανθρώπου. Πότε; Κυριακή 21 Απριλίου 2013, 11.00-13.00
Ανοιξιάτικα εργαστήρια στον Ελληνικό Κόσμο 
Για τέσσερις συνεχόμενες μέρες από το Σάββατο 27 Απριλίου μέχρι και την Τρίτη 30 Απριλίου, ο Ελληνικός κόσμος διοργανώνει πέντε παιδικά εργαστήρια τα οποία θα πραγματοποιούνται ταυτόχρονα κάθε μέρα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. 
Το εργαστήρι «Πασχαλινό αβγό: έθιμα και δημιουργήματα» μαθαίνει στα τα παιδιά μέσα από κατασκευές τα έθιμα του Πάσχα και στο τέλος βάφουν το δικό τους κόκκινο αβγό. Στο «Αρωματικά φυτά του τόπου μας» οι μικροί φίλοι φτιάχνουν τα δικά τους γλαστράκια με αρωματικά φυτά του τόπου μας, όπως ρίγανη , θυμάρι κ.ά., αλλά και στο «Νέοι φίλοι, νέα φροντίδα» μαθαίνουν να φυτεύουν και να περιποιούνται τα φυτά. «Την άνοιξη γιορτάζει η μαμά» ονομάζεται το εργαστήρι όπου τα παιδιά θα φτιάξουν χειροποίητες πεταλούδες για να της δωρίσουν στις μητέρες τους. 
Τέλος, στο «Ανοιξιάτικη αύρα, ανοιξιάτικα χρώματα», τα παιδιά βλέπουν πίνακες μεγάλων καλλιτεχνών με θέμα την άνοιξη και εμπνέονται να φτιάξουν το δικό τους ανοιξιάτικο έργο. Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική σχολή. 
Πότε; Από 27 Απριλίου 2013- 30 Απριλίου 2013, Προσέλευση 10.00-14.00 Που; Ελληνικός κόσμος Πειραιώς 254, Ταύρος, Τηλέφωνο κρατήσεων 212 2540600, Website www.hellenic-cosmos.gr 
Πόσο; Κόστος συμμετοχής από 3 ευρώ
Μαγειρεύουμε πασχαλινές λιχουδιές στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Ένα ολοήμερο πασχαλινό εργαστήρι για παιδιά με θέμα «Γνωρίζω το Πάσχα με όλες μου τις αισθήσεις» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Απριλίου κατα τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα χειροποίητα προϊόντα και τις μυρωδιές του Πάσχα μαγειρεύοντας, θα μάθουν πασχαλινά έθιμα και τραγούδια και πολλά άλλα. 
Επίσης, στα παιδιά θα προσφερθεί και ένα γεύμα. Απαραίτητη η κράτηση θέσης. 
Που; Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, Πλάκα, Τηλέφωνο κρατήσεων 210 3312995 www.hcm.gr 
Πότε; Δευτέρα 29 Απριλίου 2013 8.30-16.30 
Πόσο; 22 ευρώ για κάθε παιδί (Για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών)

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


Εκτύπωση

Φαναράκια που επιπλέουν στο νερόΔεν ξέρω εάν θα σας αρέσει αυτή η ιδέα. Εμένα πάντως είναι ένα από τα όνειρά μου. Να κάτσουμε σε μια παραλία, αγκαλιά και να γεμίσουμε την θάλασσα με φαναράκια και να τα βλέπουμε αναμμένα να ταξιδεύουν στην θάλασσα. 
Αυτά τα φαναράκια είναι απλά μαγικά. Και τα βρήκα στο Amazon. Θα τα βρείτε κάνοντας κλικ εδώΦαίνεται τα όνειρα είναι για να πραγματοποιούνται...

Εάν πάλι θέλετε να φωτίσετε και τον ουρανό, υπάρχουν αυτά τα  οικολογικά φαναράκια που φωτίζουν και θα τα βρείτε εδώ

Σκέτη μαγεία...
Το καλοκαίρι έρχεται...


Καλή έμπνευση!
Διαβάστε κι αυτό το άρθρο κάνοντας κλικ εδώ, εάν θέλετε να πάρετε πληροφορίες σχετικά με το πως μπορείτε να αγοράσετε τα φαναράκια μέσω Amazon.

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


Πώς να φτιάξετε ένα πανέμορφο τραπεζομάντιλο με πετσέτες κουζίνας!


Εάν θέλετε κι εσείς να φτιάξετε ένα μοναδικό τραπεζομάντιλο, χρησιμοποιήστε τις πετσέτες της κουζίνας σας. Πολύ εύκολο και ωραίο αποτέλεσμα. Καλή επιτυχία!
Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...