Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Βιβλία που διαβάσαμε και μας άρεσαν πολύ!

Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο της σειράς Εγώ κι εσύ διαβάζουμε μαζί με τίτλο "Η νεραϊδομπαλαρίνα χορεύει με τα αστέρια" της Άμελι Μπεν σε εικονογράφηση της Μπετίνα Γκότσεν-Μπεκ. Το διάβασμα γίνεται διασκέδαση! 
Μια συναρπαστική ιστορία, χωρισμένη σε μικρές παραγράφους για αρχάριους αναγνώστες και σε μεγαλύτερες για εξασκημένους. Διαβάζουμε λοιπόν μαζί, μια ο ένας, μια ο άλλος.Έτσι το διάβασμα γίνεται ακόμη μεγαλύτερη διασκέδαση! Η κόρη μου κατενθουσιάστηκε με το βιβλίο! Θα το βρείτε εδώ. Λίγα λόγια για το παραμύθι.
Η Λένα είναι αναστατωμένη: Σε λίγο πρέπει να βγει στη σκηνή με τομπαλέτο της. Στα γρήγορα κάνει πάλι πρόβα μια πιρουέτα. Στριφογυρίζει γρήγορα, όλο και πιο γρήγορα... μέχρι που ξαφνικά βρίσκεται στη χώρα των νεράιδων! 
Αλλά και εδώ υπάρχει μεγάλη αναστάτωση: Το κακό ξωτικό Νοξ έχει κάνει μαγικά στο Αστεράκι, την πρίμα μπαλαρίνα του μπαλέτου των άστρων. Χωρίς το Αστεράκι δεν μπορεί να γίνει η παράσταση και όλα τα αστέρια στον ουρανό θα σβήσουν! Άραγε θα μπορέσει η Λένα να σώσει την κατάσταση;
Το δεύτερο βιβλίο έχει τον τίτλο Ο Φιν με το πειρατικό σπαθί και ο τρομερός Πιτ. Θα το βρείτε εδώ. Λίγα λόγια για την ιστορία. Ένα πραγματικό πειρατικό σπαθί! Ένας μυστηριώδης χάρτης! Ο Φιν δεν μπορεί να πιστέψει την τύχη του όταν αυτός και η αυθάδης παπαγαλίνα του η Ντόρα πέφτουν κυριολεκτικά πάνω σε ένα παμπάλαιο μπαούλο με θησαυρούς. 
Όμως, ποιο μυστικό κρύβεται πίσω από τα διάφορα πράγματα που υπάρχουν στο κουτί; Ο Φιν δεν έχει καθόλου χρόνο να το σκεφτεί, γιατί ξαφνικά βρίσκεται πάνω σε ένα αληθινό πειρατικό καράβι, στη μέση μιας μάχης ενάντια στον Πιτ βαν Χολέρεν και στους τρομερούς πειρατές-φαντάσματα...
Το τρίτο βιβλίο που μας άρεσε πολύ έχει τον τίτλο Ο μικρός Θεός με συγγραφέα την Έφη Κούτση. Θα το βρείτε εδώ. Μεσόγειος, 6ος αιώνας π.Χ.Τόπος συνάντησης δύο μεγάλων αρχαίων πολιτισμών. Ελλάδα και Αίγυπτος αποτελούν φάρους επιστημών και τεχνών. Πολιτισμοί τόσο μεγάλοι και συνάμα τόσο μυστικιστικοί, δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για να λάμψουν προσωπικότητες όπως ο Πυθαγόρας.

Σάμος, την ίδια περίοδο. Ο μικρός Ιάσονας ξυπνά σε πανικό. Πειρατές έχουν εισβάλει στο σπίτι του και απαγάγουν τη μητέρα του. Όταν ο Ιάσονας συναντηθεί με τον Πυθαγόρα και με τη βοήθειά του προσπαθήσει να βρει τη μητέρα του θα ξεκινήσει μια συναρπαστική περιπέτεια.
Ένα μυθιστόρημα που ταξιδεύει τον αναγνώστη στο μεγαλείο και στο μυστήριο δύο μεγάλων πολιτισμών.
Για παιδιά από 13 ετών


Κουκλίστικο σπιτάκι 15 τετραγωνικών!

Η Vina Lustado ζει στην Καλοφόρνια και αποφάσισε να εκπλήξει τους πάντες με την επιλογή σπιτιού που έκανε. Θέλοντας να αποδείξει ότι το μέγεθος στα τετραγωνικά δεν μετράει, κατασκεύασε μόνη της ένα κουκλίστικο σπιτάκι μόλις 15 τετραγωνικά, στεγάζοντας εκεί όλη τη δημιουργικότητα και τη φαντασία της. 

Ανοιξιάτικες κατασκευές

Στολίστε την τάξη σας ή το σπίτι σας με όμορφες ανοιξιάτικες κατασκευές που θα φτιάξετε με τα παιδιά σας. Δεν είναι υπέροχες; Καλή έμπνευση! 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...