Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Πώς να φτιάξετε με το παιδί σας πασχαλινό ψωμί!


Οι προετοιμασίες του Πάσχα αρχίζουν σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, με το βάψιμο των αυγών και το ψήσιμο των πασχαλινών γλυκών ψωμιών. Μπείτε με το παιδί σας, στην κουζίνα, για να μυρίσει το σπίτι σας, όμορφα! 
Τα λαμπρόψωμα και οι λαμπροκουλούρες, ψωμιά εορταστικά, λιγότερο ή περισσότερο γλυκά, πλούσια σε αυγά και βούτυρο (τροφές απαγορευμένες στην διάρκεια της νηστείας) έχουν την τιμητική τους! Δοκιμάστε να φτιάξετε κι εσείς λαμπρόψωμα με το παιδί σας. Θα του αρέσει πολύ! 
Θέλετε να φτιάξουμε κι εμείς  πασχαλινό ψωμί; Την συνταγή, βρήκα εδώ και είναι πολύ απλή αλλά εξαιρετική!
Υλικά
1 κύβος μαγιάς
1 κ.σ μέλι
1 κ.σ αλάτι
½ κρασοπότηρο ηλιέλαιο
½ κρασοπότηρο κρασί λευκό ξηρό
3 ποτήρια νερό
Σουσάμι ή και μαυροκούκι
2 κ.σ. γλυκάνισος
1 κιλό αλεύρι

Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι να ενσωματωθεί. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το ζυμάρι σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. 

Χωρίζουμε το ψωμί μας σε  μπάλες. Πλάθουμε την κάθε μπάλα  και δίνουμε στο ψωμί μας το σχήμα που θέλουμε, π.χ. πλεξούδα, κουνέλι, αρνάκι. Δεν ξεχνάμε να βάλουμε το αυγό μας. Αλείφουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για περίπου μια ώρα στους 180 βαθμούς.

Δοκιμασμένη συνταγή! Το σπίτι σας θα μυρίσει υπέροχα! Και το παιδί σας θα ευχαριστηθεί πολύ! Καλή επιτυχία! Καλό Πάσχα! 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...