Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ένα ελατάκι για τον Τάκη από τον μοναδικό Ευγένιο Τριβιζά!


"Το βιβλίο αυτό τ' αφιερώνω σ' όλα τα παραμελημένα δέντρα των πολυσύχναστων δρόμων που θα ήθελαν να τα στολίσει κάποιος μια χριστουγεννιάτικη νύχτα"...κάπως έτσι, αρχίζει το βιβλίο  του Ευγένιου Τριβιζά, "Ένα ελατάκι για τον Τάκη"που η κόρη μου περιμένει πώς και πώς να της φέρει ο Άγιος - Βασίλης . Νομίζω πώς θα της το φέρει σίγουρα! Απλά, υπέροχο βιβλίο.


Μόλις, το πήρα, σήμερα, στα χέρια μου, ανυπομονούσα να πέσει να κοιμηθεί, για να το διαβάσω. Αυτό μου συμβαίνει με όλα τα παραμύθια του Τριβιζά. Η ανάγνωσή τους πέρα από την απόλυτη χαρά που δίνει στο παιδί μου, είναι και δική μου ανάγκη. Λατρεύω το "Ένα ελατάκι για τον Τάκη"! Ένα βιβλίο, μοναδικό από τον αγαπημένο μας Ευγένιο Τριβιζά που με το μαγικό του χαλί, μας ταξιδεύει στην χώρα της φαντασίας και του ονείρου. 

Παραμονές Χριστουγέννων ο μικρός Τάκης έκανε φρικτά παράπονα στη μαμά του για το τεράστιο έλατο που είχε στολίσει. Έπρεπε να στραβολαιμιάζει για να το κοιτάξει. Και η μαμά του που δεν του χαλούσε χατήρι , αγοράζει ένα τόσο δα μικρό ελατάκι, στα μέτρα του Τάκη. 

Την ώρα που ο Τάκης στολίζει το δέντρο προβάλει μπροστά του ένα ανθρωπάκι με κυπαρισσί σκουφάκι. Είναι η ψυχή του έλατου. Μαζί θα αγαπηθούν πολύ και θα μάθει ο ένας να εμπιστεύεται τον άλλο. Μέσα από το βιβλίο του, αυτό, Ευγένιος Τριβιζάς μας δείχνει ποια είναι η ουσία των πραγμάτων. Οι γιορτές δεν είναι παντοτινές, αλλά μπορούμε να κάνουμε την κάθε μέρα στην ζωή μας, γιορτή, εάν έτσι θέλουμε. Κι αυτό είναι δική μας επιλογή και στάση ζωής. 

Αυτό το βιβλίο είναι πραγματικά,  το καλύτερο δώρο που ζήτησε η κόρη μου από τον Άγιο - Βασίλη. Εάν και για να είμαι ειλικρινής, έχει τόσο αγαπήσει τόσο, όλα τα βιβλία του που έχει όνειρο να τα διαβάσει όλα. Και μαζί μ' αυτήν κι εγώ.  Το βιβλίο "Ένα ελατάκι για τον Τάκη" θα βρείτε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου
• στις 11 το πρωί
Εργαστήριο χειροτεχνίας με την εικονογράφο Λίζα Ηλιού και με αφορμή το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά Ένα ελατάκι για τον Τάκη
Έφτασε η ώρα να στολίσουμε το δέντρο και να φτιάξουμε το καπέλο του Τούτλι-τι, που είναι του έλατου η ψυχή!
• στις 12:30 το μεσημέρι
Αφήγηση παραμυθιού.
Ο ηθοποιός Χρήστος Χατζηπαναγιώτης διαβάζει το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι.
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου να υποδεχτούμε όλοι μαζί τον αγαπημένο μας συγγραφέα! Διαβάστε περισσότερα εδώ.Καλές γιορτές! Και να θυμάστε όταν τα φώτα σβήνουν, η γιορτή δεν τελειώνει. 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

20+1 σπουδαίες γυναίκες μίλησαν για τη γυναίκα

8 Μαρτίου σήμερα κι η μέρα έχει κλίμα εορταστικό και άρωμα γυναίκας. Κάθε γυναίκα γιορτάζει για τα δικαιώματά της, από το δικαίωμα ψήφου μ...