Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Πασχαλινά κουλουράκια από τον Στέλιο Παρλιάρο (εύκολη συνταγή)



Υλικά
400 γρ. αλεύρι
100 γρ. άχνη
200 γρ. βούτυρο Lurpak ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ, ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το άλειμμα:
Άλειμμα:1 αυγό,1 κ. σ. γάλα

  • Για τα Πασχαλινά Κουλούρια: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και με το φτερό τα ζυμώνουμε.
    Όταν ομογενοποιηθούν όλα, αφήνουμε το ζυμάρι για μισή ώρα να ξεκουραστεί και μ’ αυτό πλάθουμε μακρόστενα κουλουράκια. Αλείφουμε την επιφάνεια με το αυγό που έχουμε ανακατέψει με το γάλα. Ψήνουμε τα κουλούρια σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.


    via

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...