Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018

Πώς να φτιάξεις την πιο εντυπωσιακή τούρτα ουράνιο τόξο!


Όλοι αγαπάμε τις τούρτες και πόσο μάλλον αν είναι από τα χεράκια μας. Θα σου δείξω πως να φτιάξεις μια μοναδική τούρτα ουράνιο τόξο, που θα ξετρελάνει όλους τους καλεσμένους σου. Η φρέσκια κρέμα τυριού που είναι απαλή και το αφράτο παντεσπάνι που λιώνει στο στόμα, είναι στοιχεία που δεν λείπουν από αυτό το πανέμορφο και πεντανόστιμο γλύκισμα.
Οι αναλογίες που σου δίνω, είναι οι ιδανικές για να πετύχεις αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα, που θα αγαπήσει ο ουρανίσκος σου και θα λατρέψουν τα μάτια σου με την χρωματική της πανδαισία. Δες παρακάτω τη συνταγή για το πως θα φτιάξεις αυτήν την τούρτα, την οποία μπορείς να την κάνεις είτε με 4 είτε με 5 ή 6 διαφορετικά χρώματα, ανάλογα πόσο ψηλή την θέλεις.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Υλικά για το παντεσπάνι (για 4 κομμάτια διαμέτρου 22 εκατοστά):

350 γρ. φαρίνα
2 κουτ. γλ. μπέϊκιν
350 γρ. ζάχαρη
350 γρ. βούτυρο
2 βανιλλίνες
1 κουτ. αλάτι
6 μεσαία αυγά
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Πως το κάνεις:

Αρχικά κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τις δύο κουταλιές μπέικιν. Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο κομμένα σε κυβάκια, τις βανιλλίνες, το αλάτι και τα αυγά.

Ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Χωρίζουμε το μείγμα σε τέσσερα ή περισσότερα μέρη και προσθέτουμε στο καθένα διαφορετικό χρώμα.


Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα, προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βιτάμ στην λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20-30 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο το κάθε παντεσπάνι.
Υλικά για την κρέμα τυριού

500 γρ. κρέμα τυριού τύπου Φιλαδέλφεια
400 γρ. άχνη ζάχαρη
180 γρ. βούτυρο
2 βανιλλίνες
Πως το κάνεις:

Αφού ψηθούν τα παντεσπάνια που φτιάξαμε και τα αφήσουμε να κρυώσουν καλά, απλώνουμε την κρέμα σε κάθε στρώση.

Έπειτα με την υπόλοιπη κρέμα, καλύπτουμε όλη την τούρτα. Για πιο εντυπωσιακό και χαρούμενο αποτέλεσμα, μπορούμε να βάλουμε χρωματιστή τρούφα ή χρωματιστά σοκολατάκια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...