Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Συνταγή για πανεύκολες και πεντανόστιμες μπάλες πίτσας!



Φτιάξτε αυτές τις μπάλες πίτσας και ξετρελάνετε τα παιδιά σας αλλά και τους φίλους τους. Είναι η ιδανική συνταγή για εκείνη την ξαφνική στιγμή που έρχονται φίλοι των παιδιών ή δικοί σας στο σπίτι και θέλετε κάτι γρήγορο αλλά και συνάμα νόστιμο για να τους κεράσετε. Είναι πολύ απλές. Για την ζύμη της πίτσας θα χρειαστείτε. 
2 ¼ κ.γ. ξερή μαγιά, 
½ κ.γ. μαύρη ζάχαρη 
1 ½ κούπα ζεστό νερό 
1 κ.γ. αλάτι 
2 κ.σ. ελαιόλαδο 
3 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις. 
Για τη γέμιση θα χρειαστείτε ότι θα βάζατε και στην πίτσα σας, τυρί τριμμένο ή ολόκληρο κυβάκι κομμάτι, πεπερόνι, μανιτάρια, πιπεριά, μπέικον. Στα εσωτερικά υλικά φαντασία χρειάζεται
Διαλύστε την ξερή μαγιά, με την μαύρη ζάχαρη, και το αλάτι στο νερό. Αφού διαλυθούν θα ρίξτε το ελαιόλαδο, το αλεύρι και θα ζυμώστε με τα χέρια σιγά σιγά. Όταν το ζυμάρι σας θα είναι έτοιμο αφήστε το για μισή ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. 
Όταν θα είναι έτοιμο, θα ανοίξτε μικρές βάσεις για πίτσα, όπως αυτές της φωτογραφίας. Βάλτε στο κέντρο τα υλικά σας. Κλείστε όπως στην εικόνα και τοποθετήστε σε ταψάκι την μία μπάλα δίπλα από την άλλη. Πασπαλίστε τα με ρίγανη και ψήστε τα.

Κουτάκια = αρκουδάκια

Θέλετε να κάνετε ένα ξεχωριστό δώρο σε κάποιον φίλο ή συμμαθητή σας; Φτιάξτε παρέα αρκουδάκια. Όμορφη κατασκευή και πολύ εύκολη στην υλοποίηση. 

Σοκολατένια τρουφάκια

180γρ. κρέμα γάλακτος
280γρ. κουβερτούρα 
1 κ.γ κονιάκ ή άλλο ποτό
κακάο
ψιλοκομμένοι καβουρδισμένοι ξηροί καρποί
σοκολατένιες τρούφες
άλλα υλικά επικάλυψης

Ψιλοκόψτε την κουβερτούρα και βάλτε την σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει βράση αφαιρέστε το από τη φωτιά και αδειάστε την μέσα στο μπολ.
Με μια σπάτουλα ανακατέψτε καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Αδειάστε το μίγμα σε ένα μπολ και αφήστε το 2 ώρες να κρυώσει.
Με ένα μικρό κουταλάκι που το βουτάτε σε σκόνη κακάο παίρνετε κουταλιές από το μίγμα. Την κάθε κουταλιά την κάνετε μπαλάκι στο χέρι σας και την αφήνετε να πέσει πάνω σε ένα μπολ που έχετε βάλει τα υλικά επικάλυψης.
Ανακατέψτε καλά να πάει παντού και να κολλήσει το υλικό επικάλυψης πάνω της.
Διατηρήστε στο ψυγείο.

Τυροψωμάκια φούρνου με νωπή μαγιά

Υλικά
400 γρ. αλεύρι σκληρό
200 γρ. αλεύρι μαλακό
20 γρ. μαγιά νωπή
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
350-400 ml νερό χλιαρό
250 γρ. φέτα ή καλαθάκι Λήμνου τριμμένο
150 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση
Πάνω σε λαδόκολλα κοσκινίζουμε τα δύο αλεύρια μαζί με το αλάτι. Σε ένα κατσαρολάκι διαλύουμε στο 1/3 του νερού τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Σε φαρδιά λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, κατόπιν κάνουμε μία λακουβίτσα και ρίχνουμε στη μέση της το υπόλοιπο χλιαρό νερό και το βούτυρο λιωμένο. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 25 λεπτά. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη σε θερμό μέρος για να ξεκουραστεί και να φουσκώσει έως ότου διπλασιάσει τον όγκο της.
Όταν το ζυμάρι μας είναι έτοιμο, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ζυμώνουμε ξανά, χωρίς πολύ δύναμη, ώστε να ανακατευτεί με τη ζύμη. Κόβουμε τη ζύμη σε μικρές μερίδες των 20 γρ. και κάνουμε μπαλίτσες επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια μας σε ταψάκι, τα σκεπάζουμε με πανί και τα αφήνουμε για 30 λεπτά ακόμη. Πριν τα ψήσουμε τα ραντίζουμε με νερό για να κάνουν κρούστα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220° για 20-30΄.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...