Υπέροχο υγρό κέικ σοκολάτας καλυμμένο με αφράτη, δροσερή και ανάλαφρη σοκολατένια κρέμα, γαρνιρισμένο με ζαχαρωτά αρεσκείας σας για τέλειο οπτικό, εκτός από το γευστικό αποτέλεσμα. Μια πολύ εύκολη συνταγή που βρήκαμε εδώ για ένα κέικ που σίγουρα θα λατρέψετε μικροί και μεγάλοι . Υλικά συνταγής Για το σοκολατένιο κέικ: 1 ¾ φλ. τσαγιού (230 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φλ. τσαγιού (415 γρ.) ζάχαρη κρυσταλλική 3/4 φλ. τσαγιού (85 γρ.) κακάο σε σκόνη 2 ¼ κ.γ. σόδα μαγειρική 1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ. αλάτι 1 φλ. τσαγιού (240 ml) γάλα 1/2 φλ. τσαγιού (120 ml) σπορέλαιο 1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 2 μεγάλα αυγά 1 φλ. τσαγιού (240 ml) ζεστό νερό Για τη σοκολατένια κρέμα επικάλυψης: 1/2 φλ. τσαγιού (115 γρ.) βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου 1/2 φλ. τσαγιού μαργαρίνη ( Φυτίνη), μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου 3 φλ. τσαγιού (345 γρ.) ζάχαρη άχνη 1/2 φλ. τσαγιού (55 γρ.) κακάο σε σκόνη 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 4-5
Η ζωή είναι ωραία!!!