Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Kαταπληκτικές δράσεις στην ύπαιθρο για παιδιά στο Πολιτιστικό Πάρκο στις 22-23 Οκτωβρίου 2011!


Το Σάββατο 22  και την Κυριακή 23  Οκτωβρίου  μπορείτε να επισκεφτείτε το πολιτιστικό πάρκο,  για να ζήσετε με τα παιδιά σας απίθανες και μοναδικές στιγμές! 

Τα παιδιά συμμετέχουν σε δράσεις που σχετίζονται με την ζωή στο χωριό και την φύση, την συντήρηση σπάνιων μουσειακών εκθεμάτων, περιβαλλοντικές δραστηριότητες, εξερευνήσεις  και πολλά πολλά ακόμη!
Παιδιά ηλικίας από 2  έως 15 ετών έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις ξεχωριστές αυτές Δράσεις, οι οποίες διοργανώνονται  από την Εταιρεία Μελέτης, Καταγραφής, Διατήρησης και Ανάπτυξης, Περιβαλλοντικής, Ιστορικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε συνεργασία με το "Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας",που βρίσκεται εντός του "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ" και είναι φτιαγμένο σαν ένα μικρό γραφικό χωριουδάκι.
Οι μικροί επισκέπτες μπορούν να λάβουν μέρος σε μια διαφορετική περιπέτεια κάθε Σαββατοκύριακο! Η απασχόληση διαρκεί 1 ώρα και η έναρξη των δραστηριοτήτων γίνεται με την άφιξη των παιδιών οποιαδήποτε στιγμή από τις 11.00 π.μ. έως και τις 14.00 μ.μ.Κάθε Σαββατοκύριακο οι δραστηριότητες διαφέρουν!
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου κάθε ωριαία απασχόληση περιλαμβάνει τις επόμενες ενότητες δράσεων που στοιχίζουν όλες μαζί  5€.
Καθημερινή ζωή στο χωριό, Περιβαλλοντική Δραστηριότητα, Δράσεις στο Μουσείο, Φροντίδα Μικρών Ζώων. Επίσης, με 2€ επιπλέον, τα παιδιά συμμετέχουν σε μια Δραστηριότητα έκπληξη κάθε εβδομάδα!
Καθημερινή ζωή στο χωριό Παιδιά, είστε έτοιμοι να πιάσουμε δουλειά σαν αγρότες; Φορέστε άνετα ρούχα, σηκώστε τα μανίκια, πάρτε τα σκαλιστήρια και ελάτε να φυτέψουμε κουνουπίδια, λάχανα μπρόκολα και άλλα λαχανικά στο βιολογικό περιβόλι του Πάρκου. Θα έχετε την ευκαιρία να υιοθετήσετε τα κηπευτικά σας! Μάλιστα, θυμηθείτε να τα επισκεφτείτε τα επόμενα σαββατοκύριακα, να δείτε πώς μεγαλώνουν και όταν ωριμάσουν μπορείτε να μεταφέρετε τα βιολογικά λαχανικά σπίτι σας για να φτιάξετε νόστιμες σαλάτες!
Περιβαλλοντική Δραστηριότητα Μαθαίνοντας πώς να φροντίζουμε το περιβάλλον,θα επισκεφτούμε για άλλη μια φορά το δροσερό ποταμάκι του Πάρκου! Επειδή οι βροχές ξεκίνησαν και το ποταμάκι «φουσκώνει» από νερό,θα κατασκευάσουμε μαζί μικρά, πέτρινα φράγματα για να προστατευτούν τα ζωάκια από τα ορμητικά νερά. Έτσι, τους εξασφαλίζουμε μία ασφαλή διαμονή! Καλώς ήρθατε στο Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας! 
Σήμερα επισκεπτόμαστε τη γωνιά της κουζίνας που οι ζυμώτρες παρασκεύαζαν τα ψωμιά τον παλαιό, καλό καιρό.Όπως κάθε μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, έτσι και αυτός ο χώρος χρειάζεται συντήρηση! Ελάτε να δουλέψουμε, να γνωρίσουμε και να φροντίσουμε το παλιό ξύλινο Ζυμωτήριο και τις όμορφες Πινακωτές,μέσα στις οποίες τοποθετούνταν τα ψωμάκια για να φουσκώσουν πριν το ψήσιμο!
Φροντίδα Μικρών Ζώων Μικροί εξερευνητές, ας ανακαλύψουμε παρέα πού γέννησαν αυγά οι άτακτες πάπιες! Αφού τα συγκεντρώσουμε,τα τοποθετούμε στις φωλιές τους.Μην ξεχάσετε όμως πού θα βάλετε τα αυγουλάκια, γιατί έπεται συνέχεια…και θα τα χρειαστούμε
στην κουζίνα!
Μμμ…μήπως πεινάσαμε;Ο καθαρός αέρας μας άνοιξε την όρεξη;   Συγκεντρώστε γοργά τα λαχανικά που φυτέψατε
στο βιολογικό περιβόλι κ
αι τα αυγά που τοποθετήσατε στις πάπιο-φωλιές και κινήστε προς την κουζίνα,όπου η κυρά Φροσύνη περιμένει να σας αποκαλύψει πώς παρασκευάζεται η σπιτική πίτα από λαχανικά και φύλλο ζυμωμένο στο ξύλινο ζυμωτήριο που συντηρήσαμε. Φυσικά στο τέλος, θα ψήσουμε την πίτα μας στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο του Πάρκου!
Το Πολιτιστικό πάρκο είναι ένας χώρος ψυχαγωγίας και χαλάρωσης για όλη την οικογένεια.Εκεί,  μπορείτε να οργανώσετε το πικ-νικ σας είτε δίπλα στη λίμνη με τα νούφαρα και τα ψάρια είτε κοντά στη λίμνη με τις πάπιες ή να προμηθευτείτε τον καφέ σας, το κολατσιό σας  και ό,τι άλλο χρειάζεστε από το πωλητήριο.
Τα παιδιά μπορούν να χαρούν μια βόλτα με το τρενάκι ή με το μικρό αλογάκι τον Παρασκευά, ενώ οι μεγάλοι θα απολαμβάνουν ένα από τα βιβλία της μεγάλης συλλογής της Ανοιχτής Βιβλιοθήκης.Και βέβαια μην ξεχνάτε ότι οι μικροί φίλοι μπορούν να φέρουν τα ποδήλατα τους και να περιπλανηθούν σε υπέροχες διαδρομές μέσα στο Πάρκο.
Στην ιστοσελίδα του  "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ" www.politistikoparko.gr έχετε την ευκαιρία να δείτε εικόνες των εγκαταστάσεων του " Μουσείου Ελληνικής Λαογραφίας" και του Πάρκου που βρίσκονται σε έναν καταπράσινο χώρο 25.000 τ.μ. μέσα στην φύση. 

16o χλμ. προέκτασης Αττικής Οδού προς Λαύριο
Γραμμές Επικοινωνίας: (0030) 22990-47999 /22990- 67999 /22990- 67770
fax: (0030) 22990 - 47031
 Σκέφτομαι πώς εάν τα καταφέρουμε θα πάμε και θα περάσουμε υπέροχα!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :) 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...