Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Αποχαιρετήστε τον Οκτώβριο με ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο στο Πολιτιστικό Πάρκο!


Δεν είναι μόνο η φύση των Μεσογείων, που  τον Οκτώβριο θυμίζει πίνακα ζωγραφικής!Δεν είναι μόνο ο καταπράσινος χώρος 25 στρεμμάτων που αναζωογονεί τις αισθήσεις!  Δεν είναι μόνο οι Βιολογικοί Αμπελώνες και οι πανέμορφοι Ελαιώνες! 
Δεν είναι μόνο οι ξεχωριστές βιωματικές δράσεις για τα παιδιά! Είναι, όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμη που κάνουν το «Πολιτιστικό πάρκο», την καλύτερη   οικογενειακή  εξόρμηση για δημιουργικές στιγμές στην ύπαιθρο! 
Πάμε μία βόλτα στο «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ», για να ζήσουμε απίθανες και μοναδικές στιγμές! Συγκεκριμένα, συμπεριλαμβάνονται Δράσεις που σχετίζονται με την ζωή στο χωριό και την φύση, την συντήρηση σπάνιων μουσειακών εκθεμάτων, περιβαλλοντικές δραστηριότητες, εξερευνήσεις, και πολλά πολλά ακόμη!
 
Παιδιά ηλικίας από 2  έως 15 ετών έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις ξεχωριστές αυτές Δράσεις, οι οποίες διοργανώνονται  από την Εταιρεία Μελέτης, Καταγραφής, Διατήρησης και Ανάπτυξης, Περιβαλλοντικής, Ιστορικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε συνεργασία με το "Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας" , που βρίσκεται εντός του "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ", και είναι φτιαγμένο σαν ένα μικρό γραφικό χωριουδάκι.
 
Οι μικροί επισκέπτες μπορούν να λάβουν μέρος σε μια διαφορετική περιπέτεια κάθε Σαββατοκύριακο!
Η απασχόληση διαρκεί 1 ώρα και η έναρξη των δραστηριοτήτων γίνεται με την άφιξη των παιδιών,  οποιαδήποτε στιγμή από τις 11.00 π.μ. έως και τις 14.00 μ.μ.Κάθε Σαββατοκύριακο οι δραστηριότητες διαφέρουν!

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30  Οκτωβρίου, κάθε ωριαία απασχόληση περιλαμβάνει τις επόμενες ενότητες δράσεων που στοιχίζουν όλες μαζί 5€:
  • Καθημερινή ζωή στο χωριό
  • Περιβαλλοντική Δραστηριότητα
  • Δράσεις στο Μουσείο
  • Φροντίδα Μικρών Ζώων
Καθημερινή ζωή στο χωριό
Η Γιορτή Τρύγου ολοκληρώνεται! Ελάτε να τρυγήσουμε παρέα για τελευταία φορά και να περάσουμε αξέχαστες στιγμές!Φορέστε ψάθινα καπέλα, συλλέξτε με τα καλαθάκια σας τα ζουμερά σταφύλια από τον Βιολογικό Αμπελώνα και τρέξτε στο πέτρινο Πατητήρι, να παρασκευάσετε τον τελευταίο μούστο του φθινοπώρου! Στη συνέχεια, τοποθετήστε τον σε ξύλινα βαρέλια και γνωρίστε τη διαδικασία της εμφιάλωσης.
Περιβαλλοντική Δραστηριότητα
Τι είναι αυτό που κάνει πιο ανθεκτικά τα φυτά σε ασθένειες και χαρίζει πλούσια γεύση στα προϊόντα της βιολογικής καλλιέργειας; Μα, φυσικά, το compost!Το καλύτερο οργανικό λίπασμα για το περιβόλι!Συγκεντρώστε κομμένο γρασίδι, ξερά φύλλα, περιττώματα φυτοφάγων ζώων, στάχτη από τζάκι ή από φούρνο και υπολείμματα φυτικών τροφώνκαι παρασκευάστε το μόνοι σας!Δεν τελειώσαμε όμως! Αμέσως μετά, θα λιπάνουμε το Βιολογικό Περιβόλι του Πάρκου!
Δράσεις στο Μουσείο
Είναι σπάνια, μοναδική στη διαλογή της σταφίδας και κατασκευασμένη από ξύλο. Η πιο έξυπνη μηχανή,η «Μάκινα» χρειάζεται συντήρηση,για να μπορείτε να τη θαυμάζετε ως έκθεμα του «Μουσείου
Ελληνικής Λαογραφίας»! Ελάτε, λοιπόν, να τη φροντίσουμε, να τη συντηρήσουμεκαι να μάθουμε πώς διαχωρίζει την ψιλή από την χοντρή σταφίδα!

Φροντίδα Μικρών Ζώων
Αφού εμείς ντυθήκαμε ζεστά και σκεπαζόμαστε το βράδυ,μήπως θα ήταν σωστό να προσφέρουμε μία ζεστή διαμονή και στα πολυάριθμα πουλάκια που ξεχειμωνιάζουν στο «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ»;
Με κέφι κατασκευάζουμε μικρές φωλιές και τις τοποθετούμε επάνω στα δέντρα! Εκεί, θα βρουν θαλπωρή και ζεστασιά οι φτερωτοί κάτοικοι του Πάρκου! Δεν θα ξεχάσετε, βέβαια, να αφήσετε, σαν δώρο, λίγη τροφή στις φωλιές  για να ταϊστούν τα πεινασμένα πουλάκια!
Δραστηριότητα έκπληξη!
Η παροιμία λέει: Αυλάκωσε τα αμπέλια σου να φας γλυκιά σταφίδα!Επειδή εμείς, ως έμπειροι αμπελουργοί, φροντίσαμε για όλα,οι σταφίδες μας,με την πολύτιμη βοήθεια της «Μάκινας» είναι έτοιμες για βρώση! Συγκεντρώστε τις σταφίδες και συναντήστε την κυρά Μάρω στην κουζίνα, για να ζυμώσετε τραγανά σταφιδόψωμα! 
Βεβαίως, θα ψηθούν παραδοσιακά, στον ξυλόφουρνο του Πάρκου και θα σας γλυκάνουν!
Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ είναι ένας χώρος ψυχαγωγίας και χαλάρωσης για όλη την οικογένεια. Εδώ μπορείτε να οργανώσετε το πικ-νικ σας είτε δίπλα στη λίμνη με τα νούφαρα και τα ψάρια είτε κοντά στη λίμνη με τις πάπιες ή να προμηθευτείτε τον καφέ σας, το κολατσιό σας και ό,τι άλλο χρειάζεστε από το πωλητήριο. Τα παιδιά μπορούν να χαρούν μια βόλτα με το τρενάκι ή με το μικρό αλογάκι τον Παρασκευά, ενώ οι μεγάλοι θα απολαμβάνουν ένα από τα βιβλία της μεγάλης συλλογής της Ανοιχτής Βιβλιοθήκης.
Ακόμα λειτουργεί ένα μαγαζάκι έργων τέχνης και χειροποίητων κοσμημάτων για τις «ιδιαίτερες» αγορές σας. Και βέβαια μην ξεχνάτε ότι οι μικροί μας φίλοι μπορούν να φέρουν τα ποδήλατα τους και να περιπλανηθούν σε υπέροχες διαδρομές μέσα στο Πάρκο.
 
 Με τη συμπλήρωση 30 ατομικών εισιτηρίων, ανεξαρτήτως χρονικής περιόδου, το Πολιτιστικό Πάρκο προσφέρει τον καταπράσινο χώρο του δωρεάν,για να  πραγματοποιήσετε το πάρτι του παιδιού μας!

Στην ιστοσελίδα του   "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ"  έχετε την ευκαιρία να δείτε εικόνες των εγκαταστάσεων του " Μουσείου Ελληνικής Λαογραφίας" και του Πάρκου που βρίσκονται σε έναν καταπράσινο χώρο 25.000 τ.μ. μέσα στην φύση.
16o χλμ. προέκτασης Αττικής Οδού προς Λαύριο
Γραμμές Επικοινωνίας: (0030) 22990-47999 /22990- 67999 /22990- 67770 fax: (0030) 22990 - 47031
E-mail: welcome@politistikoparko.gr
www.politistikoparko.gr

Σημ. 1: Το "Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας" όπως και το   "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ  ΠΑΡΚΟ",  δέχεται καθημερινά και Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, μιας και είναι προσβάσιμο γι' αυτά σε όλη του την έκταση.
Σημ. 2: Οι καλλιέργειες του Μουσείου (ελαιώνες, αμπελώνες, σιτοβολώνες κ.λ.π.)καθώς επίσης και ολόκληρου του Πάρκου, είναι φυσικά βιολογικές. 

Κόστος για όλες τις δράσεις: 5€ + 2€ μια Δραστηριότητα έκπληξη
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :) 

Ένας σκελετός από λαχανικά!


Είναι ένας σκελετός από λαχανικά και μια εξαιρετική αλλά πολύ απλή, συγχρόνως ιδέα, για σαλάτα σε παιδικό πάρτι! Για να την φτιάξετε, μαζί με το παιδί σας και να μιλήσετε για το ανθρώπινο σώμα θα χρειαστείτε αγγουρία, πιπεριές, μανιτάρια, ντοματάκια, κόκκινες πιπεριές, μαρούλι, ένα πιατάκι με τυροσαλάτα και ελίτσες για ματάκια! Η σαλάτα σας θα είναι μαγική! Όλα τα βλέμματα θα πέσουν πάνω τους!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :) 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...