Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

“Όλα τα παιδιά γεννιούνται καλλιτέχνες, το πρόβλημα είναι να παραμείνει ένας καλλιτέχνης καθώς μεγαλώνουμε.” – Πάμπλο Πικάσο.


Λοιπόν, σήμερα λέω να παίξουμε όλοι μαζί, ένα παιχνίδι διαφορετικό από τα άλλα. Με αυτό το παιχνίδι θα ανακαλύψετε πώς τα παιδιά μας γεννιούνται ποιητές και ότι το μυαλό τους είναι πλούσιο σε εικόνες και βαθύ σε σκέψεις….

Ρωτήστε το παιδί σας εάν ήταν η μαμά εποχή του χρόνου, ποια θα ήταν και γιατί; 

Εάν η μαμά ήταν χρώμα, ποιο θα ήταν και γιατί;
Ύστερα γράψτε εδώ τι σας απάντησαν…
Λοιπόν τι λέτε, παίζουμε μαζί;

Κάντε τις ίδιες ερωτήσεις για τον μπαμπά, για την γιαγιά, για τον παππού και θα εκπλαγείτε με την ομορφιά του μυαλού τους…

Η Μπάμπουσκα που χαρίζει τα παλιά της παιχνίδια.


φωτογραφία από 

Χθες είπα στην Αντριάνα ένα παραμύθι,  για την Μπάμπουσκα. Δείτε την ταινία από εδώ. Ύστερα της πήρα δώρο μία να μας συντροφεύει στα παιχνίδια μας, μιλώντας  μας για την αξία του να μοιραζόμαστε… «Λέγεται ότι η Μπάμπουσκα ήταν μια γριά γυναίκα που δεν είχε οικογένεια , δεν δεχόταν συχνά επισκέψεις και το μόνο που σκεφτόταν ήταν να κάνει δουλειές
και να κρατάει το άδειο σπίτι καθαρό.


 Ένα κρύο απόγευμα , την ώρα που έτριβε τα πατώματα πέρασαν από το σπίτι της οι τρεις μάγοι. Της χτύπησαν στο παράθυρο και της ζήτησαν να πάει μαζί για να δει τον νέο Βασιλιά. Αρνήθηκε λέγοντας ότι τα πατώματα δεν είναι ακόμα καθαρά. Τους προσκάλεσε να μείνουν την νύχτα στο σπίτι της αλλά οι μάγοι αρνήθηκαν λέγοντας ότι βιάζονται για να φτάσουν στην ώρα τους.


Αργότερα, εκείνη την νύχτα, η Μπάμπουσκα μετάνιωσε για την απόφασή της να μην πάει μαζί με τους μάγους .Μάζεψε κάποια από τα στολίδια που είχε στα λιγοστά υπάρχοντα της για να τα προσφέρει στον Χριστό και ξεκίνησε για να τον βρει. Περπατούσε συνέχεια. Ρώτησε όποιον είδε μπροστά της για τους τρεις ταξιδιώτες και για το Άγιο παιδί που προορισμός του ήταν να γίνει ο νέος Βασιλιάς του κόσμου αλλά δεν κατάφερε να βρει τίποτα. Λένε ότι ακόμα ψάχνει και περιφέρετε από μέρος σε μέρος. 


Στο ξημέρωμα της ημέρας των Θεοφανίων (06/01) αφήνει στολίδια για δωράκια στα μικρά παιδιά με την ελπίδα να βρει τον Βασιλιά». «Μαμά θέλω κι εγώ να δώσω τα παλιά μου παιχνίδια σε παιδάκια που τα έχουν ανάγκη»….

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...