Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Η μαμά ξενυχτάει, ο μπαμπάς κοιμάται...Οδηγός επιβίωσης για νέες μαμάδες...
Ανάμεσα στα πολλά, άλλα, πράγματα που γνωρίζετε, αλλά είναι καλό, να ακούτε κι απο άλλους, για να νιώθετε πως όλα πάνε καλά... και δεν είναι κάτι που υπάρχει, μόνο στην δική σας φαντασία,είναι.. ότι, -επιβεβαιωμένο και από επιστημονικές έρευνες-οι γυναίκες έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τον ύπνο τους, για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, απ' ότι οι άντρες.

Σύμφωνα, με μία έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο του Michigan οι γυναίκες έχουν τρεις φορές παραπάνω πιθανότητες να διακόψουν τον ύπνο τους, για να φροντίσουν άτομα που έχουν ανάγκη την νύχτα, π.χ. τα παιδιά τους όταν είναι άρρωστα...ή όταν βλέπουν έναν κακό όνειρο και φοβούνται...Και εάν ξυπνήσουν οι γυναίκες μέσα στην νύχτα κάνουν πολύ περισσότερη ώρα να κοιμηθούν απ' ότι οι άντρες...

Σύμφωνα με την ίδια πάντα έρευνα, τα δύο φύλα ξυπνούν και για διαφορετικούς λόγους...Οι άντρες ξυπνούν για να επιβεβαιωθούν οτι η πόρτα είναι κλειδωμένη και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία να επισκεφτούν το μπάνιο. Αλλά οι γυναίκες ξυπνούν για να δώσουν γάλα στα μικρά τους, να δώσουν στοργή, αγάπη και στήριξη...

Κατά το πρώτο στάδιο της ανατροφής του παιδιού, αυτό έχει άμεση σχέση με τον θηλασμό...αλλά, φαίνεται οτι στην πορεία παραμένει ως έχει...Και σύμφωνα, με την ίδια πάντα έρευνα αυτό δεν έχει καμία σχέση με το εάν η μαμά δεν εργάζεται ή είναι αυτή που φέρνει τα περισσότερα χρήματα στο σπίτι....

Ο ήχος που θα ξυπνήσει από τον ύπνο της, μια γυναίκα είναι η φωνή ενός μικρού... Επιβεβαιωμένο...Και αυτό, πάλι, σύμφωνα με την έρευνα, δεν έχει να κάνει με το εάν η φωνή του μικρού είναι του δικού της παιδιού ή ενός οποιοδήποτε παιδιού, εάν η ίδια δεν έχει αποχτήσει τα δικά της...Τέλος, ένας άντρας, σύμφωνα με την έρευνα θα ξυπνήσει από τον συναγιαρμό του αυτοκινήτου, τον ήχο του ανέμου...Όχι, πάντως από το κλάμα ενός μωρού. 

Και πιστέψτε με το κλάμα ενός μωρού δεν περιλαμβάνεται στο top -10 των ενοχλητικών θορύβων που μπορούν να κάνουν έναν άντρα να χάσει τον ύπνο του...Είναι αλήθεια οτι η μαμά ξενυχτάει και ο μπαμπάς κοιμάται; Ποια είναι η δική σας γνώμη για το θέμα;

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

Φτιάχνω μία κρυψώνα για το παιδί μου...


Σε όλα τα παιδιά αρέσει πάρα πολύ να κρύβονται σε κρυψώνες...
[φωτογραφία από]
Μαγική κρυψώνα!

  [φωτογραφία από]
Μια ντουλάπα ονειρική... 
[φωτογραφία από]
και αυτή η κρυψώνα...υπέροχη... 
 [φωτογραφία από]
Κάτω απο τα σκαλιά...
[φωτογραφία από]
Δεν φαντάζεστε τι υπάρχει πίσω από την κουρτίνα... 
Το όνειρο κάθε παιδιού...μια κοραλλένια κρυψώνα από τις χίλιες και μία νύχτες...
Ζω στον δικό μου μυστικό κόσμο...

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

Μια φωλιά γεμάτη αγάπη!


φωτογραφία από 
Σήμερα, φτιάχνουμε με το παιδί μας, μια φωλιά που μέσα της η μανούλα θα κλωσήσει τα αυγά της.Είναι μια πολύ εύκολη κατασκευή και το παιδί σας θα κατενθουσιαστεί μαθαίνοντας για το πως γεννιούνται, μεγαλώνουν και ζουν τα πουλιά.
φωτογραφία από 
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για την κατασκευή είναι:Πιάτο,Κόλλα,Ψαλίδι,Ύφασμα,Πινέλο,Χρώμα, Πούπουλα,Σχοινάκια,Φυλλαράκια.
φωτογραφία από 
Παίρνουμε ένα κομματάκι ύφασμα και το κόβουμε σε σχήμα πουλιού.
φωτογραφία από 
Το κολλάμε σε ένα ποτήρι και χρωματίζουμε με γαλάζιο χρώμα το μισό.Φροντίζουμε για την διακόσμησή του προσθέτοντας αυγά, φυλλαράκια, φτερά και σχοινάκια. Μιλάμε στο παιδί μας για το πως τα πουλιά φτιάχνουν τις φωλιές τους και για την αγάπη και την στοργή με την οποία η μαμά κλωσάει τα αυγά της.Έτοιμη η φωλιά μας!
φωτογραφία από 
Είναι γεμάτη αγάπη...την φτιάξαμε γεμάτη αγάπη...
 
 
 Η ζωή είναι υπέροχη...
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

Ταξιδεύοντας, ανακαλύπτεις τον κόσμο...


Η Ελλάδα κάθε εποχή του χρόνου είναι μαγική. Όταν ζεις βλέπεις. Όταν ταξιδεύεις βλέπεις περισσότερα.Ταξιδέψτε και ζήστε την. Περπατήστε με το παιδί σας ένα υδάτινο μονοπάτι... Το έχουμε κάνει πολλές φορές με την κόρη μου και της αρέσει πολύ. 

Αυτός είναι ο Βοϊδομάτης, στο Πάπιγκο. Μαγικό μέρος που το  επισκεπτόμαστε όσο πιο συχνά μπορούμε,άνοιξη, καλοκαίρι  και χειμώνα. 
Κάντε rafting στο ποτάμι...Ανυπομονώ να μεγαλώσει η κόρη μας να κάνουμε μαζί. Μαγική εμπειρία.
Περπατήστε στην βροχή. Τίποτα πιο συναρπαστικό να από το ν' ακούς την βροχή. Η φωτογραφία αυτή είναι από την Κόνιτσα. Θα θυμάμαι πάντα την μικρή μας περιπέτεια όταν άρχισε η βροχή και το ποτάμι φούσκωσε αλλά όπως βλέπετε τα καταφέραμε.
Περπατήστε μέσα στο δάσος.Τίποτα πιο αναζωογονητικό. 
 Ανακαλύψτε που ζουν οι νεράιδες...

Μαζέψτε λουλούδια και βότανα. Εμείς το κάνουμε συχνά....Δείτε το σπιτάκι στο φαράγγι του Βίκου. Η διαδρομή για να το φτάσεις είναι καταπληκτική.
Κάντε μπάνιο σε μία κρυστάλλινη λίμνη με νερά...Αυτή εδώ, είναι μια μικρή λίμνη στον Όλυμπο που κάναμε μπάνιο, πέρσι, το καλοκαίρι. Τα νερά της ήταν πολύ παγωμένα. 

 
Χαθείτε στα μονοπάτια της ιστορίας. Η Μονεμβασιά μας, η αγαπημένη...Κάθε χρόνο πάμε, εκεί. 
Απολαύστε από ψηλά το ηλιοβασίλεμα. Την φωτογραφία αυτή, την τράβηξα στην Μήλο. Είναι πανέμορφο νησί. 
 Αφεθείτε στην μαγεία του γαλάζιου. Εδώ, είμαστε στην Ελαφόνησο. Δεν υπάρχουν λόγια...
Ανακαλύψτε την ομορφιά στα πολύ απλά πράγματα...
 Ανακαλύψτε μια ονειροσπηλιά...Σ'ένα ταξίδι στον Αχέροντα...
 Δείτε τον κόσμο αλλιώς. Στην Πάργα.

 Παίξτε με το φως που αντανακλάται στο νερό.
 Παίξτε με βατραχάκια! Στην λίμνη Πλαστήρα...
 Δείτε τον κόσμο από ψηλά. 
  Ανακαλύψτε απρόσμενους επισκέπτες στην φωτογραφική σας μηχανή! Εάν κάνετε μεγέθυνση της εικόνας θα δείτε μία αράχνη. 
 Κάντε όνειρα, ακούγοντας με την καρδιά σας την φύση...Τα ταξίδια είναι μαγικά.
Ταξιδεύοντας, ανακαλύπτεις, σίγουρα, τον κόσμο...

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...