Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Κατασκευές με κούτες!


Η κόρη μου φτιάχνει συχνά κατασκευές από κούτες με τον μπαμπά της. Η Αντριάνα όπου δει κούτες φωνάζει τον μπαμπά της για να φτιάξουν κάτι καινούργιο.
Είναι κάτι που τους αρέσει τόσο πολύ να κάνουν παρέα. Αυτήν την φορά σκέφτομαι να φτιάξω   κάτι μαζί της και να του το κάνουμε δώρο. Χρησιμοποιώντας υλικά και συσκευασίες από κούτες που θα βρείτε γύρω σας, σας δίνετε η δυνατότητα να αφιερώσετε στο το παιδί σας ατέλειωτες δυνατότητες με δημιουργικό παιχνίδι.
 

Μπορείτε να φτιάξετε ένα συναρπαστικό παιχνίδι αντιστοίχησης για να μάθετε στο παιδί σας τα σχέδια και τα χρώματα. 

Να πάρετε μία συσκευασία από ταχυφαγείο και να την μετατρέψετε σε ένα κουκλόσπιτο που μεταφέρεται παντού.  
Να φτιάξετε μία γιγάντια θήκη για νήμα και να μυήσετε το παιδί σας στο μαγικό κόσμο της ραπτικής. Η θήκη για το νήμα είναι χρήσιμη εάν φτιάξετε και έναν λαβύρινθο από πέτρες και ζητήσετε από το παιδί σας να βρει τον δρόμο πίσω.
Μπορείτε, ακόμα, να φτιάξετε παρέα ένα πλοίο των Βίκινγκς. Το δώρο θα αρέσει πολύ στον μπαμπά σας. 
το πλοίο των Βίκινγκς
Για την συναρμολόγηση ίσως χρειαστείτε ένα σετ της makedo που θα βρείτε εδώ. Με αυτό το σετ η συναρμολόγηση γίνεται παιχνίδι. Το έχουμε δοκιμάσει. Ένα είναι σίγουρο, θα μπορείτε να φτιάξετε τα πάντα. Για να το βρείτε Κάντε κλικ Εδώ.

Μπορείτε, ακόμα, να φτιάξετε ένα καράβι που αιωρείται και να διακοσμήσετε μία γωνιά στο παιδικό δωμάτιο! Θα αρέσει πολύ στο παιδί σας. 
Και βέβαια μια όμορφη ιδέα είναι να φτιάξετε μία φάρμα με ζώα. Τα ζωάκια σας θα είναι κι αυτά από χαρτόνι. Και το παιχνίδι αρχίζει. 
Δοκιμάστε να φτιάξετε με το παιδί σας ένα σκούτερ από χαρτόνι. Είναι διασκεδαστικό. 
Ή ένα χάρτινο αυτοκινητάκι! 
Ένα υποβρύχιο! Το παιδί με τον μπαμπά θα φτιάξουν, παρέα του κόσμου τα παραμύθια.
Μπορείτε, ακόμα, να κάνετε δώρο στον μπαμπά σας ένα χωριό από χαρτόκουτα.Είναι σίγουρα ένα μοναδικό δώρο για την γιορτή του.
Ή ένα κουτί από λουλούδια. 
Ότι και να κάνετε με το παιδί σας  για τον  μπαμπά θα του αρέσει πολύ γιατί θα είναι ένα δώρο φτιαγμένο από εσάς και το παιδί του. 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)


Φτιάξτε με το παιδί σας τα δικά σας παζλ!


Τα σχολεία έκλεισαν. Για να περάσετε όμορφα το παιδί σας οπλιστείτε με υπομονή. Πολύ υπομονή! Και μην ξεχνάτε τα πάντα είναι θέμα οργάνωσης. Εάν είστε από τους τυχερούς που έχετε τρόπο να πάτε διακοπές, όλα καλά . Εάν όχι,  οργανωθείτε! Τα παιδιά μας λατρεύουν τα παζλ. Φτιάξτε τα δικά σας. 
Αυτό το παιχνίδι που θα βρείτε εδώ είναι, απλά, καταπληκτικό! Μεταφέρεται παντού μαζί σας. Βάζετε όποια ζωγραφιά ή φωτογραφία και την μετατρέπει σε παζλ. Εσείς επιλέγετε σε πόσα κομμάτια θα κοπεί. Μου αρέσει τόσο πολύ. Θα το πάρω στην κόρη μου. Ώρα για παιχνίδι!
Και βέβαια, ψάχνοντας βρήκα ότι υπάρχουν και σετ με λευκά κομμάτια παζλ για να ζωγραφίσει το παιδί μας τα δικά του μικρά έργα τέχνης όπως αυτό που θα βρείτε εδώ. Είναι σε καλή τιμή και το παιδί μας θα μείνει δημιουργικά απασχολημένο. 
Αλλά και αυτό το παιχνίδι που βρήκα εδώ είναι σε πολύ καλή τιμή και είναι απλά καταπληκτικό. Περιέχει κομμάτια παζλ  λευκά που πάνω τους μπορείτε να γράψετε και να σβήσετε ξανά και ξανά. 

Συζητήστε με το παιδί σας για το τι θέμα θέλει να φτιάξει. Εάν είναι μικρό μπορείτε να το ενθαρρύνεται να φτιάξει σχήματα. Κύκλο, τρίγωνο, τετράγωνο. Βοηθάει στην εξάσκηση της λεπτής κινητικότητας. Ζητήστε του να το κάνει με διαφορετικά χρώματα. Θα το βοηθήσει να τα μάθει. Αφού, ολοκληρώσει το παζλ, χαλάστε το και φτιάξτε το παρέα. Θα του αρέσει πολύ!

Δώστε του ένα χαρτί με τα γράμματα και ζητήστε του να τα αντιγράψει πάνω στα κομμάτια του παζλ.  Εάν είναι μεγαλύτερο κάντε το με λέξεις ή με προτάσεις. Ένας πολύ όμορφος τρόπος να το μάθετε να διαβάζει και να γράφει. 

Φτιάξτε κάτι εσείς όταν λείπει από το σπίτι και όταν γυρίσει ζητήστε του να το συναρμολογήσει. Καλό παιχνίδι!


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλώ μοιραστείτε το. Θα το εκτιμούσα. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...